THY Euroleague | Kaunas'ta can sıkan mağlubiyet..

Turkish Airlines Euroleague'e beklediği başlangıcı yapamayan ancak geçen hafta evinde aldığı Olympiacos galibiyeti ile kötü gidişine dur diyen ve Avrupa'da ki ilk galibiyetini alan Galatasaray Odeabank, 7. hafta karşılaşmasında Zalgirio Arena'da Zalgiris Kaunas'ın konuğu oldu. Hafif sakatlığı bulunan Russ Smith karşılaşmada süre almazken, kasığında çekme olan ve oynayacağı şüpheli olan Justin Dentmon ise karşılaşmada süre buldu.

Karşılaşmaya Sinan Güler, Göksenin Köksal, Blake Schilb, Vladimir Micov, Alex Tyus beşi ile başlayan takımımız, ilk sayılarını Blake Schilb'in orta mesafe şutu ile buldu. Karşılaşmanın ilk dakikalarında sete set hücumları tercih etmeye çalışan takımımız, fırsatını bulduğunda ise açık sahayı kullanmaktan kaçınmadı. Savunmada ise ön alanda Göksenin Köksal ile baskı yapmaya çalışan takımımız, delindiğinde ise çemberi savunmakta zorlandı. Hücumda Sinan Güler ve Blake Schilb'in üzerinden oynamaya devam eden takımımız, Amerikalı forvetinin alçak post oyunu ile ilk kez öne geçti(6-7). Sinan Güler'in deliciliği ile hücumda hareketli kalarak düşük oyun temposunda yaşayacağı tıkanıklığın önüne geçmeye çalışan takımımız, yorulan Sinan'in yerine Dentmon'ın oyuna girmesiyle hücumda biraz daha dış atışları kullanmaya ve bireysel zorlamalara başladı. Brock Motum'un oyuna girmesiyle sahaya enerji koyma işini daha iyi yapan taraf olan Zalgiris Kaunas, hücum ribaundlarıyla oyunun kontrolünü eline almaya çalışsa bile Sinan Güler'in çeyreğe nokta koyan turnikesi ile takımımız ilk periyotu 20-20 eşitlikle geçti. İkinci periyota son günlerin yükselen yıldızı Jon Diebler'ı kullanarak başlayan takımımız, geçiş hücumları ile oyunun temposunu arttırmaya çalışan rakibine karşı geriye iyi koşarak cevap verdi. İkinci çeyreğe oldukça yüzdeli atarak başlayan takımımız, Sinan Güler'in bulduğu üç sayılık basket ile rakip koç Saras Jasikevicius'a molayı aldırdı(25-28). Moladan iyi dönen taraf Zalgiris Kaunas olurken, hücumda istediklerini sahaya yansıtamayan takımımız, bu dakikalarda akıcılıktan uzak halde Sinan Güler'in birebirlerine kalınca 7-0'lık seriye engel olamadı ve Ergin Ataman molasına başvurdu(37-30). Mola dönüşünde Justin Dentmon'ın birebirleri üzerinden oynayan takımımız, bu dakikalarda uzunlarını ve forvetlerini işin içine sokamayınca akıcı hücum etmekten uzaklaştı(43-32). Hücumda doğru atışları bulamayınca savunma geçişlerinde de sorun yaşayan ve Zalgiris Kaunas'ın tempo bulmasına izin veren takımımız, periyotun son dakikalarında Justin Dentmon'ın becerileri ile skora tutunmaya çalışsa da 29 sayı yediği ikinci çeyreğin ardından soyunma odasına 49-37 geride girdi. 

İkinci yarıya Sinan Güler, Justin Dentmon, Vladimir Micov, Austin Daye, Alex Tyus beşi ile başlayan takımımız, bu yarıdaki ilk sayılarını Alex Tyus'un hücum ribaundu sonrası buldu. İkinci yarıya da kaldığı yerden devam ederek başlayan Zalgiris Kaunas, günün etkili ismi Brock Motum'un hücum ribaundu sonrası bulduğu basketle farkı iyice açtı(56-39). Sahanın iki tarafında da konsantrasyonunu kaybeden ve tamamen kontrolden çıkarak oynayan takımımız TV molasına 61-43 geride girdi. Bu dakikalarda hücumda üretkenlikten uzak ve tamamen birebir zorlamalarla oynayan takımımız, savunmada da Zalgiris Kaunas'ın ritim bulmasına engel olamadı. Mola dönüşünde Deon-Alex ikilisi ile pota altını kullanmaya çalışan takımımız biraz hareketlense bile bulduğu boş üçlükleri değerlendiremeyince iyice oyundan düştü ve fark 20 sayılara kadar çıktı(67-47). Periyotun son dakikalarında savunma ribaundu almakta zorlanan ve Brock Motum'u durduramayan Galatasaray Odeabank son çeyreğe 69-51 geride girdi. Karşılaşmanın son çeyreğine oyun kurucu olarak Emir Preldzic'i kullanarak başlayan takımımız savunmada her pozisyonda adam değişimi yaparak eksilmemeye çalışsa bile Kaunas'ın fizik avantajını kullanması takımımızın faul hakkını erken doldurmasına sebep oldu. Bu dakikalarda Emir Preldzic'in enerjisiyle geri dönüş yapan Galatasaray Odeabank, önce Diebler sonrada Emir'in sayıları ile farkı 11'e indirince Jasikevicius molasına başvurdu(70-59). Mola dönüşünde üst üste tartışılacak iki hakem kararı ve Ergin Ataman'a çalınan teknik faul ile 9'a inecek fark bir anda yeniden 14'e çıktı. Tartışılan hakem kararlarından sonra oyundan düşmeyen ve savunmada kararlı durarak kolay geçilmeyen Galatasaray Odeabank, Blake Schilb'in üst üste iki üçlüğü ile farkı tek hanelere indirdi ve Saras Jasikevicius'a maçtaki son molasını aldırdı(75-68).  Mola dönüşünde Zalgiris Kaunas çok kolay bir basketle ufak çaplı krizden çıkarken, Blake Schilb'in yaptığı basit top kaybı sonrası bulduğu basketle farkı yeniden çift hanelere çıkarttı. Bu dakikalarda Sırp yıldızımız Vladimir Micov'un da yaptığı basit hatalar momentumu elimize almamızı engelledi. Kalan dakikalarda kontrolü elinde tutan taraf Zalgiris Kaunas olurken takımımız karşılaşmadan 87-75 mağlup ayrıldı. 

Karşılaşmanın istatistikleri...

Emir Preldzic 11 sayı – 1 ribaund – 1 asist
Vladimir Micov 5 sayı – 5 ribaund – 3 asist
Alex Tyus 5 sayı – 6 ribaund
Deon Thompson 2 sayı – 1 ribaund – 2 asist
Blake Schilb 12 sayı – 2 ribaund – 3 asist
Tibor Pleiss 4 sayı – 4 ribaund
Austin Daye 3 sayı – 1 ribaund – 1 asist
Sinan Güler 15 sayı – 4 asist
Jon Diebler 7 sayı – 1 asist

Justin Dentmon 11 sayı – 1 ribaund – 1 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0