KBL | İlk Maçtan Geriye Kalanlar...

Bu sezona genç bir ekiple yeniden yapılanma sloganıyla giren, bu doğrultuda takımın başına Marina Maljkovic'i getiren ve yola 4 yabancıyla başlayan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, sezonun ilk maçında ligin zayıf ekiplerinden MBK Doğuş Hastanesi karşısında 97-62'lik rahat bir galibiyet alırken özellikle hücumda yapılan 23 asist ve savunmada yapılan 16 top çalma ümit vericiydi.
MBK Doğuş karşısına Işıl Alben - Moriah Jefferson - Pınar Demirok - Maryia Papova - Kristine Vitola beşiyle başlamayı tercih eden Maljkovic'in hazırlık maçlarında da Pınar'ı zaman zaman 3 numarada denemesi bu maçta Pınar'ın kısa forvet pozisyonunda başlamasını sürpriz kılmadı. Yvonne'nin sakatlığı sebebiyle maç kadrosunda olmadığını düşünürsek Işıl ve Moriah Jefferson gibi iki oyun kurucu ile maça başlamak ve Moriah Jefferson'ı iki numarada değerlendirmek kabul edilebilir bir tercih. Ama Moriah Jefferson ilk çeyrekte özellikle hücum anlamında maça ısınamadı. Onun ısınamadığı anlarda ise Işıl sorumluluk aldı ki bu sezon kritik noktalardan biri bu olacak. Yani Işıl ve Moriah sahadayken ikisinden birinden verim alamadığımız dakikalarda diğer oyuncunun yapacağı katkı hücumdaki akışkanlığı sürdürmek açısından önemli. Ki Işıl 10 asist yapmış. Hücumda ikiye bir yaptığımız pozisyonda turnikeye gitmek yerine Vitola'ya verdi mesela Işıl. Bu çok değerli ve önemli. Işıl ve Moriah ikilisinin savunma katkısına gelirsek, bu maç özelinde ekstra şeyler yaptığını söyleyemem ama yine de iyi bir performans sergilediler. 

Pınar ise ilk yarının tutuk isimlerindendi. İkinci yarı takımın savunma performansı yukarı çıkınca onun da hem savunmada hem hücumda performansı çıktı. Sezon genelinde Pınar'ın iyi katkı vereceğini düşünüyorum, 3 numara pozisyonunda oynadığını da düşünürsek, takımla birlikte yükselmesi beklenebilir. Pınar'ın hücumda isteneni veremediği dönemde Deniz Çolakoğlu'nun iyi performans sergilediğini gördük. Deniz ligi bilen ve tecrübeli bir isim, ilk yarıda soktuğu şutlar oyunu rahatlattı bizim için. Onun da bu sezon özellikle ligde sergileyeceği performansa ihtiyacımız olacak. 

Maryia Papova ve Kristine Vitola'ya gelecek olursak, -önce Papova'dan bahsedelim- Papova'nın ortaya çok iyi bir görüntü sergilediğini söylemek yanlış olur. Yine gördük ki Papova iyi değilken Cansu ile kısa 5'ten oynamaya devam edeceğiz. Papova'nın fizik olarak kalınlığı özellikle 4 numarada oynadığı bölümlerde işimize yarayabilir. Kristine Vitola ise... Bu maçtaki performansına hangi kelime yeter bilmiyorum. Savunmada iyi iş çıkarması bir kenara, ribaund konusunda üstünlük sağladı, boyalı alanı değerlendirdi, asist yaptı. Lakin Vitola'yı maçta öne çıkaran şey 2/2 ile attığı üç sayılık basketler oldu. Bunlar kritik. BGD karşısında oynanan maçta Vitola 3 tane üç sayılık atış kullandı. Pivot oynayan bir oyuncu için dış şut tehdidinin olması Yvonne, Işıl, Moriah gibi potaya penetreyi seven oyuncuları daha rahat kullanmamızı sağlayabilir. Ayrıca Vitola hızlı hücumları da iyi oynuyor. Bugün çaldığımız 16 top çok değerli. Ne kadar hızlı hücum edersek Vitola'nın çabuk ayaklarını kullanmak ve sayı bulmak kolaylaşacak. 

Ve gençlerimiz... Bu sezon yeniden yapılanmaya giden takımımızda yerleri apayrı. Maljkovic MBK Doğuş Hastanesi karşısında İrem ve Cansu'ya 15, Eda'ya 10 dakika süre verdi. Onların süre almalarından çok bu dakikalarda ortaya koydukları performans ise önemliydi. Öncelikle belirtmek gerekir ki Cansu sakatlıktan çıktı ve fiziksel olarak hazır değil, bugün şutları sokamadı ve ritm bulamadı. Bu maçı Cansu için bir kayıptan çok maç kondisyonunu sağlama maçı gibi değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum, nitekim oynamaya başladıkça kendini bulacaktır ama dediğim gibi şu an Cansu hazır değil. İrem ise bugün çok iyi bir oyun ortaya koydu. Hücumda %50 ile 7 sayı buldu ve 1 asist yaptı ama dikkat çekici nokta hücumda verdiği verimden ziyade savunmada yaptığı işlerdi. Aldığı 6 ribaundun 2 tanesi hücum ribaunduydu. Bu onun ne denli maçın içinde olduğunu ve isteğini ortaya koyan bir istatistik. İrem de süre almaya devam ettikçe kendini geliştirecek oyuncularımızdan. MBK karşısında süre bulan Elzem, Yağmur ve Eda ise 1999 doğumlu. Henüz yolun başındalar. Maljkovic ise onların yol göstericisi olacak, takımdaki diğer oyuncuların da yol göstericisi olduğu gibi...

Sezonu Abdi İpekçi'de geçen sezondan biraz daha kalabalık bir taraftar kitlesi ile açtık. Gönül ister ki her maç giderek artsın bu kitle. Oyuncular ve Maljkovic bu sezon keyifli bir basketbol vadediyor. Sıradaki maç çarşamba günü saat 20:00'de Riga ile. Koç güzel, takım güzel, basketbol güzel. Yeniden yapılanmaya gittiğimiz şu dönemde daha çok desteğe ihtiyacı olan takımımızı yalnız bırakmayalım. İmkanı olan herkesi İpekçi'ye bekleriz...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0