Brezilya'da bir Aslan yuvası: Galatasaray Voleibol!

Türkiye denilince akla gelen en büyük markalardan birisi hiç kuşkusuz Galatasaray. Bugün sosyal medyada ortaya çıkan Brezilyalı voleybol kulübü "Galatasaray Voleibol" bunun en büyük kanıtlarından birisi. Güney Amerika'nın yetenek fışkıran topraklarında sarı-kırmızılı renklere ve Galatasaray armasına sahip olan kulübün kurucusu ve erkek takımının antrenörü Felipe Lima ile konuştuk.

Söylemem gerekir ki Brezilya’da böyle bir oluşumu görmek benim için oldukça sürpriz oldu. Neden Galatasaray? Kulübümüzü nereden duydunuz ve nasıl bu ismi seçtiniz? 
2013-2015 arasında takımımız turnuva öncesi bir araya geldiği zaman takımımızın ismi ya formalarımızı bize sağlayan kuruluşun adı ya da o an türetilmiş rastgele bir kelime olurdu. 2016 yılı içerisinde bu işi biraz ciddileştirmek istedik. Önemli bir kulübün ismini benimseyip takıma koymanın güzel olabileceğini düşündük. Birkaç isim tartışıldı, içimizden bir arkadaşımız da Türk Sporu’nun ciddi bir takipçisi olduğu için bize Galatasaray ve Fenerbahçe isimlerini önerdi. Oylama yaptık ve Galatasaray ciddi bir oy çoğunluğu aldı ve Galatasaray’ı kullanmaya karar kıldık. Bunda Melo, Taffarel, Elano gibi ülkemiz futbolcuları yanı sıra Sneijder, Podolski, Drogba, Muslera gibi popüler futbolcuların da etkisi büyük.

Kulübünüzün adı Galatasaray Voleibol. Bu ülkenizdeki insanlara garip gelmiyor mu? Onlardan ne gibi tepkiler alıyorsunuz?
Galatasaray burada futbol takımı ile çok tanınıyor. Çok az kişi takımın diğer branşlarını biliyor.Yılın başlarında, isme yabancı insanlar bu ismi bir Türk isminden çok Galatyalılar ile ilişkilendirdiler. Fakat Galatasaray ismi birçok sponsorluk anlaşmasının kapısını açtı. Bize destek veren firmalar Galatasaray Voleibol ile bağ kurdular bile. Sene içerisinde birkaç turnuva bile düzenledik. Bu turnuvalar sayesinde yemek yardımı yaptık. Anlaştığımız bir firma ile de reklamımızı yapmayı sürdüreceğiz.

Brezilya’da taraftarınız var mı?
Elbette! Facebook sayfamızda 1500’ten fazla kişi var. Bölgemizde en çok tanınan takım haline geldik. Kendimizi tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Başarılarımız arttıkça daha da çalışıyoruz. Geçtiğimiz Pazar günü yaptığımız seçmelerde 90 katılımcı elde ettik. Katılımcılardan aradığımız yemek getirme şartı ile yine yemek yardımında bulunduk. 

Şu an hangi ligde ve hangi takımlarla mücadele veriyorsunuz? 
2016 yılında Curitiba’da Sao Jose dos Pinhais bölgesinde amatör ligde mücadele veriyoruz. Gelecek yıl, daha üst segmentlerde mücadele verebilmek için sponsor arayışlarımızı sürdürüyoruz. Yılın başında sadece yetişkin erkek takımımız vardı. 2017’de ise çocuklar için voleybol okulu projemizi, 35 yaş üzeri takım projemiz ile başlatıyoruz. Şu anda ise erkek ve kadın yetişkin ve 20 yaş altı kadın takımımız mevcut. Diğer spor dallarından ise futsal ve basketbolda denememiz oldu fakat takım üyelerinden maddi olarak destek alamadığımız için organizasyonu yürütemedik. 

Esas amacınız nedir? Bu isimle yolunuza devam etmeyi düşünüyor musunuz?
Amacımız daha fazla profesyonelleşmek ve ileride profesyonel liglerde mücadele etmek. Bugün, sporcularımızın kendilerinin sağladığı imkanlarla organizasyonumuzu sürdürebiliyoruz. Devam edebilmemiz için de Galatasaray Spor Kulübü’nün isim, forma ve logo kullanım iznine ihtiyacımız var. Bu sayede daha çok tanınacak ve sevileceğiz. 

Galatasaray Spor Kulübü’nden beklentiniz nedir?
Kulüpten isim, logo ve renkleri kullanmak için doğrulama almak bizim en büyük arzumuz. Bu yetkilendirme bizim tanınmamız için bulunmaz bir fırsat olacak ve kulübümüz daha da genişleyecek. Ayrıca bu yetkilendirme ile beraber birçok sporcu kulüp bünyesine katılmak isteyecek. Bunun dışında daha büyük hayaller de mevcut. Bir yöneticinin bizi ziyaret etmesi, İstanbul’da bir maç düzenlemek ve hatta belki oyuncu değişimi. Ayrıca bir de özel istek olarak kulübün bize ekipman sağlaması burada sporun gelişmesi için benzersiz olurdu.

Galatasaray taraftarına mesajınız nedir?
Galatasaray'ın tutkulu taraftarına iletmek istediğim şey şudur ki; Galatasaray'ın tamamen aynı ismi ile Brezilya'da Avrupa'nın en güzel taraftarını gururlandırmak için çalışacağız. Ayrıca belki bir gün bu harika taraftarın önünde mücadele etmek için Türkiye'ye seyahat ederiz. Bu harika olacaktır!
****
FCN BLOG ÖZEL RÖPORTAJIDIR.
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0