THY Euroleague | İpekçi'de hücum gecesi..

THY Euroleague'de geride kalan beş hafta sonunda galibiyet elde edemeyen Galatasaray Odeabank, normal sezonun 6. haftasında Olympiakos'u ağırladı. Rakibi karşısında maça oldukça kötü başlayan ancak bir süre sonra momentumu ele alan Ergin Ataman'ın öğrencileri rakibi karşısında sahadan 89-86'lık skorla galip ayrılırken bu organizasyonda ilk galibiyetini elde etti. 22 sayı kaydeden Justin Dentmon maçın en skorer ismi olurken, 5/5 üçlük atarak geceye damgasını vuran Jon Diebler mücadeleyi 17 sayı ile tamamladı. Sakatlığı sebebiyle bu akşam kenardan gelen Austin Daye sadece bir şut kaçırdığı performansında 16 sayı ile galibiyette başrol oynadı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle 10.yıl marşı ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz!" tezahüratlarıyla başlayan Abdi İpekçi Arena'da tribünlerde yaklaşık 7-8bin taraftar yer alırken, takımımız mücadeleye Sinan Güler - Göksenin Köksal - Blake Schilb - Vlado Micov ve Alex Tyus beşiyle başladı. Olympiakos karşılaşmanın ilk dakikalarında pota altında Birch ve Printezis’i kullanarak skor üretmeye başlarken, Galatasaray Odeabank rakip sahada boş atışları kullanamadı. Schilb ile iki üçlük atış, Sinan ve Göksenin ile boş turnikelerden yararlanamayan Galatasaray Odeabank savunmada rakibine çözüm bulamadı ve ilk beş dakika sonunda skor 2-11 deplasman takımı lehineydi. Savunmada aksamaya devam eden takımımız maça etkili başlayan Birch'ün yanı sıra Mantzaris'in de devreye girmesine engel olamadı ve ilk çeyreğin bitimine 2 dakika kala fark 14 sayıya kadar çıktı. Bu dakikadan itibaren Austin Daye ve Justin Dentmon'u sahaya süren Ataman, bu hamlesinin karşılığını 8-0'lık seriyle aldı ve takımımız ilk çeyreği 14-20 geride tamamladı. İkinci periyoda taraftarının desteğiyle başlayan ve ilk çeyreğin sonundaki rüzgarı arkasına alan Galatasaray Odeabank, hücumda Daye önderliğinde Diebler'ın da katkısıyla 19-2 gibi çılgın bir seriye imza attı ve devreye 2 dakika kala skoru 38-26'a getirdi. İlk çeyreğin son 3 dakikasından itibaren ikinci çeyreğin ilk 6 dakikasında rakibine sadece 2 sayı şansı tanıyan Ergin Ataman'ın öğrencileri, bu sekansta rakip potada 27 sayı bıraktı. Taraftarının da desteğiyle müthiş bir sekans geçiren takımımız periyodun son dakikalarında Mantzaris ve Spanoulis'in basketlerine engel olamayınca devreye 38-34'lük üstünlükle girdi. 

Abdi İpekçi Arena'da pek iyi başlamayan ancak rakibine müthiş bir cevap veren Galatasaray, mücadelenin ikinci yarısına da aynı rüzgarla başladı. Sinan Güler önderliğinde neredeyse tüm takımdan hücumda katkı almaya başlayan Galatasaray, ilk 3 dakika sonunda skoru 51-37'e getirdi. Yunan ekibi bu dakikalardan itibaren oyuna ağırlık koymaya başlarken Printzeis ve Lojeski önderliğinde skoru dengelemeye çalıştı ancak Ergin Ataman'ın öğrencileri skor üstünlüğünü rakibine kaptırmadı ve final periyoduna 63-57 önde girdi. Mücadelenin son periyodunda taraftarının desteğini arkasına alan ve savunmada rakibini top kayıplarına zorlayan Galatasaray Odeabank, son çeyrekte hücumda Justin Dentmon ve Jon Diebler'ın basketleriyle ayakta durdu. Mücadelenin bitimine 6 dakika kala fark tek baskete kadar (70-68) inmişken, Diebler'in üç sayı çizgisinden rakip potaya ateş ettiği sekans sonrasında son 3 dakikaya girilirken farkı 7 sayıya çıkmıştı. Son bölümde hücumda Spanoulis önderliğinde oynamaya başlayan Olympiakos, bu dakikaları oynama tecrübesiyle mücadelenin bitimine 13 saniye kala skor tek sayıya düştü. Vlado Micov kullandığı iki serbest atıştan skor üretemezken, Printezis'in topunu bloklayan Tyus galibiyeti ilan etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0