Marina Maljkovic'e büyük onur!

Sezon başına yeni bir yapılanma sürecine giren Galatasaray kadın basketbol takımında baş antrenörlük görevine getiren Sırp antrenör Marina Maljkovic, ülkesinde bulunan Olimpiyat Komitesi tarafından Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin yıl sonu için düzenlediği IOC Ödülleri için "Kadın ve Spor" kategorisne aday gösterildi. 

Galatasaray kadın basketbol takımının yanı sıra Sırbistan milli takımında da görev yapan 35 yaşındaki başarılı başantrenör Marina Maljkovic, ülkesinin milli takımıyla 2015 Avrupa Şampiyonası'nda altın, 2016 Rio Olimpiyatları'nda ise bronz madalya kazanmıştı.  Bu sezona genç kadroyla yeniden yapılanmayla giren sarı kırmızılılar 15 resmi maçta 13 galibiyet almayı başarmıştı.

Sırbistan Olimpiyat Komitesi, yaptığı açıklamasında son yıllardaki başarılı coach performansı yanında kızlar için ücretsiz basketbol eğitimi veren ve kar amacı gütmeyen bir organizasyona sahip olan Maljkovic’in ülkesinde rol model olduğunun altını çizerek “Marina Maljkovic sporda kadınların rolünün güçlendirilmesi yönünde gerçek bir tanıtıcı haline gelmiştir. Onun başarıları, kızlar ve kadınların sporda daha aktif bir rol oynamasına ve hayallerini takip etmesine ilham veriyor.” açıklamalarına yer verdi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0