THY Euroleague | İspanya'da geri dönüş yeterli olmadı..

Avrupa serüvenine istediği gibi başlayamayan ancak son zamanlarda aldığı galibiyetler; sergilediği iyi mücadele ile bu yarışın içinde olduğunu gösteren Galatasaray Odeabank, Turkish Airlines EuroLeague 10. hafta maçında Baskonia ile karşı karşıya geldi. Fernando Buesa Arena’daki mücadeleyi takımımız 69-62 kaybetti.

Takımımız karşılaşmaya Sinan Güler, Göksenin Köksal, Blake Schilb, Vladimir Micov, Tibor Pleiß beşiyle başlarken maçtaki ilk basket Tibor Pleiß’ın orta mesafeli şutuyla geldi. İstediği başlangıcı yapamayan ve düşük dış şut yüzdesiyle oynayan takımımız, rakibine istediği tempoda oynama fırsatını da verince skorda geriye düştü(9-6). Hücumda istediği şutları bulamayan ve savunmada da rakibinin pota altında Johannes Voigtmann ile etkili olmasına cevap üretmekte zorlanan takımımız, savunma ribaundu almakta zorlandığı ilk çeyreği 22-9 geride kapattı. İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başlarken takımımız bitime 04:57 dakika kala Tibor Pleiß ile etkili olunca farkı 11’e indirdi ve Baskonia koçu Sito Alonso mola istedi. Mola dönüşünde Jon Diebler önderliğinde savunmadaki mücadelesine devam eden ve hücumda da Pleiß ile etkinliğini arttıran Galatasaray Odeabank, çeyreğin bitimine 02:36 kala farkı 7’ye indirdi ve Baskonia koçu Sito Alonso'ya bir kez daha mola aldırdı. Bu çeyrekte Tibor Pleiß’ın hücumda sorumluluk almasının ardından Galatasaray Odeabank farkı 6’ya indirdi ve bir ara farkın 15’lere kadar çıktığı ilk yarı Baskonia’nın 36-30 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Üçüncü çeyreğe Blake Schilb’in etkili oyunu ve hücumda aldığı sorumluluk ile hızlı bir başlangıç yapan Galatasaray Odeabank, yakaladığı 0-8’lik seri ile aradaki farkı kapattı ve Blake Schilb’in 3 sayılık basketiyle 2 sayı öne geçerek Sito Alonso’ya mola aldırdı(38-40). Baskonia ilk yarıda hiç süre vermediği Andrea Bargnani’den üst üste gelen sayılarla tekrardan öne geçip farkı 6’ya yükseltince Başantrenörümüz Ergin Ataman mola istedi. Periyotun sonlarında hücumda istediği etkinliği yakalayamayan ve ribaundlarda ezilmeye devam eden Sarı-Kırmızılılar üçüncü çeyreği 54-48 geride tamamladı. Dördüncü çeyreğe iyi başlayan taraf Baskonia olurken, çeyreğin bitimine 06:02 kala İspanyollar farkı 10’a çıkardı ve Başantrenörümüz Ergin Ataman mola istedi. Ergin Ataman’ın öğrencileri dördüncü çeyreğin bitimine 03:06 dakika kala farkı 7’ye indirirken Sinan ve Micov’un peş peşe basketleriyle dördüncü çeyreğin bitimine 01:16 kala skor 65-62’ye geldi. Bu bölümlerde Rodrigue Beabubois’in oynadığı birebirleri durdurmakta zorlanan takımımız, 7 sayı geriye düştü ve sahadan 69-62 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri..

Emir Preldzic 3 sayı – 2 ribaund
Vladimir Micov 6 sayı – 4 ribaund – 2 asist
Deon Thompson 4 sayı
Blake Schilb 16 sayı – 4 ribaund – 4 asist
Tibor Pleiß 16 sayı – 11 ribaund
Austin Daye 2 sayı – 6 ribaund
Sinan Güler 8 sayı – 2 ribaund – 4 asist
Jon Diebler 4 sayı – 4 ribaund – 3 asist
Justin Dentmon 4 sayı – 1 asist
Göksenin Köksal 1 ribaund – 1 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0