Dünyanın en büyük spor tesisi: Ciudad Real Madrid!

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Genel Kurul sonrasında Florya ve Riva arazilerinin Emlak Konut ile birlikte değerlendirilmesine izin verilen Galatasaray'da kuşkusuz saha dışının bir numaralı gündem maddesi hem gerçekleştirilecek olan yeni tesisin konumu hem de tesislerin kalitesi olacak. Florya'da mevcut bulunduğu alandan ayrılacak olan kulübümüzün yeni tesisleri için bir numaralı adayı Kemerburgaz olarak göze çarparken, Dursun Özbek yönetimi bu konuda görüşmelerini sürdürmeye devam ediyor. Genel Kurul'da yeni tesisin stada 15 dakikalık mesafede, Avrupa kıtasında ve Florya'dan daha büyük bir alanda olacağı belirtilmişti. Tesisleşme konusunda yeni bir hamle yapan Galatasaray adına Avrupa'nın en büyük kulüplerinden Real Madrid'in tesisleri Ciudad Real Madrid'i hep birlikte yakından inceleyelim..

1963 - 2005 yılları arasında antrenmanlarını Ciudad Deportiva'da gerçekleştiren eflatun-beyazlı dünya devi Paseo de la Castellana sınırları içerisinde bulunan arazinin tüm haklarını 480 milyon euro karşılığında bir yatırım fonuna devretti. Gerçekleştirilen satış sonrasında önemli bir meblağı kasasına koyan Real Madrid, bu parayı mali tablosunu düzeltmenin yanı sıra tesisleşmeye ayırdı ve 2005 yılında inşası tamamlanan Ciudad Real Madrid'e taşındı. İspanya'nın başkenti Madrid'in biraz daha dışında yer alan 40bin kişi nüfuslu Valdebebas bölgesinde yer alan Real Madrid'in antrenman tesisleri 1.2 milyon metrekarelik alanda yer alıyor. Eski tesislerin 10 katı büyüklüğüne sahip olan ve dünyanın en büyük spor tesisi olarak kabul edilen Ciudad Real Madrid için o dönem 100 milyon dolar harcandı.

Tesis içerisinde A takımın kullanımı için biri suni çim olmak üzere 3 adet futbol sahası bulunurken, 5 tane yarım (60x30 metre) futbol sahası bulunuyor. Bunun yanı sıra performans ve duran top çalışmaları için kullanılan 70x35 metre büyüklüğünde bir futbol sahası daha var. Altyapı takımlarının kullanımı için ise 2 tane nizami futbol sahası bulunan Ciudad Real Madrid'in sınırları içerisinde ayrıca 3 tane yarım saha bulunur. Rezerv takımını maçlarını oynadığı 6bin kişi kapasiteli Alfredo Di Stéfano Stadyumu da bu alan içerisinde yer alıyor. Tüm bu alanların yanı sıra A takım ve akademideki oyuncuların konaklama alanı, eğitim alanı, fitness salonu, sağlık ve rehabilitasyon alanı, analiz/performans odası, eğitim alanı ve futbol akademisini de bünyesinde barındıran Ciudad Real Madrid'in sınırları içerisinde geride bıraktığımız 2015 - 2016 basketbol sezonunda Real Madrid basketbol takımının tesisleri de yerleşmiş bulunuyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0