Oyuncularımız milli takımda neler yaptı?


Kadromuzda yer alan dokuz futbolcu Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Martin Linnes, Luis Cavanda, Fernando Muslera, Aurelien Chedjou, Wesley Sneijder, Eren Derdiyok ve Bruma ülkelerinin milli takımlarına davet edilmişti. Bu futbolculardan Tolga Ciğerci, Martin Linnes ve Luis Cavanda milli takımlarında forma şansı bulamadı.

SELÇUK İNAN
4 maç sonra milli takıma dönen Selçuk, milli takımımızın Kosova’yı Burak Yılmaz ve Volkan Şen’in ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup ettiği karşılaşmada 90 dakika forma şansı buldu. 90 dakikada 91 kez topla buluşan Selçuk, yaptığı 81 pasla takımın en çok pas yapan oyuncusu konumdaydı. 81 pasın 74’ünde isabeti sağlayan Selçuk, bunun yanı sıra girdiği 8 ikili mücadeleden 5’ini kazanmayı başardı.

WESLEY SNEİJDER
Hollanda’nın Belçika ile Davy Klassen ve Yannick Carrosu’nun karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldığı hazırlık maçında 75 dakika sahada kalan Sneijder, bu karşılaşma ile beraber milli takımda 125.maçına çıkararak önemli bir başarı elde etmiş oldu. Hollanda’nın 2018 Dünya Kupası Elemeleri kapsamında deplasmanda Lüksemburg ile karşılaştığı mücadelede 45 dakika sahada kaldı. Bu karşılaşmada Hollanda rakibi Lüksemburg’u Depay (2) ve Arjen Robben’in ayağından bulduğu golleriyle 3-1 mağlup etmeyi başarırken, Sneijder oyunda kaldığı 45 dakikada 49 kez topla buluşurken 38 pas yaptı ve bu paslarda %89,5 pas isabet oranı sağladı. Bunun yanı sıra 2 ikili mücadele kazanan Sneijder, 4 de orta yaptı

EREN DERDİYOK
İsviçre’nin Faroe Adaları’nı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmaya ilk 11’de çıkan Eren, uzun süredir olan gol hasretine bu maçta takımının ilk golünü atarak son verdi. Sahada kaldığı 87 dakikada 41 kez topla buluşan Eren, 21 pas yaptı ve bu paslarda %76 pas isabet oranı sağladı. Girdiği 5 ikili mücadeleden 3’ünü kazanan Eren, 2 de hava topu kazandı. Bunun yanı sıra rakip kaleye çektiği 10 şutla karşılaşmanın en çok şut çeken ismi olmayı başardı.

AURELİEN CHEDJOU
Ülkesi Kamerun Afrika Elemeleri 3.Tur B grubu ikinci maçında kendi sahasında Zambiya ile karşılaşırken, bu mücadeleye ilk 11’de başlayan Aurelien Chedjou 90 dakika sahada kaldı. Kamerun bu karşılaşmada 34.dakikada Collins Mbesuma’nın golüne engel olamayınca 1-0 geriye düştü ancak 45.dakikada ligimizde Beşiktaş forması giyen Vincent Aboubakar’ın penaltıdan attığı golle skoru 1-1’e getirdi ve karşılaşmadan 1 puan ile ayrılmayı başardı.

FERNANDO MUSLERA
Ülkesinin Şili ve Ekvador ile karşılaştığı iki mücadelede de 90 dakika kaledeydi. Bu karşılaşmaların ilkinde Uruguay kendi sahasında Ekvador’u Sebastian Coates ve Diego Rolan’nun ayağından bulduğu gollerle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Şili karşısında ise Edinson Cavani’nin golüyle 1-0 öne geçen Uruguay, Alexis Sanchez(2) ve Eduardo Vargas’ın gollerine engel olamayınca karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrıldı. Ayrıca Muslera bu karşılaşmanın 76.dakikasında sarı kart gördü.

ARMİNDO BRUMA
Portekiz’in U21 takımına çağırılan Bruma, takımının Çek Cumhuriyeti ile yaptığı hazırlık karşılaşmasında forma giydi. Portekiz bu karşılaşmada Çek Cumhuriyeti’ni Carlos Mane(2) ve Bruno Fernandes’in ayağından bulduğu gollerle 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada 63 dakika sahada kaldı. Bu mücadelede attığı çalımlarla dikkatleri üzerine çeken Bruma, takımı adına iyi bir performans sergiledi. Bruma, Portekiz’in Hollanda ile Medeiros ve Zivkovic’in karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldığı hazırlık maçında ise forma giymedi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0