STSL | 2016'nın kapanışı..

2016 yılında Spor Toto Süper Lig'de son maçına çıkacak olan Galatasaray, ligin 16. haftasında ligin yeni ekiplerinden Aytemiz Alanyaspor'u evinde ağırlayacak. Arka arkaya aldığı galibiyetlerle zirve iddiasını sürdüren ancak geçtiğimiz hafta Osmanlıspor karşısında kötü oyuna rağmen sahadan 1 puanla ayrılan Jan Olde Riekerink'in öğrencileri evinde oynayacağı karşılaşmayı kazanarak 2016 yılını galibiyetle kapatmak istiyor. Sakatlıkları devam eden Serdar Aziz, Koray Günter ve Tolga Ciğerci'nin yanı sıra sakatlıktan yeni kurtulan Kolbeinn Sightorsson'un forma giymeyeceği karşılaşma 25 Aralık Pazar günü saat 19:00'de Ali Sami Yen Arena'da oynanacak. Halis Özkahya'nın yöneteceği karşılaşma öncesi bilinmesi gerekenler, istatistikler ve mini analizler..

SÜPER LİG | 15 HAFTADA 30 PUAN
Gerek maddi nedenlerden dolayı, gerekse idari başarısızlıklardan dolayı kabus gibi geçen 2015-16 sezonunun ardından Jan Olde Riekerink yönetiminde 2016-17 sezonuna başlayan Galatasaray, ligde geride kalan 15 hafta sonunda 9 galibiyet - 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde ederek 30 puan topladı. Oynadığı karşılaşmalarda rakip filelere 25 gol bırakan takımımız, kalesinde gördüğü 15 gole engel olamadı. Maç başına 2 puan kazanma ortalamasını elde eden Galatasaray, lider Başakşehir'in 5 puan gerisinde 3.sırada bulunuyor. 

EN GOLCÜ OYUNCU: YASİN ÖZTEKİN, 7 GOL
Süper Lig'de geride kalan 15 hafta sonunda Galatasaray adına en golcü isim 7 kez fileleri havalandıran Yasin Öztekin oldu. Sezon içerisinde Adana deplasmanında oyundan alındıktan sonra verdiği tepki nedeniyle kadro dışı kalan ve 2 haftalık kadro dışı cezasının ardından yeniden takıma katılan tecrübeli hücum oyuncusu, son haftalarda attığı 4 golle takımımızı sırtlayan isimlerin başında geldi. Süper Lig'de kariyerinin en golcü sezonunu geçiren Yasin Öztekin, forma giydiği 13 maçta 7 gol atarken herhangi bir asisti bulunmuyor. Maç başına 1.1 şut ortalamasına sahip olan Yasin'in isabet oranı ise, maç başına 0.9 olarak dikkat çekiyor. 

SAVUNMADA İSTİKRAR: HAKAN KADİR BALTA
Geçtiğimiz hafta oynanılan Osmanlıspor karşılaşmasıyla birlikte Galatasaray forması altında 300. resmi maçına çıkan Hakan Kadir Balta, geride kalan 15 haftalık Süper Lig maratonunda 13 maçta 90 dakika forma giydi. Bu sezon sarı-kırmızılı forma altında 10. sezonunu geçiren 33 yaşındaki savunma oyuncusu son yıllarda Galatasaray'ın savunmadaki stoper tandeminin en önemli isimlerinden birisi oldu. Hakan Balta bu sezon maç başına %89 pas isabeti, 1.2 hava topu kazanma, %60 top kapma ve %51 ikili mücadele kazanma ortalamalarını yakaladı.

LİGİN EN ÇOK TOPLA OYNAYAN 3. TAKIMI: ALANYASPOR
Spor Toto Süper Lig'e bu sezon yükselen ve oluşturduğu kadroyla ligin orta sıralarını hedefleyen Aytemiz Alanyaspor, geride kalan 15 hafta sonunda 18 puan toplarken ilginç bir istatistiğe imza attı. Süper Lig'in en çok topla oynayan 3. takımı konumunda bulunan Akdeniz temsilcisi, maç başına 578 kez topla oynarken, topa sahip olma konusunda da elde ettiği %49.6 ortalama ile ligin en iyi 8. takımı olarak göze çarpıyor. Geride kalan 15 hafta sonunda maç başına 369 pas ortalamasına sahip olan Hüseyin Kalpar'ın öğrencileri, bu alanda ligin en iyi 5. takımı konumunda yer alıyor. Yeşil-turunculu takım geride kalan 15 hafta sonunda rakip kaleye maç başına 12.2 şut atarken, bu alanda da ligin en iy 6. takımı olarak dikkat çekiyor.

Hüseyin Kalpar'ın takımında en golcü isim 5 kez fileleri havalandıran tecrübeli forvet Wagner Love olurken, hücumun en önemli isimlerinden birisi olan 33 yaşındaki Brezilyalı oyuncuyu 4 golle Emre Akbaba ve Guerrier takip ediyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0