Kristine Vitola resmen Galatasaray'da!

Yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala Marina Maljkovic koçluğunda hazırlıklarını sürdüren Sarayın Sultanları'nda pivot pozisyonu için arayışlar Kristine Vitola transferiyle son buldu. Son olarak İspanya'nın Perfumerias Avenida takımında forma giyen 1.96'lık Letonyalı uzun, gelecek sezon Galatasaray forması giyecek.

2 Haziran 1991 günü Letonya'nın başkenti Riga'da dünyaya gelen Kristine, basketbola küçük yaşlarda adım atarken, bu alanda uluslararası tecrübeyi de Letonya U16 takımıyla tatmaya başladı. 18 yaşında girdiği UTEP'teki çaylak yılında, takımda her maç oynayan az sayıdaki oyunculardan biri olmayı başardı. Sezonda yaptığı 25 blokla adından söz ettiren Letonyalı pivot, takımda bu alanda ilk sırayı, turnuva genelinde de 11.sırayı aldı. Hücumda kötü başladığı sezonda daha sonraki haftalarda daha yüzdeli oynayan Kristina, %40 saha içi; %70 serbest atış isabeti yakalamayı başarırken sezon genelinde de 5.6 sayı, 3.7 ribaund ile oynarken ortalama 20 dakika ise sahada kaldı. 

İkinci yılında 30 maçın sadece 8'ine ilk 5 başlayabilen Kristina, sezonda toplam 24 blok yaparak takımın en çok blok iki yapan oyuncusundan biri oldu. İlk sezonuna göre daha az süre bulan pivot ortalama 13 dakika ortalama ile 3.7 sayı, 2.9 ribaund ortalamaları yakalayabildi. Ayrıca bu sezonda 3 not ortalaması tutturan Kristina, "USA Commisioner's Academic Honor Roll" ödülünü almayı başardı. Üçüncü sezonunda büyük bir sıçrama yapan Letonyalı uzun 32 maçın yarısında ilk 5 çıkarken 1.5 blok ortalaması ile takımında iki, konferansında dördüncü sırayı almayı başardı. Son sezonunda ilk 3 maçta 16 sayı, 8.3 ribaund gibi iyi bir istatistik yakalayan Kristina, 3. maçında çapraz bağ sakatlığı yaşayarak sezonu erken kapatmak zorunda kaldı. Kariyerindeki ilk double double'ını bu sezonda yakalayan oyuncu bu performansıyla da haftanın en iyi hücum oyuncusu seçilmeyi başardı. 

Geçen sezon Perfumerias Avenida forması ile Euroleague'de toplam 13 maçta süre alan ve ortalama 20 dakikada 5 sayı, 6.2 ribaund üreten, Eurobasket Women 2017 eleme gruplarında ise 2 maçta ortalama 20 dakika süre bulan Kristine Vitola, ortalama 9 sayı 3 ribaund ile mücadele etti. Bir uzuna göre çabuk ayakları olan oyuncumuz bu sezon Galatasaray'ın pota altında görev alacak.

FCN Blog ailesi olarak yeni oyuncumuz Kristine Vitola'ya hoş geldin der, sarı-kırmızılı forma altında sağlıklı ve başarılı bir sezon geçirmesini dileriz.

1 yorum:

  1. İlk sezonuna göre daha az süre bulan pivot ortalama 13 dakika ortalama ile 3.7 sayı, 2.9 ribaund ortalamaları yakalayabildi.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0