Eurocup Women | Kızlardan güzel başlangıç..

Uzun bir aranın ardından Euroleague Women'da mücadele etme şansını elde edemeyen ve yeniden Eurocup Women'a dönüş yapan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı sezonun ilk maçında evinde Letonya temsilcisi TTT Riga'yı ağırladı. Yeni transferlerimizden Yvonne Anderson'ın sakatlığı sebebiyle süre almadığı karşılaşmayı ne yazık ki bir önceki gün yayın akışında yer vermesine rağmen yayınlamayan GS TV yüzünden takip etmekte zorlandık..

Karşılaşmaya Işıl Alben, Moriah Jefferson, Pınar Demirok, Maryia Papova, Kristine Vitola beşi ile başlayan takımımızda ilk sayılar Moriah'tan geldi. Karşılıklı basketlerle geçilen ilk dakikaların ardından yakaladığı 7-0'lık seri ile öne fırlayan takımımız maçtaki farkı açmaya başladı(17-10). Kalan dakikalar karşılıklı basketlerle geçilirken ilk periyot kızlarımızın 24-18 üstünlüğü ile geçildi. İkinci periyotta da farkın açılmasına izin vermeyen Marina Maljkovic'in öğrencileri, devrenin bitimine 5 dakika kala farkı ilk kez çift hanelere çıkarttı(38-27). Kalan dakikalarda Maryia Papova ile etkili olan takımımız devreye 45-34 önde girdi. İlk yarıda Maryia Papova 11 sayı, 3 ribaund ile etkili olurken ona Moriah Jefferson 7 sayı, 4 asist, 4 top çalma; Işıl Alben 8 sayı, 4 ribaund ile yardım etti.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da etkili başlayan ve takım halinde hücum ederken savunmada da kemerleri sıkan takımımız giderek farkı açmaya başladı(52-38). Periyotun kalan kısmında Letonya temsilcisi farkı azaltmaya çalışsa da takımımız karşılaşmanın son çeyreğine 61-50 önde girdi. Karşılaşmanın son çeyreğinde zaman zaman fark azalsa bile takımımız geri dönüşe izin vermedi ve karşılaşmadan 77-66 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın istatistik detayları..

Deniz Çolakoğlu 7 sayı – 2 ribaund
Yağmur Kübra Taşar 5 sayı
Pınar Demirok 4 sayı – 7 ribaund – 1 asist
Cansu Köksal 2 sayı – 5 ribaund – 2 asist
Işıl Alben 8 sayı – 6 ribaund – 3 asist
Maryia Papova 21 sayı – 6 ribaund – 1 asist
Kristine Vitola 4 sayı – 8 ribaund –  1 asist
Moriah Jefferson 20 sayı – 2 ribaund – 5 asist
Eda Şahin 6 sayı – 1 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0