Dursun Özbek: Salon kendi finansmanını kendisi sağlayacak..

22 Ekim'de yapılacak Galatasaray Olağanüstü Genel Kurul öncesi bilgilendirme toplantısında konuşan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, üyelere bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Özbek Riva, Florya, salon projelerinin yanı sıra Türk Telekom Arena yapılması planlanan spor salonu hakkında da bilgiler verdi..

YAKINDA İNŞAATA BAŞLAYACAĞIZ
Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde TT Arena'nın yanında 15 bin kişilik spor salonu için her şey hazır. Çok kısa sürede inşaatına başlayacağız. Abdi İpekçi'de oynuyoruz buna ne gerek var diye sorulabilir. Stadın açıldığından beri devam eden bir çatı davamız var. Sözleşme gereği bize verilmesi gereken üst kullanım hakkı verilmedi. İlk iş olarak GSGM'ye gittim.

Çatı olayı çözülmeden burayı da yapamayacağımızı söylediler. GSGM'ye bu arsanın kendilerinin olduğu ve yapacağımız salonun tapusunun da onlarda olacağını söyledim. Çatıdan daha büyük yatırım olduğunu vurgulamadım. Bu tesis alacaklı oldukları paradan çok daha değerli bir varlık olarak geri dönecek. Amatör sporları geliştirmek devletin de yükümlülüğü. Çatıyla ilgili protokolle oradan gelecek parayı buraya katkı payı olarak verdik. Sayın Bakan ve müsteşar imzaladı. Şimdi protokol yazılıyor. Hem çatıyla ilgili dava sonuçlanacak ve üst kullanım hakkında kavuşacağız.

FİNANSMANINI KENDİ SAĞLAYACAK
Salon sporlarının gelişmesi için özellikle bugünkü Spor Bakanımız büyük gayret sarf ediyorlar. Yeni çıkacak yasa ile pek çok teşvikle amatör sporların gelişmesi için iradeleri var. Buradaki boş alan için kapalı spor salonu için çalışmalarımız vardı. Zaten Ali Sami Yen Spor Kompleksi projesinde yeri farklı olsa da salon vardı. Kendi finansmanını kendi sağlayacak. Bu salonların isim hakları satılabilecek değerler. Yaklaşık 30 milyon dolar civarı bir bütçe çıkıyordu. Yıllık isim hakkını 3 milyon dolardan 10 yıllık satabilirsek salon kendi kendini yapacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0