ÖZEL | Oyunculara küfür etmek serbest mi?

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne galibiyetlerle başlayan ancak Euroleague'de hem oyun olarak hemde sonuç olarak taraftarını üzen Galatasaray Odeabank'ın 23 Ekim 2016 Pazar günü evinde konuk ettiği ve 74 - 83 mağlup olduğu Banvit karşılaşmasında tribünde istenmeyen bir hadise cereyan etti. 

Maç oynandığı sırada 108 numaralı saha içi, pota arkasında yer alan tribünde oturan, 19 numaralı Jelena Dubljevic forması giyen, takribi 25-30 yaşlarında ve sakallı bir taraftar, maç içi pozisyonlarla alakası olmadan 10 dakika boyunca aralıksız olarak oyuncumuz Blake Schilb'e İngilizce küfürler yağdırdı. İyi ve akıcı bir şekilde İngilizce konuşabilen ve kendisine ağza alınmayacak küfürler savuran bu taraftarı duyan Schilb ise bir süre sonra tribüne doğru dönerek bir şeyler mırıldandı. 

Tüm bu olaylar yaşanırken Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya ise 009 numaralı tribünün benche yakın olan köşesinde, bu taraftarın ettiği küfürleri rahatça duyabilecek mesafede oturuyordu. Yaklaşık 10 dakika boyunca Blake Schilb'e edilen küfürleri sahanın birçok yerinde oturan taraftarlar duyarken Ömer Yalçınkaya'nın duymamasına imkan yok diyebiliriz. Ancak oyuncusuna sebepsiz yere edilen bu galiz küfürlere Ömer bey herhangi bir müdahalede bulunmazken bir süre sonra bu kendini bilmez taraftar da küfür etmeyi bıraktı.

Sahada oynanan oyundan memnun olmayabilirsiniz, mücadeleyi beğenmeyebilir, oyuncuları yetersiz bulabilirsiniz. Ancak hiç kimse sebebi ne olursa olsun parke üzerinde mücadele eden oyunculara tamamen kişisel husumete dayanan bir şekilde, maçla alakası olmadan küfürler yağdırma hakkına sahip değildir! İşin bir başka boyutu ise bu taraftar 10 dakika boyunca aralıksız küfürler yağdırırken, Basketbol Şubesi Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya'nın olay hemen arkasında vuku bulmasına rağmen müdahale etmeyip oyuncusunu bu çirkin saldırıdan korumaması.. Çoğu zaman tribünde edilen küfürleri aklı selim taraftarlar müdahale edip kendi içinde sustururken, hemen arkasında 10 dakika boyunca devam eden ve en sonunda Blake Schilb'in dahi dönüp reaksiyon verdiği olaya müdahale etmeyen Ömer beyin görev tanımları arasında oyuncularını bu tip saldırılardan korumak var mı, yok mu merak ediyoruz..  Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Menajeri olarak orada oyuncusuna küfürler savuran taraftarı uyarmayıp susturmayacaksa, oyuncusunu korumayacaksa orada bulunmasının ne önemi var? Daha kendi sahamızda oyuncularımıza edilen küfürler karşısında onları koruyamıyorsak Ülker Arena'da veya KSK Arena'da edilen küfürler ve tacizler karşısında oyuncularımızı nasıl koruyacağız?

Hepimizin amacı Galatasaray isminin en yukarıda olması, sahada mücadele eden ve giydiği formanın karşılığını veren bir Galatasaray izlemek.. Ancak kimse oyunculara bireysel husumetlerinden ötürü bu şekilde küfürler edemez, ettiği takdirde ise orada yer alan ve duruma tanık olan yönetici veya idarecilerin bu duruma müdahale etmesi gerekmektedir. Herkes kendi sorumluluklarını yerine getirirse zaten sahada hepimizin arzu ettiği Galatasaray'ı görebiliriz.. 

Tribün numaraları ve olayın yaşandığı yerlerin daha iyi anlaşılması için Abdi İpekçi Spor Salonu'nun oturma planı..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0