BSL | Galatasaray Odeabank zorlanarak kazandı..

Geçtiğimiz sezonu Avrupa'da Eurocup şampiyonu olarak tamamlayan; ligde ise Play-Off yarı finalinde Fenerbahçe'ye 3-1 kaybederek sezona nokta koyan Galatasaray Odeabank, uzun bir yaz döneminin ardından yeni sezonu evinde Best Balıkesir maçı ile açtı. Geçen sezondan kalma cezası nedeniyle seyircisinden uzak olan takımımız, lig lisansı çıkartmadığı Justin Dentmon, Deon Thompson ve Blake Schilb'i de bu maçta kullanamadı.

Karşılaşmaya Sinan Güler, Jon Diebler, Emir Preldzic, Austin Daye ve Alex Tyus beşi ile başlayan takımımız ligdeki ilk sayılarını Sinan Güler'in üçlüğü ile buldu. İlk dakikalarda Emir Preldzic üzerinden oynadığı ikili oyunlarla hücumda etkili olmaya çalışan sarı kırmızılılar, savunmada ise Best Balıkesir'in yarı sahayı hızlı geçip attığı üçlükleri durdurabilmek dışında etkili gözükürken iki pota altında da etkili olan Alex Tyus'un basket faulü ile Balıkesir'e mola aldırdı(19-11). Mola dönüşü Balıkesir pota altında Ofoegbu-Williams ikilisi ile etkili olunca fark azaldı ve ilk çeyrek takımımızın 23-22 üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrek başında attığı basketle yakaladığı seriyi 0-11 yapan Balıkesir 23-24 öne geçti. Vladimir Micov'un devreye girmesiyle skorda tekrar öne geçen takımımız savunma ribaundu almakta zorlanınca skor üstünlüğünü yakalayamadı. Russ Smith'in oyuna girememesi, takım halinde yaptığı basit top kayıpları ile Balıkesir'in maçın içinde kalmasına izin veren takımımız 11 oyuncusunu oynattığı devreyi 42-39 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da maça başladığı beş ile başlayan takımımız savunmada Alex Tyus ile konsantre gözükürken hücumda ise Austin Daye ve Alex Tyus ile etkili olunca 5.40 dakikada 13-2'lik bir seri yakalayarak farkı çift hanelere çıkarttı(55-41). Bu dakikadan sonra takımımız 3 faul ile oynayan Austin Daye'in kenara gelmesinin ardından hücumda organize olamazken, Best Balıkesir maçtan kopmadı ve Ofoegbu-Green ikilisi ile bulduğu sayılarla farkı yeniden tek hanelere indirdi(57-50). Çeyreğin kalan kısmı karşılıklı basketlerle maçın son çeyreğine takımımızın 60-53 üstünlüğü ile girildi. Galatasaray Odeabank karşılaşmanın son çeyreğine hücumda organize olmakta zorlanarak başlarken savunmada ise çemberi korumakta zorlandı. Sahada yaşanan teknik aksaklık sebebiyle karşılaşma bir süre dururken bu aradan iyi dönen taraf Best Balıkesir oldu(67-62). Bu dakikalarda Göksenin ile hücumda etkili olan takımımız küçük çaplı krizden bu şekilde çıkarken buna rağmen Mike Green'in asistlerine engel olamayınca maç yeniden ortaya geldi(72-68). Maçın son 2 dakikasında hücumda Emir Preldzic önderliğinde etkili olan takımımız Diebler'ın üçlüğü ile Balıkesir'e mola aldırdı(77-68). Bu dakikadan sonra iyi savunma yapan ve hücumda hata yapmayan Galatasaray Odeabank karşılaşmadan 81-72'lik skorla galip ayrıldı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri..
Russ Smith 6 sayı – 1 ribaund
Emir Preldzic 11 sayı – 2 ribaund – 8 asist
Vladimir Micov 5 sayı – 1 asist
Alex Tyus 13 sayı – 8 ribaund – 2 asist
Can Korkmaz 3 sayı – 1 asist
Tibor Pleiß 6 sayı – 3 ribaund
Austin Daye 13 sayı – 6 ribaund – 2 asist
Sinan Güler 13 sayı – 4 ribaund – 3 asist
Jon Diebler 6 sayı – 6 ribaund – 1 asist
Göksenin Köksal 5 sayı – 1 ribaund

KARŞILAŞMADAN NOTLAR
Takım halinde lige hazır başladığımızı söyleyemem. Özellikle oyun planlarımızda önemli rol almasını beklediğimiz Russ Smith ve Tibor Pleiß'ın henüz rol tanımlarını kabullenememeleri ve takım içinde görev paylaşımında kendilerine uygun bir görev bulamamaları takım halinde oynamamız açısından büyük bir sorun oluşturdu maç boyunca. Yakaladığımız serilerden sonra yaptığımız oyuncu değişikleriyle yakaladığımız momentumu kaybetmemizin bir numaralı sebebi bu bana kalırsa. Bu sürede Russ Smith'in yokluğunda Can Korkmaz'ın oyunun içinde olması ve verdiği pozitif katkı ise uzun sezon için umut verici bir nokta bizim açımızdan. Bu iki oyuncunun yanında Jon Diebler'da süre aldığı dakikalarda hücumda top kullanamazken yaptığı basit top kayıplarıyla da kolay sayılar yememize sebep oldu.

Sezona iyi başlayamamış oyunculardan bahsettik ama bunun yanında Alex Tyus ve Austin Daye ise şu anda en hazır yabancılarımız olarak gözüktü. Özellikle Tyus oyundayken sahanın iki tarafında da çok daha iyi gözüktük. Austin Daye ise hücumda aldığı sorumlulukla sezon boyunca hücumda bir numaralı silahımız olacağını bir kez daha kanıtladı. Emir Preldzic'te hücum sistemlerimiz açısından ilk etapta bizim için önemli bir rolünün olacağını gösterdi bu maçta. 

Birazda istatistik olarak bakarsak özellikle iki nokta bizim için çok büyük önem taşıyor, top kaybı ve hücum ribaundları.. Ergin Ataman önderliğinde her zaman az top kaybı yapan bir takım kimliğinde olan Yenilmez Armada, bu maçta tam 23 top kaybetti. Bu rakamlarla Euroleague'de maç kazanmamız çok zor olur. Mutlaka sezon içinde bu noktaya bir çözüm bulmalıyız. Bir diğer nokta ise dediğim gibi hücum ribaundları... Hazırlık dönemi boyunca yaşadığımız sorunlardan biri olan bu noktada da kısa oyuncularımızın mutlaka işin içine girmesi gerekiyor sezon içinde.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0