Euroleague | Geri dönüş yeterli olmadı..

Turkish Airlines Euroleague ilk hafta maçında CSKA Moskova'ya evinde kötü bir basketbol oynayarak kaybeden Galatasaray Odeabank, hafta sonu ligde Tofaş galibiyeti ile moral depolayarak geldiği karşılaşmada mabedi Abdi İpekçi Arena'da Sırp temsilcisi Kızılyıldız'ı konuk etti. Ege Arar, Can Korkmaz ve Orhan Hacıyeva'nın kadroda olmadığı karşılaşmada takımımızı taraftarı da yalnız(!) bırakmadı..

Karşılaşmaya Sinan Güler, Blake Schilb, Göksenin Köksal, Austin Daye, Alex Tyus beşi ile başlayan Yenilmez Armada, ilk dakikalarda sahanın iki tarafında da istekli gözükürken ilk sayılarımız Göksenin Köksal'ın basket faulü ile geldi. Göksenin Köksal ve Alex Tyus'un işin savunma ve emek kısmında ortaya koyduğu eforu skora da yansıtmayı başaran takımımız, ilk 4 dakikayı 12-3 önde geçerken Kızılyıldız'a molayı aldırdı. İkili oyun savunmasında pas kanallarını iyi şekilde kapatan ve Kızılyıldız'ın boş adamı bulmasını engelleyen Ergin Ataman'ın öğrencileri, hücumda da doğru saha içi yerleşimini yapınca asist üzerinden kolay basketler buldu. Fiziksel temastan kaçmayan, gerektiği takdirde faul yaparak kolay basket şansı vermeyen ekibimiz, Austin Daye'in de devreye girmesiyle farkı ilk çeyrekten çift hanelere çıkarttı(19-5). Kenardan giren Marko Simonovic ile skora tutunan Sırp temsilcisi farkı azaltırken, takımımız kenardan gelen Dentmon, Pleiß ikilisinin verdiği katkı ile ilk periyotu 30-17 önde geçti. İkinci çeyrekte direksiyonu Dentmon-Smith ikilisine emanet eden takımımız, hücumda takım halinde oynamaktan ziyade bireysel opsiyonları tercih edince Kızılyıldız tekrar oyunun içine girdi(32-24). Hücumda organize olamayan ve Russ Smith ile düzen dışında zorlama atışlar yapan takımımız savunmada da konsantrasyonunu kaybederken, Kızılyıldız Guduric önderliğinde etkili olunca karşılaşmada ilk kez öne geçti(35-36). Bu dakikadan sonra Sinan Güler'i oyuna sokan ve tempoyu düşürerek kontrolü ona veren Ergin Ataman, Sinan'ın pota altında Deon Thompson'ı besleyerek skor bulmasıyla nefes alırken, sezonun suskun isimlerinden olan Jon Diebler'a da pozisyonlar hazırlamasıyla hücumda çeşitlilik yaratınca yeniden oyunun kontrolünü eline aldı. Bu dakikalarda savunma konsantrasyonunu arttıran ancak çemberi korumakta zorlanan takımımız hücumda ise serbest atış çizgiden skor üretirken karşılaşmanın ilk yarısı 47-47 eşitlikle geçildi. 

Maça harika başlayan ve doğru beşle savunma kaynaklı sayılar üreterek farkı çift hanelere kadar çıkartan takımımız, rotasyona gitmesiyle oyunun kontrolünü kaybetti ve takım halinde oynamayı bırakarak bireysel tercihler yapınca Kızılyıldız'ı oyunun içine dahil etti. Ergin Ataman ilk yarının son 5 dakikasında direksiyonu maç başında olduğu gibi Sinan Güler'e emanet edince oyunun kontrolünü yeniden ele alan takımımız hücumda rahatlarken savunmada ise gayretli olmasına rağmen maç başında yaptığı gibi çemberi koruyamayınca skor üstünlüğünü eline alamadı. Bu anlarda maça harika başlayan Alex Tyus'u kenarda unutan Ergin Ataman, rotasyona gittikçe doğru beşi bulmakta zorlanıp takımın iplerini elinden kaçırdı. Galatasaray Odeabank ilk 10 dakikada sadece 17 sayı yerken ikinci 10 dakikada ise potasında tam 30 sayı gördü. İlk yarıda Kızılyıldız'ın etkili isimleri Kuzmic ve Mitrovic'i etkili savunan takımımız X faktör Marko Simonovic'i ise durduramadı ve ondan 15 sayı yedi.


Karşılaşmanın ikinci yarısına Sinan Güler, Jon Diebler, Blake Schilb, Vladimir Micov ve Alex Tyus beşi ile başlayan takımımız hücumda başarısız üç sayılık atışlar denerken ikinci yarıdaki ilk sayılarını Alex Tyus'un basket faulü ile buldu. Savunmada konsantrasyon hataları yapan ve potasında kolay basketler gören takımımız karşısında Kızılyıldız Marko Simonovic ile etkili olurken, Ergin Ataman kötü gidişe dur demek için mola aldı(50-58). Mola dönüşü hücumda istediği atışları bulan ancak değerlendiremeyen takımımız savunmada da konsantrasyonunu kaybedince Kızılyıldız yakaladığı 3-18 seri ile farkı iyice açtı(50-65). Bu dakikadan sonra Alex Tyus'un iki pota altında oynadığı etkili oyun ile hareketlenen ve taraftarını da ateşleyen takımımız, Austin Daye'in de hücumda devreye girip takımı taşımasıyla farkı azalttı ve Dejan Radonjic'e molayı aldırdı(57-65). Austin Daye mola dönüşü kaldığı yerden devam ederken, hızlı hücum sonucunda çeyreğe noktayı koydu ve maçın karar çeyreğine takımımız 67-69 geride girdi. Takımımız periyotun son 4.30 dakikasında Austin Daye önderliğinde(15 sayı) 17-4'lük seri yakaladı. Son çeyreğe farkı azaltarak giren ve taraftarını da oyunun içine dahil eden Galatasaray Odeabank, Justin Dentmon'ın ardı ardına bulduğu basketlerle yeniden öne geçti(73-72). Maçın sonlarına doğru iki takımda da yorgunluk emareleri görülürken, takımımız işin savunma kısmında sahaya daha çok emek koyan taraf olunca rüzgarı arkasına aldı ve Radonjic'e molayı aldırdı(77-74). Bu dakikalarda Sinan Güler ve Alex Tyus savunma sahasında; Justin Dentmon ise hücum sahasında etkili oldu. Mola dönüşü Simonovic ile basket faul bulan Kızılyıldız skora dengeyi getirirken, takımımız Austin Daye ile ona cevap verdi(79-77). İkinci yarıda sadece iki değişiklik yapan ve uzun süredir aynı beş ile sahada olan bunun sonucunda ise yorgunluk nedeniyle yaptığı kolay faullerle skor bulmakta zorlanan Kızılyıldız'ı çizgiye götüren takımımız, hücumda ise organize sayı bulmakta zorlanırken kaptan Sinan Güler'in aldığı sorumlulukla skordaki üstünlüğünü korudu(83-80). Ergin Ataman'ın molası sonrası iki hücumdan sonuç alamayan takımımız, potasında kolay sayılar görünce Kızılyıldız yeniden öne geçti(83-84). Bu dakikadan sonra Alex Tyus ile 2 serbest atış kaçıran, Austin Daye ile de karşılaşmanın bitimine 3 saniye kala hücumdan yararlanamayan takımımız sahadan 83-85 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmanın istatistik detayları..

Russ Smith 4 sayı – 2 ribaund – 1 asist
Emir Preldzic 4 ribaund – 1 asist
Vladimir Micov 1 sayı – 1 asist
Alex Tyus 19 sayı – 5 ribaund – 2 asist
Deon Thompson 4 sayı – 2 ribaund
Blake Schilb 1 sayı – 2 ribaund – 3 asist
Tibor Pleiss 2 sayı
Austin Daye 24 sayı – 8 ribaund – 1 asist
Sinan Güler 4 sayı – 2 ribaund – 7 asist
Jon Diebler 4 sayı – 1 ribaund
Justin Dentmon 12 sayı – 1 ribaund – 4 asist
Göksenin Köksal 8 sayı – 3 ribaund – 1 asist

Uzun ve yorucu sürecek Turkish Airlines Euroleague'e evinde oynadığı iki maçı da kaybederek kötü bir başlangıç yapan takımımız, önümüzdeki hafta İsrail deplasmanında ilk galibiyeti almak için maça çıkacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0