Ergin Ataman: Dentmon ve Russ hakkında kararı yönetim verecek..

Zalgiris Kaunas karşılaşması sonrasında disiplinsizlik problemleri nedeniyle Russ Smith ve Justin Dentmon'u kadro dışı bırakan Galatasaray Odeabank'ta baş antrenör Ergin Ataman, dün akşam oynanılan Darüşşafaka Doğuş karşılaşması sonrasında basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Karşılaşma sonrasında basın toplantısında FCN Blog ekibi olarak sorduğumuz soru sonrasında Ergin Ataman iki oyuncunun takım içi kurallara uymadıklarını ve aidiyet hissetmediklerini, performanstan ziyade disiplin anlamında ciddi sorunlar yaşadıklarını dile getirdi. Ergin Ataman'ın kadro dışı kalan Russ Smith ve Justin Dentmon hakkında yaptığı açıklamaların tamamı şu şekilde..

Russ Smith ve Justin Dentmon konusunda yanlış bir algı oluşmasın. Dentmon ve Smith’i performans ya da Kaunas’taki oyunları sebebiyle kadro dışı bırakmadık ki zaten Russ Smith o maçta oynamamıştı. Galatasaray kulübünün prensipleri ve kuralları var. Kaunas’ta çok kötü bir basketbol oynayarak beklemediğimiz farklı bir mağlubiyet aldık ve herkes çok üzüldü. Bu iki oyuncu o akşam maçtan sonra otelde saat 23:00 civarında yapılan takım yemeğine inmediler. Soyunma odasında kalarak yaptığım uyarılardan sonra bütün takım üzülürken, çıt çıkmazken ve Cuma günkü bu maçı düşünerek hemen dinlenmeye çekildiler. Ancak iki oyuncu, Russ ve Dentmon dışında. Gece saat 12’de kimseden izin almadan kuralları bildiğiniz halde kampı terk ederseniz kadro dışı kalırsınız. Bu herkes için, dünyanın tüm takımları için geçerli. Sadece Smith ve Dentmon için değil. Bunu onlar yaptı ve kadro dışı kaldılar. Nereye gittiklerini bilemeyiz, tabii ki biz ajan değiliz ancak otelde gece yaptığımız kontrollerde kampta olmadıkları ve kamera kayıtlarını kontrol ettirdiğimizde de sabaha karşı geldiklerini tespit ettik. Özellikle Dentmon için üzüldüm. Olympiacos karşısında çok iyi performans göstermişti ama nedendir bilmiyorum Kaunas’ta konsantrasyonu eksikti. Maçtan önceki günde de oteli terk ettiği bana söylendi, menajerler ve yardımcılarım tarafından. Maçtan bir gün önce antrenmanda 10.dakikada kasığındaki ağrıdan dolayı çalışmayı bıraktı. Bu hiç hoş olmadı. Umarım bu olayın geriye dönüşü olur. Kendisi de bizlere üzgün olduğunu ve yönetimin vereceği her türlü cezaya razı olduğunu söyledi.

Russ Smith’in durumu ise çok farklı. Oyuncu bir süredir doktorlar, hastaneler hiçbir şey olmadığını belirtmesine rağmen kaburgalarında bir ağrısı olduğunu ve antrenmanlara dahi çıkamayacağını söylüyor. Bu çok endişe verici. Tedavi olması gerekirken Kaunas gibi 11’den sonra kimsenin sokakta olmadığı, tüm kafelerin - restaurantların kapalı olduğu bir yerde tabiri caizse "yok olmak" tabii ki hoş bir şey değil. Bu profesyonelliğe aykırı. Kulüp doktorumuz acaba fiziksel değil de bünyede bir enfeksiyon ya da böbreklerinde bir rahatsızlık var düşüncesiyle daha detaylı tetkikler yapılmasını istemişti. Russ geçtiğimiz gün hastahaneye gitmesine rağmen, kendisinden kan testi yapılması istendi ancak oyuncu bunu kabul etmedi. Bu da bizim açımızdan endişe verici. Avukatlarımız ve yönetim konu üzerinde çalışıyor. Gerekli tedbirler alınacak. Bizler performans veremese bile sahada yüreğini ortaya koyan oyuncular istiyoruz. Smith’in bundan sonra Galatasaray forması giyebileceğini düşünmüyorum. Hukuki bazı olaylar var, endişe verici olaylar var. Kan testine girmeyişi yönetim tarafından değerlendirilecek. Kendisinin bu durumu menajerlerine ve FIBA’ya iletildi

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0