STSL | Sezonun ilk yenilgisi..

Spor Toto Süper Lig'de 7 haftada topladığı 17 puanla son 7 yılın en iyi başlangıcına imza atan Galatasaray,  ligin 8.haftasında Türk Telekom Arena’da Trabzonspor ile karşılaştı. Taraftarının desteğiyle maça istekli başlayan takımımız, Sneijder ile 9.dakikada önemli bir fırsatı değerlendiremedi.  17.dakikada hücuma çıkarken kaptırdığımız topun ardından rakibimiz N'Doye'nin ofsayttan attığı golle 1-0 öne geçti. Golün ardından Eren ve Bruma ile girdiği pozisyonları değerlendiremeyen takımımız ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı. Takımımız ikinci yarıda baskıyı artırsa da aradığı golü bulamayınca karşılaşmadan 1-0 yenik ayrıldı ve bu sezon ligdeki ilk yenilgisini aldı.

Takımımız karşılaşmaya Muslera, Cavanda, Semih, Chedjou, Carole, Tolga, Selçuk, Bruma, Podolski, Sneijder, Eren Derdiyok onbiriyle çıktı. Taraftarının desteğiyle karşılaşmaya istekli başlayan takımımız, ilk dakikadan itibaren topun hakimi olurken 9.dakikada Sneijder’le çok önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. Hücuma çıkarken kaybedilen topun ardından atamayana atarlar kuralı devreye girdi ve Trabzonspor N’Doye’nin 17.dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Yenen golün ardından önce 37.dakikada Bruma’nın getirdiği topta Eren’le girdiği pozisyonu değerlendiremeyen takımımız, sonrasında 41.dakikada Bruma’nın bireysel yeteneğiyle 3 kişiyi çalımlayıp kaleye vurduğu pozisyonu da değerlendiremeyince ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.

İkinci yarıda baskısını daha da artıran takımımız, 56.dakikada Sneijder’le önemli bir şansı kullanamadı. 69.dakikada Sneijder-Josue, Cavanda-Sinan değişiklikleriyle rakip kalede baskıyı daha artıran Cimbom, aradığı golü bir türlü bulamadı. Takımımız 90+4’de Eren’in enfes röveşatasında direği geçemeyince sahadan 1-0 yenik ayrıldı ve bu sezon ligdeki ilk yenilgisini yaşadı.

UYUDUK
Türk Telekom Arena’da 43,071 kişi ile bu sezonun şuana kadarki seyirci rekoru kırılırken, atmosfer hiç de 43bin kişi stattaymış gibi değildi. 17.dakikada yediğimiz golün ardından oyundan düşen takımımızı ateşlemesi gereken tribün maç boyunca adeta uyudu. Tribün takımın biraz olsun hareketlendiği ikinci yarıda bile uyuyunca hakem üstünde de rakip takım üstünde de istediğimiz baskıyı bir türlü yaratamadık. Sonuç olarak bir halatı hep birlikte çekenlerin takımı olan Galatasaray, Trabzonspor karşılaşmasında da hep birlikte uykuya daldı.

Yediğimiz golde zincirleme hata var desek yanlış olmaz. Pozisyonun başlangıcında basit bir top kaybı yapan Carole, golün asistini yapan Bero’yu takip etmeyen Tolga, hamle yapmakta geciken Semih ve Cavanda’nın  hataları üst üste eklenince kalemizde golü gördük. Cavanda’nın hızlıyla, temposuyla takıma önemli şeyler katabileceğini düşünürken şu halini görmek çok büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Trabzonspor karşısında sahadaki en büyük hayal kırıklıklarından biri de şüphesiz ki Sneijder’di. 9.dakikada çok önemli bir fırsat yakalayan Hollandalı yıldız, bu pozisyonda sniper lakabının hakkını veremedi ve yerde duran adamı vurdu. Daha önce de birçok kez belirttiğim gibi mevcut sistemde Sneijder’in iyi oynaması takımın oyununu çok daha üste taşıyacaktır. Sniper lakabına yakışmayan şutlar çeken Sneijder, Trabzonspor karşısında yaptığı 7 orta da isabet sağlayamadı.

Bu sezon deplasmanda oynadığı 3 karşılaşmada da mağlup olan ve kalesinde 8 gol görürken, hiç gol atamayan Trabzonspor’a karşı mağlup olmanın da ötesinde gol atamamız hiç yakışmadı. Gol bulamamızdaki ana etkenlerden biri de hücumdaki planlarımız çok yetersiz. Duran top ve Bruma dışında hücum planımız yok. Aylardır göz önünde olan bu sorunun artık çözülmesi şart. Topu Bruma’ya ver onun hızıyla, çalımlarıyla pozisyona gir planının yanında B planının, C planının olmaması Riekerink’e büyük bir eksi yazılmasına neden oluyor. Bunun dışında sahada rezalet olan Cavanda ve Sneijder’in 69.dakikaya kadar oyunda kalması da JOR’un büyük hatalarından biriydi. Cavanda’nın da Sneijder’inde en geç 55.dakikada oyundan alınmaları gerektiğini düşünüyorum. Maç sonunda ‘’Mağlubiyetten ders almalıyız.’’ diyen JOR’un bu iki konuda yaptığı hatayı fark edip üzerinde çalışacağını umut ediyorum.

Tolga, Bruma ve Carole Trabzonspor karşılaşmasında skora isyan eden oyunculardı. Tolga kaleye her vurduğunda içten içe sen vurma be güzel kardeşim desek de Sneijder, Selçuk, Podolski gibi uzaktan etkili şutlar çeken isimlerin sönük kaldığı mücadelede sorumluluğu alması, mücadelesi güzeldi. Attığı 13 çalımla Süper Lig’de sezonun rekorunu kıran Bruma’nın da performansında dünün güzel olan ender şeylerindendi.

Son olarak sadece 1 maç kaybettiğimizi unutmamamız lazım. Bu mağlubiyetten önemli dersler alıp önümüzü bakmalıyız. Baba Gündüz’ün de dediği gibi  "Galatasaray, bir halatı hep birlikte çekenlerin, hep birlikte üzülüp, hep beraber sevinmesini bilenlerin takımıdır." şampiyonluk için bu takıma destekten vazgeçmeyelim!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0