Euroleague | Genel Değerlendirme: Part II

Euroleague sezonu başlamadan önce rakiplerimizi tanımaya devam ediyoruz. İlk etapta tanıdığımız 8 takımı buraya tıklayarak tekrar okuyabilirsiniz. Bu yazımızda da Galatasaray Odeabank'ın kalan 7 rakibinin kadrolarına bakacağız ve Euroleague'de neler yapabileceklerine kısaca değineceğiz..


FENERBAHÇE
Son iki sezon F4 yapan, geçtiğimiz sezon ise finalde bir ribaund ile şampiyonluğu CSKA Moskova'ya kaptıran Fenerbahçe, yaz döneminde çok hamle yapmazken; en büyük transferini mevcut kadrosunu koruyarak yaptı. Obradovic önderliğinde sezona yine şampiyonluk parolasıyla başlayan sarı lacivertli ekip bakalım bu sezon bu hedefine ulaşabilecek mi?


MACCABI TEL-AVIV
Geçtiğimiz sezonlarda Euroleague'de ve kendi liginde istediklerini yapamayan ve hayal kırıklığı yaşayan Maccabi Tel-Aviv'in, yaz dönemine transfer açısından hızlı başlasa bile gerek Quincy Miller'ın sakatlığı gerekse kurdukları görece dengesiz kadro yapısıyla bu yılda işi geçtiğimiz yıllar gibi zor olacak.


OLYMPIACOS
Her sezon kadrosu ne olursa olsun F4 adayı olan Olympiacos, bu yılda kadrosunu hem korudu hem de güçlendirdi. Geçtiğimiz sezonu kötü geçiren, ancak hala Avrupa'nın en önemli winner'larından biri olan Vassilis Spanoulis önderliğinde Yunan ekibi bu sezon 5 yıl önce İstanbul'da yazdıkları peri masalını bir kez daha yazmak isteyeceklerdir.


PANATHINAIKOS
Efsane oyuncusu Dimitris Diamantidis'in emekliye ayrılmasının ardından yeniden yapılanmaya başlayan ve Nick Calathes & Ioannis Bourousis önderliğinde eski yıllarına dönmek isteyen Panathinaikos, Yunan koç Pedoulakis önderliğinde ilk 8 için önemli adaylardan biri olacak.


REAL MADRID
2 sene önce evinde tüm sezonu domine ederek şampiyon olan ancak geçen sezon bu başarısının çok uzağında kalan Madrid ekibi, Anthony Randolph eklemesiyle uzun rotasyonunu oldukça güçlendirerek tabir-i caizse ikiz kuleleri dikti pota altına. Genç Sloven yıldızı Luka Doncic'in adeta bir pırlanta gibi parlayacağı Real Madrid F4 için önemli adaylardan birisi sezon başlangıcında.


UNICS KAZAN
Geçtiğimiz sezon VTB Liginde yakaladığı başarı ile Euroleague'e geri dönen Kazan, yakaladığı uyumlu çekirdek; kendi evini adeta kale gibi savunması ve Keith Langford'ın skorerliği ile bu sezon ilk 8'e girmeye çalışarak sürpriz yapmayı kovalayacak.


ZALGIRIS KAUNAS
Litvanya efsanesi Saras Jasikevicius önderliğinde belki de Euroleague'in görece en zayıf kadrosunu kuran ancak oynayacakları basketbolla çoğu basketbolseveri kendisine hayran bırakacak olan Zalgiris Kaunas, zorlu sezon boyunca sürpriz galibiyetler alabilir. Özellikle Pangos & Lima ikilisi ve oynayacakları ikili oyunlar çoğu takıma savunma sahasında zor anlar yaşatacaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0