BSL | Galatasaray Odeabank uzunları ile kazandı!

Hafta arası Turkish Airlines Euroleague'de oynadığı ölüm kalım maçında Armani Milano'yu 83-80 yenerek Avrupa'da "Bende varım!" diyen Galatasaray Odeabank, Spor Toto Basketbol Süper Ligi 11. hafta karşılaşmasında Karadeniz temsilcisi Akın Çorap Yeşil Giresun Belediye'yi Abdi İpekçi Arena'da ağırladı. Karşılaşma kadrosunda sakatlığı devam eden Austin Daye ve dün sözleşmesi feshedilen Russ Smith yer almazken; gönderilmesi gündemde olan Deon Thompson yer aldı.

Karşılaşmaya Sinan Güler, Jon Diebler, Emir Preldzic, Vladimir Micov, Tibor Pleiß beşiyle başlayan takımımızda ilk sayılar pota altından Pleiß ile geldi. İlk dakikalarda iki takımda hücumlarından başarısızlar atışlar ve top kayıplarıyla dönerken, takımımız ilk 4 dakikada 5 top kaybetti. Maçın başlarında Tibor Pleiß ile hücum ribaundlarında etkili olan takımımız, Sinan Güler'in üçlüğü ile ilk 5 dakikayı 9-7 önde geçti. Televizyon molası sonrasında yeni transferi Toure Murry ile etkili olan Giresun Belediye skorda öne geçerken, takımımız kenardan gelen oyuncularından beklediği katkıyı alamayınca ilk periyotu 16-19 geride geçti. İlk çeyrekte Yeşil Giresun'un genç oyuncuları ön alanda baskılı ve enerjik bir savunma yaparken takımımız bu enerjiye karşılık vermekte zorlandı ve 7 top kaybı yaptı. İkinci çeyreğe Göksenin Köksal'ın sahanın iki tarafında ortaya koyduğu enerji ile başlayan takımımız, Blake Schilb'in alçak posttaki yaratıcı oyunu ile oyunu dengelerken Deon Thompson'ın hücum süresi sona ererken attığı üçlük ile de 8-0'lık bir seri yakaladı(24-19). Bu dakikalarda Yeşil Giresun Okben Ulubay ile etkili olmaya çalışırken Okben-Schilb düellosu oyunun temposunun artmasını sağladı. Takımımız ikinci periyotun ortasında Milano maçının kahramanlarından Alex Tyus'u da devreye sokmayı başarınca oyunun kontrolünü eline aldı ve skor farkını yavaş yavaş açmaya başladı(34-26). Bu sekansta Göksenin Köksal'ın bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi takımımızı adeta ayakta tutarken, hücumda da Blake Schilb'in organizasyonu sağlaması ile rahatlayan Galatasaray Odeabank soyunma odasına 39-31 önde girdi. İlk yarıda Göksenin Köksal 3/3 üçlükle 9 sayı atarken ortaya koyduğu enerji ile de takımımızı sürükleyen isim olurken Blake Schilb 2 sayı, 5 asist; Alex Tyus 9 sayı, Deon Thompson 7 sayı ile Göksenin'e yardımcı olan isimler oldu. 


İkinci yarıya Sinan Güler, Göksenin Köksal, Vladimir Micov, Deon Thompson, Tibor Pleiß beşi ile başlayan takımımız ilk dakikalarda maça başladığı gibi düşük enerji ile oynayınca Giresun'un Okben Ulubay önderliğinde yakaladığı 0-7'lik serisine engel olamadı ve Ergin Ataman erken bir mola aldı(39-38). Mola dönüşü Deon Thompson ile sırtı dönük bir basket bularak küçük çaplı krizden çıkan takımımız, savunmada Giresun'u durdurmakta zorlanınca Okben'in üçlüğü ile skorda geri düştü(43-45). Tibor Pleiß bu dakikalarda maç başlangıcında olduğu gibi ribaundlarda etkili olurken bu efektifliği maçın etkili isimlerinden Emircan'a 4. faulünü aldırdı. Periyotun ikinci kısmında Deon Thompson'ın alçak post oyunu üzerinden top dolaşımını sağlayan takımımız, kısalan Giresun savunmasını bu şekilde cezalandırdı(52-47). Periyotun kalan kısmında oyunun temposunu yavaşlatan ve odağı pota altına kaydıran takımımız, kontrolü yeniden eline aldı ve son periyota 59-54 önde girdi. Karşılaşmanın karar çeyreğine pota altında Pleiß'ı kullanarak başlayan Galatasaray Odeabank, Pleiß'ın aldığı hücum ribaundu sonrasında Diebler'ın üçlüğü ile maçta ilk kez çift haneli farkı yakaladı ve Giresun'a mola aldırdı(64-54). Mola dönüşü pota altına atak ederek oyuna denge getirmeye çalışan Yeşil Giresun karşısında pota altını Tibor Pleiß ile kapatan ve hücumda doğru pas dolaşımı sonrasında Diebler'ı kullanan Galatasaray Odeabank, Tibor'un kenara gelmesiyle savunması düşüp hücumda da organize olmakta zorlanınca Giresun'a bir kez daha yakalandı ve Ergin Ataman molasına başvurdu(67-67). Mola dönüşü Micov ile ufak çaplı krizden bir kez daha çıkmayı başaran takımımız, Okben'e engel olamayınca skorda geriye düştü(70-72). Bu üçlüğe Micov ile cevap veren Galatasaray Odeabank, skorda bir kez daha öne geçerken Blake Schilb'in turnikesi karşılaşmanın bitimine 01.28 dakika kala Giresun koçu Trifunovic'e bir kez daha mola aldırdı(75-72). Mola dönüşü hücumda hata yapan Micov bir sonraki pozisyonda basket faulü alınca takımımızı skorda önde tutmaya devam etti(78-74). Kalan kısa sürede Galatasaray Odeabank hata yapmayınca son dakikalarında zorlandığı karşılaşmayı 80-74 kazanmayı bildi.

İstatistik detayları birazdan.. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0