Seneye kar elde eden bir Galatasaray olacak!

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, 22 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Genel Kurul öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Medya Merkezi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Özbek’in toplantıdaki açıklamaları şu şekilde..

CEZANIN NEDENI 2011-2014 ARASINDAKİ MALİ TABLO
Galatasaray’ın UEFA ile ilgili pozisyonu. Yeterince bilgi sahibi olmayan açıklamalar kafa karışıklığına neden oluyor. Geçen dönemde bir problem yaşandı. 2011 ile 2014 yılları arasındaki mali tablosu nedeniyle 1 sezon men cezası aldık. Buradaki cezaya esas teşkil eden konu 2011 - 2014 arasında Sportif AŞ'nin yapmış olduğu zarar miktarı. Bunun mahkemesi görüldü. Araştırma komisyonu konuyu inceledi. Bir üst kurula, mahkeme diye tabir ettiğimiz kurula rapor verdi. Raporda Galatasaray 2011-2014 arasında 165 milyon Euro zarar etmiştir. Fakat FFP’ye göre kulüplerin 3 senede 30 milyon Euro'dan fazla zarar etmemesi gereken bir madde var. Bu maddeyi aştığı için Galatasaray'ın 2 sezon Avrupa kupaları dışında bırakılmasını teklif ediyoruz dedi. Bunun yanında futbolculara ödenmese gereken prim ve vergiler itibarıyla 95 milyon Euro taahhüt edilmişti. Bu da 97 milyon Euro gerçekleştiği için sözler tutulması ve turnuvadan ihraç istendi. Biz yeni yönetim olduğumuz için savunmamızı yaptık. Nihai karar diyor ki; Galatasaray Spor Kulübü'nü inceledik. Galatasaray’ın mevcut yönetimin süresi içerisinde 2 değil 1 sene turnuvalardan men edilmesine, turnuvaya katılım hakkı kazandığınızda cezayı çekmiş olacaksınız.  Galatasaray Sportif AŞ’nin tablosunu inceledik. Bu tabloya bağlı olarak yıllık oyuncu harcamalarını 65 milyon Euro'yu geçmemeli. 

ŞU ANKİ CEZADAN BAŞKA YAPTIRIM YOK
2015-16'da ki harcamamız 60 milyon Euro tutarında. Bunun dışında da bir yaptırım yok. Sanki böyle varmış gibi sahneye çıkmak, Galatasaray’ı hem UEFA hem kendi camiası nezdinde rahatsız edici ifadeleri Galatasaraylılıkla bağdaştırmıyorum. UEFA güncel her şeyi takip ediyor. Tüm gazeteler, söylemler, demeçler orada birikiyor. Bugün buradaki yanlış söylem oraya da gidiyor. Gözden kaçırdığımız bir şey mi var diyorlar. Hiç yoktan iş köpürmeye başlıyor. Bu kadar şeffaf bir yönetim sergilerken, Galatasaray'ın endişe ettiği bir konu varsa birinci dereceden bilgi alacakları başkan olarak bana müracaat eden yok. Benim telefonum herkeste var. Her telefonu da açıyorum. Böyle bir durum varken gerçeği öğrenmek dururken sadece ne olduğu belli olmayan bilgilerle kamuoyunu bilgilendirmeye kalkmanın Galatasaray’a faydası yok. UEFA gerekçeleriyle birlikte mektubu gönderdi. Nihai karar olarak bize bildirisinin ardından halen rahat değiliz. Çünkü UEFA'da ilk kez böyle bir karar alınıyor. FFP çerçevesinde ilk cezayı bize verdiklerini söylüyorlar. İlk olması nedeniyle yanlış anlamalar olabilir dediler. Buradan hareketle diyoruz ki, 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında bizim ne yapmamız gerektiğini söylediler. Buna rağmen biz ne yapıyoruz? Biz FFP kurallarına sanki bu karar yokmuş gibi uygulamaya devam ediyoruz. Tekrar böyle bir yanlış uygulamaya muhatap olmaması için gerekli adımları atıyoruz. 2015-16 dan itibaren zarar 17 milyon Euro; 55 milyon Eurou'dan bu rakama geldik. Bu sene Sportif AŞ olarak kar etmenin peşindeyiz. Benim hedefim 2016-17'de Galatasaray Sportif AŞ'nin zarar etmemesi. 

BİLGİYİ BENDEN İSTEYİN
UEFA'nın maksadı kulüpleri cezalandırmak değil. Kulüpteki iyileşmeye bağlı kararlar alıyorlar. Bunun için iyileşmeyi esas gösterip performansı sağlamalarını istiyor. Geçmişteki yanlışların en başında 160 milyon zarar varken iki senede bunu düzeltiriz dememiz yatıyor. Anlaşma yapıldığı gün 165 milyon zarara gelmişiz zaten. 5 sene ver deseydik bu cezaya muhatap olmazdık. UEFA ile ilgili bilgi almak isteyen herkese kapım açık. Ama lütfen; bu bilgiyi benden istesinler. Bunu sadece UEFA nezdinde söylemiyorum. Galatasaray'ın her konusuyla ilgili kim ne merak ediyorsa bilgi belge dahil… Anında konuyla ilgili cevap vermiyorsam, kaçıyorsam o zaman haklısınız. Bunu istemeden Galatasaray’ı eleştirmeyin, zarar veriyorsunuz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0