STSL | Milli ara dönüşü Ankara deplasmanındayız..



Spor Toto Süper Lig'e verilen milli aranın ardından ligin 7. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği'ne konuk olacak Galatasaray'da, milli arada yaşanan sakatlıklar moralleri kötü etkiledi. Geçtiğimiz milli arada Kolbeinn Sigthorsson'u kaybeden takımımız bu kez de Wesley Sneijder ve Hakan Balta'dan kötü haberler aldı. Eren Derdiyok'un oynama ihtimali olsa da, Wesley Sneijder ve Hakan Balta için durum o kadar iç açıcı değil. Semih Kaya ve Josue'nin ilk 11'de oynaması beklenen takımımızda, Sneijder sonrası bir format değişikliğinin olup olmayacağı büyük merak konusu. Zorlu Ankara deplasmanından 3 puan çıkarmak ise Jan Olde Riekerink'in hüneri olacak.


ANKARA'DA 5 SENEDİR KAZANAMIYORUZ
Lige iyi bir başlangıç yapan takımımız, Başakşehir ve Beşiktaş'ın ardından 7. haftaya 3. sırada başlıyor. Rakibimiz Gençlerbirliği ise namağlup bir şekilde 5. sırada bulunuyor. Bogdan Stancu, Serdar Gürler, İrfan Can Kahveci, Ahmet Çalık gibi ligimizde önemli işler yapan oyuncular dışında; Selçuk Şahin, Orhan Şam, Aydın Karabulut, Ante Kulusic gibi tecrübeli isimleri de kadrolarında bulunduruyorlar. 

Kırmızı-siyahlı takımda, geride kalan 6 hafta sonunda skora en çok katkı yapan ismi 2 gol 1 asistle Bogdan Stancu oldu. Sarı-kırmızılı formayla Türkiye'ye giriş yapan Stancu, uzun zamandır Gençlerbirliği forması altında iyi sezonlar geçiriyor. İki stoper arasına attığı driblinglerle gole ulaşabilen Stancu'ya, özel önlem almamız gerekiyor. Ev sahibi takımda bir diğer 2 gollü isim ise Serdar Gürler. Yılmaz Vural'ın keşfettiği kanat oyuncusu, uzun seneler daha ligde adından söz ettireceğe benziyor. Gençlerbirliği takım olarak ligin kalburüstü ekiplerinden biri. Attıkları gollerin bir çoğunu 75. dakikadan sonra bulmuşlar. Kısacası maçın sonlarına doğru ayakta kalabilen bir enerjiye sahipler. Bu sebeple takımımızın enerjisini 90 dakikaya yansıtabilmesi bu maç özelinde kilit taşlardan biri olacak. İki takım da kendi pencerelerinden bakıldığında lige iyi başlamış durumda. Takımımızdaki önemli eksikleri göz önünde bulundurduğumuzda Ankara deplasmanının zor olacağını kestirebiliyoruz ve ayrıca ek olarak belirtmek gerkeirse, 5 sezondur Gençlerbirliği deplasmanlarında kazanamayan bir Galatasaray var. 

İSTATİSTİKLERLE GALATASARAY
Ligde 3. sırada bulunan takımımızın skor anlamında flaş ismi kuşkusuz Eren Derdiyok. 6 maçta 5 gol ile oynayan Eren, maç başına 2.5 şut istatistiğiyle takımımızda bu alanda 2. sırada bulunuyor. Hava hakimiyeti ve pivot santrfor özelliği ile hücum üçlümüzle önemli bir iletişim kuran İsviçreli oyuncu, hücum sistemimizde çok önemli bir yere sahip. 

Galatasaray hücumunda bir diğer ön plana çıkan isim Armindo Bruma. İlk 6 haftada 2 gol 3 asist istatistiklerini yakalayan genç yıldız, ligimizde ve Avrupa'da en fazla başarılı çalım atan oyuncu durumunda. Sol kulvardan hücum düzenlerimize hareketlilik kazandırması dışında, skora da direkt etki yapıyor. Maç başına 2.3 şut çeken Bruma, Ankara deplasmanındaki en önemli silahlarımızdan biri olacak. 

Takımımızdaki bir diğer istatistik canavarı ise merkez orta saha oyuncumuz Tolga Ciğerci. İlk hafta Karabükspor maçından bu yana orta saha dinamizmine can veren milli oyuncu, ligde en fazla isabetli pas yapan ve top çalan oyuncu konumunda. %89.7 pas isabetiyle ön plana çıkmasına rağmen, hücuma ve savunmaya verdiği destekler ile oyunun her iki alanında büyük efor sarfediyor. Her maç sonrası koşu mesafelerinde adından söz ettiren Tolga'nın bu haftaki performansı, takımımızın oyunda diri kalması açısından çok büyük önem sarfediyor. 

Wesley Sneijder ve Hakan Balta'nın sakatlanması sonrası hangi oyuncuların ilk 11'de yer alacağı ise merak konusu olacak. Jan Olde Riekerink hafta içindeki basın toplantısında kazanan takımı bozmayacağına dair sinyaller vermişti. Hakan'ın yerine Semih, Sneijder'in yerine Josue'nin görev alması bekleniyor. Ancak Josue'nin kanatta mı yoksa 10 numaralı pozisyonda mı oynayacağı konusu soru işareti. Lige fırtına gibi dönen Lukas Podolski'nin oynayacağı pozisyon da aynı şekilde olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0