Bir antrenman tesisinden daha fazlası: Ciutat Joan Gamper

Geride kalan son 10 yılda altyapısından çıkarttığı yeteneklerin oluşturduğu kadrosuyla kazandığı başarılarla adından sıkça söz ettiren Barcelona, kuşkusuz dünyanın en büyük ve en başarılı takımlarından biri. Altyapıdan üstyapıya kadar aynı düzende oynayan Barcelona için bu başarılar kesinlikle tesadüf değil. 2002 ve 2003 yılında iki kez arsa satışı yapan Katalan devinin antrenmanlarını yaptığı Joan Gamper antrenman tesisleri 2006 yılından beri hizmet veriyor. Nou Camp'a sadece 4.5 kilometre uzaklıkta bulunan ve özel bir bağlantı yolunun yer aldığı Ciutat Esportiva Joan Gamper'i hep birlikte inceleyelim..

A takım antrenmanlarını yaklaşık 40 yıldır Nou Camp'ın hemen yanında bulunan ve bugün itibariyle Barcelona rezerv takımlarının iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Mini Estadi'de sürdüren Barcelona, altyapı ve akademi takımlarına yeni bir tesis yapmak amacıyla 1989 yılında bu tesislerin 5 km dışında 200bin metrekarelik bir araziyi satın aldı. 2000'li yılların başında La Masia'yı daha komplike bir hale getirmek isteyen Katalan devinin yaptığı çalışmalar sonrasında tüm yaş gruplarının yanı sıra A takımın da yer alabileceği oldukça geniş bir tesisin maliyetini 65 milyon euro olarak belirledi. 2002 yılında arazi satışı yapan ve 30 milyon euro geliri kasasına koyan Barcelona, bir yıl sonra bir kez daha arsa satışı yaptı ve 15 milyon euro geliri kasasına koydu. Joan Gamper antrenman tesislerinin yanı sıra idari ofisler, konaklama alanı ve sağlık merkezi dahil olmak üzere toplamda gerekli olan 65 milyon euro bedelin 2/3'lük kısmını arazi satışından karşılayan Katalan devi, takvim yaprakları 2004 yılını gösterdiğinde ilk kazmayı vurdu. 2006 yılında tamamlanan Ciutat Esportiva Joan Gamper'e ilk olarak altyapı takımları yerleşirken, A takımın tesislere tamamen taşınması 2009 yılını buldu.

Bir tanesi yarım olmak üzere 9 tane uluslararası standartlarda futbol sahasına sahip olan Joan Gamper antrenman tesislerindeki sahaların beşi doğal çimden oluşuyor. Bir numaralı antrenman sahasının yaklaşık 2bin kişilik tribün kapasitesi bulunurken, 2 numaralı antrenman sahasında da 1500 kişilik bir tribün var. Joan Gamper'in içerisinde yer alan La Masia'nın yenilenen binasında 85 kişilik konaklama imkanı sunulurken, tesis sınırları içerisinde basketbol - hentbol ve futbol takımlarının kullanımında bulunan 500 kişilik kapalı spor salonu yer alıyor. Futbol sahalarının yanı sıra sağlık ve performans merkezi alanında ise 3 adet fizik (gym) salonu yer alıyor. Sauna ve havuzların bulunduğu alanda ayrıca kalecilerin ve oyuncuların özel teknik antrenmanlar yaptığı mini sahalar bulunuyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0