KBL | Sarayın Sultanları derbide galip...

Bilyoner Kadınlar Basketbol Ligi'nin 8.haftasında Galatasaray, derbide ezeli rakibi Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Son dakikalara kadar çekişmeli geçen maçı takımımız 74-62 kazanarak ligdeki 7.galibiyetini aldı ve liderliğini sürdürdü. Moriah Jefferson'un sakatlığı sebebiyle forma giymediği karşılaşmada 19 sayı üreten Yvonne Anderson galibiyette başrol oynarken bir süredir sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Işıl Alben, derbide 14 sayı - 8 asist performansına imza atarak galibiyetin mimarı oldu.

Maça Işıl Alben - Yvonne Anderson - Pınar Demirok - Maryia Papova - Kristine Vitola beşiyle başlayan takımımız Moriah Jefferson'un yokluğunda ilk dakikalarda zorlanırken, Kiah Stokes ve Shavonte Zellous ile etkili olan Beşiktaş karşısında ilk çeyreği 22-19 geride kapattı. İkinci çeyrekte de etkili oyununu sürdüren eski oyuncumuz Zellous'u bir türlü savunamayan takımımız buna karşın etkili takım oyunuyla 10-0'lık seri bulurken, sertliği arttıran ve koşan Sarayın Sultanları ilk yarıyı da 38-34 önde kapattı. 

İkinci yarıya ilk yarıdan farklı olarak Deniz Çolakoğlu hamlesiyle başlayan sarı kırmızılılar, bu hamlesinin karşılığını almayı başarırken Beşiktaş'ın hücumda yaptığı hatalarla ve aldığımız ribaundlarla hızlı hücumlar üreten takımımız üçüncü çeyreği ise 53-47 önde geçti. Son çeyrekte de oyundaki üstünlüğümüze bireysel performanslar -Kiah Stokes ve Shavonte Zellous- ile cevap vermeye çalışan Aziz Akkaya'nın öğrencilerine karşı baskılı savunmamız ve Traore'nin basketleri ile üstünlük kurmayı başaran Sarayın Sultanları, Işıl'ın son saniye üçlüğüyle farkı 12 sayıya çıkardı ve maçı da 74-62 kazanarak ligdeki liderliğini sürdürdü. Takımımızın istatistikleri ise şu şekilde oluştu...

Deniz Çolakoğlu 4 sayı, 1 ribaund, 2 asist
Pınar Demirok 7 sayı, 3 ribaund
Astou Traore 4 sayı, 2 ribaund, 1 asist
Cansu Köksal 2 sayı, 1 ribaund
Işıl Alben 14 sayı, 2 ribaund, 8 asist
Yvonne Anderson 19 sayı, 6 ribaund, 3 asist
Maryia Papova 7 sayı, 5 ribaund, 1 asist
Kristine Vitola 17 sayı, 6 ribaund 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0