THY Euroleague | Ergin Ataman: Yeniden var olmak için kazanmamız gerekiyordu..

THY Euroleague'de tarihinin en kötü başlangıçlarından birisini yaşayan Galatasaray Odeabank, normal sezonun 6. karşılaşmasında evinde Olympiakos'u ağırladı. Rakibi karşısında maça kötü başlamasına karşın ikinci çeyrekte gösterdiği müthiş performansla oyunda üstünlüğü ele alan Ergin Ataman'ın öğrencileri, sahadan 89-86'lık galibiyetle ayrılarak ilk galibiyetini elde etti. Karşılaşma sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan deneyimli çalıştırıcı, bu galibiyetin Euroleague'de var olabilmek adına önemli olduğunu dile getirirken Ergin Ataman'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Önemli bir galibiyetti bizim için. Yeniden var olmak için kazanmamız gerekiyordu ve öyle de oldu. 10 Kasım’da kaybettiğimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bugün salonda andık. Ülkece zor günler yaşadığımız bu süreçte maçtan önce salonda çalan 10.yıl marşı beni çok gururlandırdı., duygulandırdı. Ancak tabii ki, takımda 10 tane yabancı oyuncu olunca bu duyguyu aktarmak mümkün olmuyor. Onlar profesyonelce çıkıp kazanmaları gerektiğini biliyordu, ki önemli olan bu maça çıkıp kazanmaktı. Euroleague’de ilerleyebilmemiz için son şanslardan biriydi Olympiacos maçı. Geçen hafta Madrid’de iyi sinyal vermiştik ama bugün maç boyunca çok iyi savunma yaptık. Spanoulis’in ikili oyunlarını durdurduk. Printezis dışında sorun yaşamadık. Akıllı oynadık, kolay sayılar bulduk. İlk yarıyı daha da farklı bitirebilirdik ama son bölümde hata yaptık. İkinci yarıda birçok kez çift haneli farkı yakaladık ama Spanoulis ve Lojeski ile geri geldiler. 7-8 sayıyla kazanabileceğimiz maçın son bölümlerinde faulleri kaçırdık, kaptığımız topu tekrar rakibe verdik ama neticede çok değerli bir galibiyet oldu. Oyuncularımı kutluyorum.

Russ Smith genç bir oyuncu. Hayal kırıklığına uğradık bu performansıyla. Yaz döneminde çok ışık veriyordu. Bu hafta da son iki antrenmanda müthiş bir performans verdi. Geçen hafta vazgeçmiş gibiydim ama öyle bir antrenman temposu yaptı ki bugün bir kez daha şans vermek istedim. Mental bir sıkıntısı var. Bu akşam yine faydalı olamadı. Heyecanlanıyor mu bilmiyorum. İleride kadromuzda olmaya devam ederse yine deneriz. Ligdeki lisansını iptal ettiğimiz doğru, kendisinden yararlanamadığımız için başka bir oyuncumuza lisans çıkarttık. Russ'ın yerine şimdilik bir transfer düşünmüyoruz, çünkü yeni bir transfer demek takımdaki rotasyonun ve rollerin yeniden dağılması anlamına gelecek. 

Takımda şuan için guard takviyesi düşünmüyorum, o bölgede Sinan Güler'i kullanıyoruz. Sinan gibi bir oyuncuyla neredeyse 5-6 yıldır çalışıyorum, bu anlamda da kendimi şanslı hissediyorum. Her yıl kendini bu kadar geliştiren bir oyuncuya az rastladım. Bugün de 12 asist ile kariyer rekorunu kırdı. Şanslıyım ki böyle bir oyuncum var. Çok iyi bir profesyonel, müthiş oynuyor. Umarım bu performansına devam ederek sezon sonunda ülkemizde düzenlenecek olan Eurobasket 2017'de de milli takım formasıyla önemli işler yapacaktır.

Micov’un parmağında bağ kopması oldu, oyunun son bölümünde de doktorla görüştükten sonra elinde bandajla oynayabileceğini söyledi. Normal bir vatandaş böyle bir sakatlık yaşasa ameliyat olması gerekir ancak takım doktoruyla görüştüm. Oyuncularda bu tür sakatlıklar yaşadığını ancak buna rağmen bandajla sezon sonuna kadar oynayabileceğini belirtti. Sol elinde olması bir nebze bizi rahatlattı, oyunun etkilemeyecektir. Sezon sonuna kadar Micov bandajla oynayacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0