İnceleme: Rakamların dilinden Galatasaray'ın ilk yarı performansı..

Süper Lig'de geride kalan 16 haftalık sekansta 33 puan toplayarak üçüncü sırada yer alan Galatasaray, ligin devre arasına lider Başakşehir'den üç puan geride yer alıyor. Sakatlıkları sebebiyle Koray Günter ve Kolbein Sightorsson ligin ilk yarısında herhangi bir karşılaşmada forma giyemezken, 20 oyuncumuzun dakika bulduğu Süper Lig'in ilk yarısında takımımız adına dikkat çeken detaylar, öne çıkanlar şu şekilde..

KALEDE GÜVEN: FERNANDO MUSLERA
Galatasaray forması altında 6. sezonunu geçiren 30 yaşındaki Fernando Muslera, bu sezon takımımız adına en çok süre alan oyuncu olarak karşımıza çıktı. Uruguaylı başarılı kaleci, ligin ilk yarısında tüm maçlarda 90 dakika sahada kalırken 4 karşılaşmada kalesini gole kapatmayı bildi ancak 16 hafta sonunda kalesinde toplam 16 gol gördü. Topu oyuna sokma başarısı olarak %76'lık istatistiğe sahip olan Muslera'nın kurtarış yüzdesi ise %77 oldu.

SAVUNMADA İSTİKRAR: SABRİ, HAKAN, CAROLE
Geçtiğimiz sezon ortasında göreve gelen ve bu sezon başında sözleşmesi 1 yıllığına uzatılan teknik direktörümüz Jan Olde Riekerink, sezon boyunca düzenli bir kadroyla sahaya çıkmayı tercih etti. Hollandalı teknik adam savunma tandemini çeşitli nedenlerden dolayı istikrarlı bir şekilde oturtamasa da, savunmada yer alan dörtlüden üçü istikrarlı bir şekilde forma giydi. Galatasaray forması altında 10. sezonunu geride bırakan Hakan Kadir Balta stoper rotasyonunun en değerli parçası olarak 14 kez sahaya çıkarken, sol bek rotasyonunda alternatifsiz olan Lionel Carole ve 14 yıldır aralıksız olarak sarı-kırmızılı formayı giyen Sabri Sarıoğlu bu sezon 15 lig maçında forma giydi.

ORTASAHADA DÜZEN: SELÇUK, SNEIJDER
Süper Lig'de ilk yarı 16 maç üzerinden oynanırken Galatasaray'ın üçlü merkez orta saha düzeninde boy gösteren Selçuk İnan ve Wesley Sneijder, ligin ilk yarısında düzenli bir şekilde sahadaki yerini aldı. Forma giydiği 15 lig maçında 1232 dakika sahada kalan Selçuk İnan rakip fileleri 1 kez havalandırırken takım arkadaşlarına golden önce servis yapamadı. Maç başına 1.3 top çalma - %51 ikili mücadele kazanma - %89 pas isabet oranıyla oynayan Selçuk İnan orta sahada oyunun savunma ağırlıklı tarafında Galatasaray adına önemli isimlerden birsi oldu.

1170 dakika sahada kalan Wesley Sneijder, her ne kadar zaman zaman eleştirilse de Hollandalı yıldız hücumsal anlamda takımımızın en önemli kozlarından birisiydi. 14 lig maçında forma giyen Sneijder bu karşılaşmalarda 2 gol - 8 asistlik performansıyla doğrudan 10 gole etki ederek önemli bir katkı sağladı. Ligin asist krallığında zirvede bulunan yıldız oyuncu maç başına 2.6 şut ortalaması ile de bu alanda takımımız adına en etkili isim olurken, ligde de genel sıralamada ilk 3'te yer aldı. Maç başına 1.4 isabetli şut atan Wesley'in ceza alanına açtığı isabetli orta sayısı ise, maç başına 2.1 olarak dikkat çekti.

KANATLARIN ETKİSİ: BRUMA, YASİN
Süper Lig'de geride kalan ilk yarıda Galatasaray adına en fazla süre alan isim olan Fernando Muslera'nın ardından ikinci sırada yer alan Armindo Bruma gösterdiği etkili performansla taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin takdirini kazandı. Geçtiğimiz sezon İspanyol ekibi Real Sociedad takımında kiralık olarak forma giyen ve bu sezon başında Galatasaray'a geri dönen Portekizli kanat oyuncusu attığı 5 golün yanı sıra 5 kez golden önceki pası vererek takım arkadaşlarına servis yaptı. Bruma maç başına 4.9 kez rakiplerini çalımlarken, maç başına 1.9 şut isabetiyle mücadele etti.

Bruma'nın yanı sıra Galatasaray'da hücum anlamında en etkili isimlerden birisi kariyer sezonunu geçiren Yasin Öztekin oldu. Sezon içerisinde disiplinsiz hareketlerinden dolayı kadro dışı kalan Yasin Öztekin, bu sezon ligde 14 maçta forma giyerken 1010 dakika sahada kaldı. 29 yaşındaki hücum oyuncusu forma giydiği karşılaşmalarda 7 gol - 1 asist ile mücadele etti ve 8 gole direkt etki etti. Son haftalarda yükselen formuyla öne çıkan Yasin Öztekin, maç başına rakip kaleye 1 şut ortalamasıyla oynarken 0.9 isabetli şut yüzdesini elde etti. Bruma'nın yanı sıra çalım konusunda oldukça etkisiz olan Yasin'in maç başına başarılı dribling sayısı ise 1.4 olarak karşımıza çıktı.

SIFIR KATKI: 5 OYUNCU
Süper Lig'de geride kalan 16 hafta sonunda teknik direktör Jan Olde Riekerink, toplamda 20 oyuncuya forma şansı tanırken 5 oyuncusuna forma yüzü göstermedi. Fernando Muslera'nın arkasında olan yedek kaleciler Cenk Gönen ve Eray İşcan'ın yanı sıra sezon başında sakatlanarak sezonu kapatan Koray Günter ve kadroda düşünülmeyen Salih Dursun rotasyonda kendisine yer bulamadı. Sezon başında Nantes takımından kiralanan İzlandalı forvet oyuncusu Kolbeinn Sightorsson milli takım kampında yaşadığı sakatlık nedeniyle sezonun ilk devresinde takımdan uzak kaldı.

Çeşitli nedenlerden dolayı forma giyemeyen oyuncuların yanı sıra Galatasaray'da kadroya girmekte zorlanan bir başka isim, 4 lig maçında sadece 54 dakika forma giyebilen Hamit Altıntop oldu. Sezon başında Bursaspor'dan transfer edilen ve ciddi meblağlar ödenen Serdar Aziz, ligin ilk yarısında sakatlıklardan yana uzun süre takımdan ayrı kalırken yalnızca 5 maçta forma giyebildi. Tecrübeli stoper geçtiğimiz günlerde yaşadığı sakatlığın ardından en az 2 ay daha takımdan uzak kalacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0