Oyuncularımız milli takımda neler yaptı?

Kadromuzda yer alan sekiz futbolcu Hakan Balta, Tolga Ciğerci, Yasin Öztekin, Fernando Muslera, Aurelien Chedjou, Wesley Sneijder, Eren Derdiyok ve Bruma ülkelerinin milli takımlarına davet edilmişti. Geçtiğimiz ay milli takım arasında Kolbein Sigthorsson ve Serdar Aziz’i sakatlığa kurban veren Cimbom, bu sefer de Hakan Balta, Wesley Sneijder ve Eren Derdiyok’u sakatlığa kurban verdi. 

Hakan Balta 
Milli takımımızın Ukrayna ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmaya ilk 11’de başlayan tecrübeli oyuncu, 45 dakika sahada kaldı. Oyunda kaldığı 45 dakikada 19 kez topla buluşan Hakan, 15 pas yaptı ve bu pasların tamamında isabet sağladı. Girdiği 2 ikili mücadeleyi de kaybeden Hakan, yaşadığı sakatlık nedeniyle devre arası oyundan alındı. Bunun yanından milli takımımızın 2-0 mağlup olduğu İzlanda karşılaşmasında da sakatlığından dolayı forma giyemedi. 

Tolga Ciğerci 
Milli takımımızın Ukrayna ile karşılaştığı mücadelede yedek kulübesinde bekleyen Tolga, ikinci yarıda Enes Ünal yerine oyuna dahil oldu. Süre bulduğu 45 dakikada 26 kez topla buluşan Tolga, 19 pas yaptı. Bu paslarda %73,7 isabet oranı sağlayan Tolga, rakip kaleye 1 şut çekerken, 2 de ikili mücadele kazandı. Milli takımımızın 2-0 mağlup olduğu İzlanda karşılaşmasına da yedek beklesinde başlayan Tolga, bu karşılaşmada da ikinci yarıda oyuna dahil oldu. Süre bulduğu 45 dakikada 51 kez topla buluşan Tolga, 37 pas yaptı ve %78,4 isabet oranı sağladı. Bu karşılaşmada 6 ikili mücadele kazanan Tolga, rakip kaleye çektiği 2 şuttan biri savunmadan dönerken diğerinde ise isabeti sağlayamadı. 2 kez çalım atma girişiminde bulunan Tolga, bu girişimlerinde başarılı oldu ve bu alanda milli takımımızın en başarılı ismi olmayı başardı.

Yasin Öztekin
Milli takımımızın Ukrayna ile karşılaştığı mücadelede süre şansı bulamayan Yasin, İzlanda karşılaşmasına ise ilk 11’de başladı. 59 dakikada 19 kez topla buluşan Yasin, 13 pas yaparken %76,9 isabet oranı sağladı. Girdiği 1 ikili mücadeleyi kazanırken, 1 de hava topu kazandı. Bu karşılaşmada rakip kaleye 1 şut çeken Yasin, 1 de kilit pas verdi. 59.dakikada yerini Cenk Tosun’a bıraktı. 

Wesley Sneijder
Hollanda’nın Belarus’u Quincy Promes(2), Davy Klaassen ve Vincent Janssen golleriyle 4-1 mağlup ettiği karşılaşmaya ilk 11’de başlayan Wesley, sahada kaldığı 45 dakikada 33 kez topla buluştu. Yaptığı 21 pasta %81 isabet oranı sağlayan Wesley, rakip kaleye 1 şut çekerken ceza sahasına 7 orta yaptı. Girdiği 4 ikili mücadeleyi de kaybeden Wesley, yaşadığı sakatlıktan dolayı ikinci yarıda sahada yerini alamadı. Hollanda’nın Fransa’ya 1-0 mağlup olduğu karşılaşmada da sakatlığından dolayı forma giyemedi. 

Eren Derdiyok 
İsviçre’nin Macaristan’ı deplasmanda Haris Seferovic, Ricardo Rodriguez ve Valentin Stocker’in ayağından bulduğu gollerle 3-2 mağlup ettiği karşılamaya yedek kulübesinde başlayan Eren, 72.dakikada oyuna Haris Seferovic yerine dahil oldu. Süre şansı bulduğu 18 dakikada 8 kez topla buluşan Eren, 2 pas yaptı. Girdiği 4 ikili mücadelenin 3’ünü kazanan Eren, 1 de hava topu kazandı. Bu mücadelenin ardından antremanda sakatlık geçiren Eren, İsviçre’nin Andorra’yı deplasmanda Fabian Schar ve Admir Mehmedi’nin golleriyle 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada forma giyemedi.  

Aurelien Chedjou
Ülkesi Kamerun Afrika Elemeleri 3.Tur B grubu ilk maçında deplasmanda Cezayir’le karşılaşırken, bu mücadeleye ilk 11’de başlayan Aurelien Chedjou 90 dakika sahada kaldı. Kamerun bu karşılaşmada Cezayir ile El Arbi Hillel Soudani ve Benjamin Moukandjo karşılıklı golleri ile 1-1 berabere kaldı. 

Bruma
Bu sezon gösterdiği başarılı performans ile ülkesinin U-21 yeniden çağırılmayı başaran Bruma, Portekiz’in Diogo Jota, Joao Carvalho ve Daniel Podence ayağından bulduğu gollerle 3-1 öne geçmesine rağmen skoru koruyamayıp 3-3 berabere kaldığı Macaristan deplasmanında 46.dakikada Ruben Neves yerine oyuna dahil oldu. Bu karşılaşmada oyuna girdikten sonra gösterdiği performans ile ülkesinin Liechtenstein’ı 1-0 geriden gelip Bruno Fernandes, Daniel Podence, Gonçalo Guedes(2), Ruben Semedo, Ruben Neves ve Joao Carvalho’nun ayağından bulduğu gollerle 7-1 mağlup ettiği karşılaşmaya ilk 11’de başlayan Bruma, bu karşılaşmada Bruno Fernandes’in ve Ruben Neves'in attığı gollerin asistini yaptı. 

Fernando Muslera
Ülkesinin Venezuela ve Kolombiya karşılaştığı iki mücadelede de 90 dakika kaledeydi. Bu karşılaşmaların ilkinde Uruguay, Venezuela’yı Edinson Cavani(2) ve Nicolas Lodeiro’nun ayağından bulduğu gollerle 3-0 mağlup etmeyi başardı. Kolombiya karşısında ise Uruguay 1-0 geriden gelip Cristian Rodriguez ve Luis Suarez'in ayağından bulduğu gollerle son dakikalarına 2-1 önde girdiği karşılaşmada 84.dakikada Yerry Mina'nın golüne engel olamayınca 1 puana razı oldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0