STSL | Rakamların dilinden Trabzonspor karşılaşması..

Spor Toto Süper Lig'de sekizinci hafta karşılaşmasında ezeli rakibi Trabzonspor ile karşılaşan Galatasaray, sahadan 1-0 mağlubiyetle ayrılırken ligdeki ilk yenilgisiyle tanışmış oldu. Maç genelinde iyi bir oyun ortaya koyan ancak aradığı golü bir türlü bulamayan Jan Olde Riekerink'in öğrencilerinin hücum performansı günün tartışılan konularından birisiydi. Takım halinde iyi bir savunma yapan ve ardarda aldığı kötü sonuçların ardından aldığı Trabzonspor derbi galibiyetiyle nefes almış oldu. Ali Sami Yen Arena'da sezonun seyirci rekorunun kırıldığı karşılaşmanın rakamları, istatistikleri ve bilgileri şu şekilde..



1) Galatasaray ligdeki ilk yenilgisini Trabzonspor karşısında almış oldu.

4) Galatasaray kaleye çektiği 21 şuttan sadece 4 isabet bulabildi. Bu şut yüzdesinin %19 olduğu anlamına geliyor. 

6) Aurelien Chedjou mücadelenin tamamında 6 top kapma başarısı göstererek bu alanda maçın adamı oldu. Onu 5 top kapmayla Tolga Ciğerci izliyor.
11) Nigel De Jong sarı-kırmızılı forma altında ilk kez Ali Sami Yen Arena'ya çıktı. Hollandalı tecrübeli oyuncu 11 dakika sahada kaldı.

13) Armindo Bruma, 14 adam geçme denemesinin 13'ünden başarıyla ayrıldı. Genç yıldız hem ligde hem de dünya çapında bu alanda adından söz ettirmeye devam ediyor.

21) Galatasaray maçın genelinde takım halinde 21 kez pas arası yaparken, konuk ekip Trabzonspor'da bu sayı 18.

22) Maçın en fazla hatalı pas yapan ismi rakip takım kalecisi Onur Kıvrak oldu.

29) Sarı-kırmızılılar bu maçta 29 kez orta girişiminde bulundu ve bu ortalardan %6.9 isabet sağladı. Trabzonspor'un ise 4 ortasında isabet bulunmuyor.

64) Takımımız maç genelinde ikili mücadele kazanma istatistiğinde rakibine %64'e %35 üstlünlük sağladı.

72) Galatasaray rakibine topla oynama oranında %72'ye %28 oranında üstünlük kurdu.

86) Galatasaray 90 dakikada %86 pas isabeti ile oynadı. Trabzonspor'un bu alandaki istatistiği ise %64'te kaldı.

94) Maçın en fazla isabetli pas yapan oyuncusu Fransız sol bekimiz Lionel Carole oldu. Genç oyuncu bu alanda %94 oranında başarı yakaladı.

43.071) Trabzonspor karşılaşmasında Ali Sami Yen Arena'da 43bin 71 taraftar vardı. Bu rakam uzun bir süre sonra Arena'nın en kalabalık günlerinden birisini ifade ediyordu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0