Euroleague | Genel Değerlendirme: Part I

Uzun bir aranın ardından heyecan yeniden başlıyor. Çarşamba günü start verecek olan, değişen formatıyla; azalan takım sayısı ve kat be kat artan heyecan dozuyla Turkish Airlines Euroleague bu sene ilklere sahne olacak. Sezona son EuroCup şampiyonu apoleti ile başlayacak olan Galatasaray Odeabank ise şüphesiz elinden gelenin en iyisini yapmak için sezona başlayacak. Bizde FCN Blog ekibi olarak Euroleague'de ki rakiplerimizi mercek altına aldık..


ANADOLU EFES
Sezona Velimir Perasovic'i başantrenörlüğe getirerek başlayan ve yaptığı transferlerle mücadele gücü yüksek bir kadro kuran Anadolu Efes, geçiş süreci olarak görmek istediği bu sezonda yine de ilk 8'e kalma hedefiyle sezona başlıyor. Bryce Cotton ve Derrick Brown'ın tavanını belirleyeceğini düşündüğüm Anadolu Efes'te Tyler Honeycutt ve Bryant Dunston'da sezon içinde çok önemli rol alacak.



BASKONIA VITORIA GASTEIZ
Geçtğimiz sezon yaşadığı Final Four'un ardından kadrosunda büyük erozyon yaşayan ve bu sezon yeniden yapılan bir diğer takım olan Baskonia, NBA'den getirdiği Shane Larkin ve Andrea Bargnani önderliğinde bir kez daha geçen sezon yaşadığı başarıyı tekrarlamak isteyecektir. Bu sezon Baskonia'da Adam Hanga'nın performansı ise mutlaka yakından takip edilmeli. Macar oyuncu geçen sezon sergilediği çıkışını tüm hızıyla devam ettirecek gibi görünüyor.



BROSE BAMBERG
Andrea Trinchieri önderliğinde geçen sezon taraflı tarafsız tüm Avrupa'nın saygısını kazanan Brose Basket, geçen seneki kadrosunu büyük oran korurken Darüşşafaka Doğuş'a kaptırdığı Brad Wanamaker'ın yerini Maodo Lo ve Fabian Causeur ile doldurmaya çalışacak. Oynadıkları sistemli basketbol ile tüm takımların ciddiye alması gereken Brose ilk 8 sıra için önemli adaylardan birisi konumunda.



KIZILYILDIZ 
Tıpkı Brose gibi geçen sene oynadığı oyunla saygı gören ve Top8 yaparak önemli bir başarı elde eden Kızılyıldız bu sene ise geçen seneye göre oldukça güç kaybetmiş durumda. Maik Zirbes ve Quincy Miller'ı kaybeden, kadrosuna gerekli takviyeleri yapamayan Kızılyıldız'da sakatlıktan dönen Luka Mitrovic ve geçen sezonun önemli ismi Stefan Jovic koç Radonjic'in en önemli silahları olacaktır.



CSKA MOSKOVA
Sezona son Euroleague şampiyonu apoleti ile başlayan ve kadrosunu koruyarak güç kaybetmeyen CSKA Moskova; James Augustine ve Jeff Ayress hamleleri ile de eksik olan uzun rotasyonunu güçlendirdi ve yeni sezonda Euroleague'in en önemli şampiyonluk adaylarının başında yer alıyor.


DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ
Yeni sezona kabuk değiştirerek giren takımlardan biri olan ve David Blatt'ı takımın başına getirerek ne kadar iddialı olduğunun mesajını daha sezon başından veren Darüşşafaka Doğuş, Wanamaker, Anderson, Moerman hamleleri ile önemli bir kadro kurdu. Hedefini Final Four olarak belirleyen Darüşşafaka Doğuş bakalım büyük ümitlerle girdiği sezonda neler yapacak?



EA7 EMPORIO ARMANI MILAN
Her sezon kadrosunda önemli parçalar bulunduran ancak hiç bir zaman kadrosunun vaad ettiklerini oynayamayan Emporio Milano yine büyük ümitlerle girdiği sezonda kurduğu dengesiz kadro yüzünden bizi yanıltmayacak gibi duruyor.


BARCELONA LASSA
Yıllarca Xavi Pascual'in koçluğunda bütçesini verimli kullanamayan, yanlış kadro mühendislikleri ile taraftarlarını sevindiremeyen Barcelona Lassa, koçluğa Giorgos Bartzokas'ı getirerek değişimin ilk adımını attı. Kadrosuna Tyrese Rice, Peteri Koponen, Victor Claver gibi önemli eklemeler yapan Barcelona Lassa mutlak F4 hedefiyle sezona başlıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0