Rakamların dilinden Gençlerbirliği karşılaşması..

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Gençlerbirliği'nin konuğu olan Galatasaray, Armindo Bruma'nın tek golüyle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Özellikle ilk yarıda dominant bir oyun sergileyen sarı-kırmızılı takımımız, ikinci yarıda Fernando Muslera'nın olağanüstü performansıyla 3 puanı almasını bildi. Bu yazımızda maçı genel istatistikleriyle anlatmaya çalıştık..

1) Galatasaray bu sezon 2. defa bir maçtan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.
2) Galibiyetin mimarı Bruma, 2/2 şut isabetiyle bu alanda maçın en başarılı ismi oldu. Ayrıca maç genelinde 2 top kapma başarısı gösteren genç yıldız, bu alanda takımımızın en başarılı ismiydi.
3) Maçta iki takım da 3'er korner atışı kullandı.
4) İkinci yarıdaki önemli performansıyla takımımızı ayakta tutan Fernando Muslera, kalesine gelen 4 şutu da kurtarmayı başardı.
5) Maçın en fazla adam geçen oyuncusu Portekizli kanat oyuncusu Armindo Bruma oldu. 8 adam geçme denemesinin 5'inde başarıya ulaşan Bruma, bu alanda ligde ve Avrupa'da adından söz ettirmeye devam edecek gibi gözüküyor.
12) Maçı 12 şut ile tamamlayan takımımız bu şutların 5'inde kaleyi tutturabildi.
18) Maç genelinde en fazla hatalı pas yapan oyuncu 18 kez ile Fernando Muslera oldu.
51) Gençlerbirliği'nin önde olduğu bir diğer veri ise hava topu kazanma başarısı oldu. Ev sahibi takımın %51-49'luk bir üstünlüğü bulunuyor.
56) Topla oynama istatistiğinde takımımızın %56-43'lük bir üstünlüğü bulunuyor. Özellikle ilk yarıda ev sahibe takımı top göstermemiz bu verinin oluşmasındaki en önemli faktörlerden biri.
60) %60 ile top kapma başarısı gösteren Galatasaray bu alan rakibinin gerisine kaldı. Gençlerbirliği %66 top kapma başarısıyla maçı tamamladı.
81) Galatasaray maç genelinde %81 pas isabetiyle oynadı. Ev sahibi takımın bu alandaki istatistiği ise %75.
94) Maçta en fazla isabetli pas yapan oyuncu takım kaptanımız Selçuk İnan oldu. Attığı 81 pastan 76'sında isabet saplayan kaptan, %94 başarıyla bu alanda liderdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0