STSL | Son 6 yılın en iyi başlangıcı..

Spor Toto Süper Ligi'nde milli ara öncesinde 5 haftada 11 puan toplayarak başlayan Jan Olde Riekerink'in öğrencileri, ligin 6. haftasında Türk Telekom Arena’da Antalyaspor ile karşılaştı. Bu sezonun seyirci rekorunun kırıldığı (40.812) karşılaşmaya coşkulu başlayan takımımız Eren ve Sneijder’le girdiği pozisyonları değerlendiremeyince futbolun atamayana atarlar kuralı devreye girdi ve Antalyaspor mücadelenin 17.dakikasında Deniz Kadah’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Yenen golün ardından coşkusu düşen takımımız aradığı golü bulamayınca soyunma odasına 1-0 geride gitti. İkinci yarıya önemli pozisyonlara girerek başlayan takımımız, Selçuk ve Podolski’nin (2) attığı gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı ve 6.hafta sonunda skorunu 14’e yükselterek son 6 yılın en iyi başlangıcını yapmış oldu.

Milli ara öncesinde 4 maçtır çıktığı 11’i bu maçta da bozmayan Jan Olde Riekerink, Antalyaspor karşılaşmasına da  Muslera - Sabri, Hakan, Chedjou, Carole - Tolga, Selçuk, Sneijder - Yasin, Bruma ve Eren onbiriyle çıktı. Karşılaşmaya taraftarın müthiş desteğini arkasına alarak başlayan Cimbom, henüz 4. dakikada Bruma’nın soldan etkili getirdiği topta Eren’le önemli bir pozisyondan yararlanamadı. 10. dakikada bu kez Carole’nin ortasında etkili olan takımımız, Sneijder’le önemli bir şansı harcadı. Takımımız hücuma çıkarken kaybedilen topun devamında Deniz Kadah’ın ofsayt tartışmaları yaratan golüne engel olamayınca 1-0 geriye düştü. Bu dakikadan sonra pozisyona girmekte zorlanan takımımız aradığı golü bulamayınca devreye 1-0 geride girdi.

İkinci yarıya Sneijder&Podolski, Sabri&Cavanda değişiklikleriyle başlayan takımımız, ikinci yarının başında Eren’le önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. Aradığı golü 67. dakikada Selçuk’un frikikten attığı enfes golle bulan Cimbom skoru 1-1 yaptı. Golün ardından rakip kalede baskıyı iyice arttırdı. 78. dakikada Bruma’nın asistinde Alman panzeri Podolski’yle 2-1 öne geçen takımımız, 85. dakikada yine Podolski’nin ayağından bulduğu golle skoru 3-1’e getirdi ve milli araya moralli girdi. 

SAVUNMADA SORUNLAR DEVAM EDİYOR
Antalyaspor’un attığı golde 5’e 2 üstün durumda olmamıza rağmen ofsaytta olsa böyle basit bir gol yemek savunmadaki sıkıntıların hala devam ettiğinin göstergesiydi. İlk yarıda 371 pas yaparken, %72 gibi yüksek bir topa sahip olma oranı yakaladık ancak rakip kaleye isabetli şutumuz yoktu. Eren ve Sneijder’le tehlikeli olduğumuz anlar olmasına rağmen Arena’da ilk yarıyı rakip kaleye isabetli şut atamadan tamamlamak ciddi bir sorun. Öte yandan Sneijder’in geçen hafta takımın en iyilerinden biri iken, bizlere eski günlerine dönüyor dedirtmişken bu hafta yine kötü olması da önemli bir sorun. Eski Sneijder 37. dakikada Eren’in indirdiği topta önündeki boş alanı kullanarak -tabiri caizse- topla beraber rakip kaleye girerdi. Sneijder’in toparlanması bu takım için çok önemli o iyi olduğunda takımın hücum aksiyonu da iyi oluyor. 

İKİNCİ YARI FARKLI BİR TAKIM
İkinci yarıya çıkarken kötü olan Sabri ve sakatlanan Sneijder’in oyundan alınıp, Cavanda ve Podolski’nin oyuna alınması çok doğruydu. Şunu da belirtmek lazım hücumda hala iyi bir planımız yok, bu ciddi bir sorun. 

Son haftalarda oynadığı oyunla eskiye dönüş mesajı veren Selçuk’un duran toptan attığı gol de ona iyi bir moral verecektir bu anlamda çok güzel oldu. Selçuk attığı enfes golün dışında 10 top kazanırken, %87 gibi önemli bir pas yüzdesi yakaladı. 

Bu sezon sakatlığından dolayı forma giyemeyen Podolski’nin de bu takım için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu Antalyaspor karşılaşmasında bir kez daha gördük. Bunun yanı sıra Podolski’nin Süper Lig’de oynadığı son 4 karşılaşmada sekiz gole katkı yaptığını da belirtmekte yarar var; 5 gol, 3 asist.

Bu maçta da takımın en çok topla buluşanı(131), en çok pas yapanı(105) ve en yüzdeli pas yapanı(92) da Tolga oldu. Bunun yanında Tolga kazandığı 9 ikili mücadele ile takımın en iyi 2. ismi olmayı başardı. Bu alanda zirve ise 14 ikili mücadele kazanan Bruma’da. 2014-15 sezonundan bu yana bir süper lig maçında en fazla başarılı çalım atan ismi olmayı da başardı. Bu sezon attığımız 12 golün 5’inde katkısı olan Bruma(2 gol, 3 asist) , sezon başı göndermeyerek ne kadar doğru bir iş yapıldığını gözler önüne sermeye devam ediyor.

Son olarak Jan Olde Riekerink ve Eren Derdiyok'a da değinmek lazım. Riekerink'in şuana kadarki en büyük sorunu olan oyuncu değişikliğinde bu hafta iyi olduğunu söylemek gerek. İnşallah hep böyle devam eder. Eren'e gerekecek olursak bu hafta çok rahat gol yapabileceği pozisyonları kaçırsa da Beşiktaş maçında yaptığı gibi bu hafta da 2.golde yaptığı boş koşu ile Bruma'nın önünü açısı çok değerliydi. 

Taraftarla olan bağı artırmak adına son derece önemli olan bir karşılaşmayı kayıpsız geçmek güzel oldu. Sorunlarımız var ancak bunlar çözülmeyecek sorunlar değil. Bu takıma Serdar Aziz, Kolbeinn Sigthorsson ve Nigel de Jong’un da geleceğini düşünürsek gelecek adına umutsuz olmak için hiçbir neden yok. Son 6 yılın en iyi başlangıcını yapmış olan takıma destek olmaya devam edelim. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0