Hazırlık Maçı | Sofya'dan galibiyetle dönüyoruz..


Spor Toto Süper Lig’de 6 haftada 14 puan toplayarak son 7 yılın en iyi başlangıcına imza atan Jan Olde Riekerink’in öğrencileri, milli maçlar nedeniyle verilen arada Bulgaristan’ın güçlü ekiplerinden Levski Sofya ile hazırlık maçında karşılaştı. Cimbom, güçlü rakibi karşısında 10.dakikada Josue’nin, 68.dakikada Hamit Altıntop’un kaydettiği golle 2-0 galip gelmeyi başardı.


Bu sezon oynadığı 12 resmi maçta da yenilmeyen (8 galibiyet, 4 beraberlik) Levski Sofya karşısına Cenk, Cavanda, Semih, Salih, Linnes, Selçuk, Hamit, Sabri, Josue, Sinan, Podolski 11 ile çıkan Cimbom, karşılaşmaya etkili başladı ve henüz 10.dakikada Podolski’nin asistinde Josue’nin ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Maçtaki hakimiyetini bulduğu golden sonra da devam ettiren Cimbom, Sinan ve Josue ile etkili olmaya devam etti. Rakibi karşısında oyundan düştüğü bölümde ise Cenk sahneye çıktı ve Levski Sofya’nın Galin İvanov’la girdiği net pozisyonda gole izin vermedi. Genel olarak topun hakimi olduğu ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Riekerink’in öğrencileri, bu karşılaşmada da %57 gibi yüksek bir oranda topa sahip olmayı başardı.

İkinci yarıya başlarken Semih ve Selçuk oyundan alındı, yerlerine Carole ve genç oyuncumuz Birhan Vatansever oyuna dahil oldu. İkinci yarıya etkili başlayan taraf Levski Sofya oldu. Karşılaşmanın 54. dakikasında Mehdi Bourabia’nın vuruşunda top direkten döndü. Bu dakikadan sonra oyuna ağırlığını yeniden koyan Cimbom, Hamit’in 68.dakikada attığı güzel golle skoru 2-0 yaptı ve karşılaşmadan üstün ayrılan taraf oldu. Spor Toto Süper Lig’in topa en çok sahip olan takımı olan Cimbom, bu hazırlık karşılamasında da bu özelliğini devam ettirdi ve %58 oranında topa sahip olmayı başardı.

Karşılaşmaya sol bek pozisyonunda başlayan Martin Linnes’in bu bölgede ortaya koyduğu performansla sırıtmadı. İkinci yarıda oyuna dahil olan ve sol stoper olarak görev alan Lionel Carole da bu bölgedeki performansıyla sırıtmadı ve ihtiyaç halinde bu bölgede oynayabileceğini gösterdi.

Karşılaşmanın kafilesine Kerem Çalışkan (19), Mustafa Kapı (14), Soner Gönül (19), Ozan Kabak (16), Gökay Güney (17), Birhan Vatansever(19) gibi genç isimleri de katan Jan Olde Riekerink, bu isimlerden Birhan, Kerem ve Mustafa’ya forma şansı vererek genç oyunculara olan inancını göstermiş oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0