Savunmanız korkuyor, Moriah Jefferson yanıyor!

Son 5 sezon içerisinde Galatasaray'da forma giyen Amerikalı guardlar Epiphanny Prince, Diana Taurasi, Lindsay Whalen, Shavonte Zellous ve Jewell Loyd oynadıkları dönemdeki performanslarıyla bir şekilde iz bırakmayı başardılar Galatasaray kadın basketbolunda. Zellous Euroleague şampiyonu olan takımın değerli bir parçasıydı, Dünya kadın basketbolunun 1 numarası Diana Taurasi ise ezeli rakip Fenerbahçe'den büyük ses getirerek gelmişti Sarayın Sultanları'na. Lindsay Whalen ise belki de Galatasaray'a gelmiş oyun zekası en yüksek oyuncuydu. Şimdilerde ise 22 yaşında Avrupa'daki ilk sezonunu sarı kırmızılı takımda geçiren bir isim, gerek oyunuyla gerekse potansiyeliyle adından söz ettiriyor: Moriah Jefferson..

Antrenörlüğe Marina Maljkovic'i getiren Sarayın Sultanları'nda yaz transfer dönemindeki en dikkat çekici hamle San Antonio Stars forması giyen 2016 WNBA Draft'ının 2 numarası Moriah Jefferson olmuştu. Elbette Moriah Jefferson'ı bu kadar ilgi çekici kılan şey onun potansiyelinin ne kadar yüksek olduğuyla doğrudan ilgiliydi. 2016 WNBA Yılın Çaylak Beşi'ne seçilen ve WNBA'deki ilk sezonunda forma giydiği 34 maçta 13.9 sayı, 2.1 ribaund, 4.2 asist ve -belki de en önemli istatistiği- 1.6 top çalma ile oynayan Moriah Jefferson, Avrupa'daki çaylak sezonu için Galatasaray'ı tercih ederken hiç kuşkusuz ki Marina Maljkovic ve Moriah Jefferson birlikteliği bu sezon taraftarlar için güzel şeyler vadediyordu. Öyle ki Marina Maljkovic'in guardlarını oyunda ekstra işlerle kullanabilmesi ve gençlerle çalışmayı sevmesi bunun en somut sebeplerinden sadece ikisiydi.

Bu sezon Galatasaray forması ile ilk maçına MBK Doğuş Hastanesi karşısında çıkan Moriah, ilk maçında 15 sayı, 1 ribaund ve 3 asistlik performans sergilerken elbette sezonun yeni açılmış olması ve takıma geç katılmış olması sebebiyle belli bir zamana ihtiyacı vardı. Ancak genç Amerikalıdaki basketbol oynama isteğine ne uyum ne de zaman engel olabildi. Oynadığı her maçta yeteneklerinden kısa birer gösteri sunan Moriah, Botaş maçında yaptığı 7 asist ile Galatasaray kariyerindeki en yüksek asist rakamına; Eurocup'taki Canik deplasmanında attığı 30 sayıyla şu ana kadarki en yüksek sayısına; Eurocup'ta oynanan Canik maçında ise çaldığı 8 topla Galatasaray kariyerindeki en yüksek top çalma rakamına ulaşmayı başarırken Moriah için Galatasaray formasıyla henüz 11 maç geride kaldı ve önünde ise uzun bir yol var...

İzledikçe keyif veren guardları bulmak zordur kadın basketbolunda ancak Moriah Jefferson 11 maçlık dönemde Galatasaraylı basketbolseverlere bir resital sunmayı başardı. Gelecekte Amerika kadın basketbolunun çok değerli bir parçası olacağı düşünülen 22 yaşındaki guardın gün geçtikçe artan performansı ise heyecan verici bir diğer faktör. Yorucu ve zorlu tempoda Moriah hep böyle devam edecek değil, elbette inişleri olacaktır fakat kuşkusuz ki o, bu sezon kadın basketbol takımımızın en ilgi çekici karakterlerinin başında geliyor. Yolun sonunda bu takımla Eurocup şampiyonluğu yaşaman dileğiyle Moriah...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0