Galatasaray yeni tesisleri için arazi bakıyor..

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen genel kurul sonrasında Florya ve Riva'nın satış yetkisine sahip olan Galatasaray yönetimi, yeni tesislerini inşa etmek için Ali Sami Yen Arena'nın yakınlarında arazi bakıyor. Florya'nın satışıyla birlikte kısa dönemde 200 milyon dolar, Riva'nın da satılmasıyla birlikte uzun dönemde toplamda 500 milyon dolar seviyesinde gelir elde etmesi beklenen Galatasaray'da yeni tesisler için Kemerburgaz ön plana çıkarken, Gaziosmanpaşa (Arnavutköy) ve Sarıyer diğer adaylar arasında yer alıyor. Üçüncü havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne oldukça yakın olmasının yanı sıra Seyrantepe'ye neredeyse 10 dakika uzaklıkta bulunan Kemerburgaz bu alanda ön plana çıkarken, Ünal Aysal başkanlığında 2012 yılında Arnavutköy (Tayakadın, İhsaniye, Ağaçlı) bölgesinde de sarı-kırmızılı kulübün bir takım çalışmalar yaptığı biliniyor. Galatasaray yönetimi için üçüncü alternatif ise Sarıyer'de bulunan Uskumruköy bölgesi oldu.

Yeni yapılacak tesisin Avrupai şartlarda olmasının yanı sıra, A takımla birlikte tüm akademi takımlarının da yer alması sağlanacak. Bu kapsamda minimum 150 dönüm arazi bakan Galatasaray yönetiminin birinci şartı tesislerin Avrupa Yakası'nda olması olmuştu. Ali Sami Yen Arena'ya da yakın olmasını isteyen yönetim, yeni tesislerini yapacağı alanı 49 + 49 yıllığına kiralayacak ve bunun için herhangi bir bedel ödemeyecek. 22 dönümlük Florya'daki arazinin satışı sonrasında Emlak Konut'tan ilk etapta 60 milyon dolar alacak olan Galatasaray, bir sonraki sene (2018) anlaşma gereğince 140 milyon doları kasasına koyacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0