BSL | Kimler kadronun dışında kaldı?

Yeni sezonda yeni bir yapılanma ile Spor Toto Basketbol Süper Ligine başlayan Galatasaray Odeabank'ta sezon başlamadan önce kimlerin lisansının çıktığı ve kimlerin ilk etapta kadronun dışında kaldığı belli oldu. Kadrosuna 7 yabancı eklemesi yapan ve şu anda 9 yabancı oyuncuya sahip olan takımımız, 8 yabancı oyuncusuna lig lisansı çıkartabilirken, maç kadrosunda ise lig kurallarına göre 6 yabancı oyuncuyu oynatabiliyor.

Galatasaray Odeabank'ta hangi oyunculara lig lisansının dışarıda kaldığı dün belli oldu. Russ Smith, Jon Diebler, Vladimir Micov, Austin Daye, Tibor Pleiß ve Alex Tyus'a lig lisansı çıkartılırken kadronun geçen seneden kalan iki yabancısından biri olan Blake Schilb ve yeni transferlerimiz Justin Dentmon ile Deon Thompson'a lig lisansı çıkartılmadı.

Kadromuza baktığımızda zaten Blake Schilb - Jon Diebler arasında bir tercih yapılacağını ve bu iki yabancımızdan birinin 9. yabancı tercihi olacağını tahmin ediyorduk. Bu açıdan baktığımızda Jon Diebler tercihinin kadro planlamamız açısından doğru tercih olduğunu düşünüyorum. 

Maç kadrosuna 6 yabancı alabileceğimiz için bu oyuncuların 3'ünün kısa 3'ünün ise uzun olması çok doğal. Bu bağlamda da Deon Thompson'ın ilk etapta 6 yabancı dışında kalması çok olağan bir durum. Ancak ilerleyen zamanlarda Deon'a da lig lisansı çıkacağını düşünüyorum. 

Justin Dentmon ise burada bana göre biraz daha özel bir konumda. Kadromuzun maaş olarak en pahalı oyuncusu olan ve kısa rotasyonumuzda önemli bir görevi olan Dentmon'ın 6 yabancının dışında kalması biraz düşündürücü. Bu açıdan baktığımızda hazırlık maçlarında takıma uyum sağlayamamış olması ve vurdumduymaz tavrı yüzünden koçun böyle bir karar verdiğini düşünmek ve uzun sezonda oluşabilecek çeşitli durumlar karşısında lisans hakkını harcamak istememesi çok doğal duruyor. 

Bakalım Galatasaray Odeabank'ta sezonun ilk 3-4 haftasının ardından neler olacak..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0