STSL | Hayati galibiyet..

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Bursaspor karşısında aldığı galibiyetle kötü gidişe dur diyen Galatasaray, ligin 13. haftasında Kasımpaşa'ya deplasmanda konuk oldu. Rakibi karşısında topa hakim olmasına rağmen etkisiz bir oyun sergileyen ve ilk yarısını 1-0'lık skorla önde tamamladığı karşılaşmadan 2-1'lik skorla galibiyetle ayrılarak puanını 26'a yükselten Jan Olde Riekerink'in öğrencileri lig sıralamasında üçüncü sıraya yükseldi. Galatasaray aldığı bu galibiyetle lider Başakşehir ile arasındaki puan farkını da 5'e indirmiş oldu. Galibiyeti getiren goller Lukas Podolski ve Bruma'dan gelirken, konuk ekibin tek sayısının Eduok'un kaydettiği karşılaşmada Fernando Muslera penaltı kurtararak galibiyette başrol oynadı!

Ziraat Türkiye Kupası'nda hafta içerisinde oynanılan Elazığspor karşılaşmasında az süre bulan veya sakatlıktan dönen oyuncularına şans veren Jan Olde Riekerink, ligde zirve yarışında bulunmak için mutlak kazanmak zorunda olduğu Kasımpaşa karşılaşmasına Fernando Muslera - Sabri Sarıoğlu, Serdar Aziz, Hakan Balta, Lionel Carole - Selçuk İnan, Nigel de Jong, Wesley Sneijder - Bruma, Yasin Öztekin ve Lukas Podolski onbiriyle başladı. İlk yarıda topu ayağında tutmak isteyen ve bunu rakibine hissettiren Galatasaray; Selçuk İnan, Wesley Sneijder ve Nigel De Jong orta sahasının oyun kurma çabalarıyla rakip kaleye ilerlemeye çalıştı. Bu çaba maçın 5. dakikasında Alman santrfor Lukas Podolski tarafından boşa çevrilmedi. 18'in sol çaprazında topla buluşan ve sağ ayağıyla klas bir vuruş yapan Podolski, bu sezonki 3. golünü atmış oldu. Sakatlıktan çıktıktan sonra eski formuna tam anlamda ulaşamayan tecrübeli yıldız, haftalar geçtikçe yavaş yavaş kendini bulmaya başlıyor. İlk yarıda bulduğumuz erken golden sonra topla oynama istikrarını sürdüren sarı-kırmızılı takımımız, özellikle kendi yarı sahasında çok kolay top çevirdi. İlk yarıda rakip takıma çok fazla atak şansı vermediğimizi söyleyebilirim, ki bu konuda hem stoper tandemimizin birbirine alışması hem de Kasımpaşa'lı oyuncuların maça iyi başlayamaması etkili oldu. İlk yarıyı 1-0 önde kapatan Galatasaray, ikinci yarıda daha fazla boş alan bulmayı umuyordu.

İkinci yarıda Kasımpaşa'nın daha fazla topla oynayarak ikinci yarıya başladığını söylemekte fayda var. %66'ya %34 civarlarındaki topla oynama yüzdesini iyice yukarıya çekmeye başladılar. Tunay Torun ve Adem Büyük üzerinden hücumda tehlikeli olmak isteyen ev sahibi takıma ikinci yarı ortalarına kadar net atak şansı vermedik. Maç bu şekilde seyrinde giderken maçın 53. dakikasında yarı sahamıza atılan uzun topta Sabri Sarıoğlu'nun yaptığı büyük hatadan sonra Samuel Eduok ile skoru eşitleyen Kasımpaşa, ikinci yarıdaki oyununun verimini bu golle aldı. Golden önce Serdar Aziz - Adem Büyük eşleşmesinde faul düdüğünü kullanmayan Mete Kalkavan, maçtaki şüpheli kararlardan birine imza attı. Yenilen golden sonra üstündeki şoku çabuk atan Galatasaray, golden 6 dakika sonra Bruma'nın ayağından bulduğu golle skorda yeniden öne geçti. Golün mimarlarından olan Lionel Carole, attığı jeneriklik çalımdan sonra topu Bruma'ya kazandırmasıyla büyük övgü topladı. Bruma attığı bu golle deplasman maçlarındaki hayati goller serisine devam etti. 70'li dakikalara kadar oyun temposunu düşürmeye çalışan ve rakip sahada gol arayan Galatasaray, Yasin Öztekin'in kaybettiği top sonrasında tehlike bir kontra atak yerken yine Samuel Eduok pozisyonunun içindeydi ve bu kez takımına penaltı kazandırdı. Maçın 75. dakikasında Adem Büyük'ün penaltısını kurtaran Fernando Muslera, takımına maçı hediye etti. Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi üst sıralarda mücadele eden takımların puan kaybetmesinin ardından bu galibiyetle büyük moral toplayan sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe'nin 1 puan önüne geçti. Ayrıca Beşiktaş'la puan farkını 3'e indiren takımımız, bir kez daha şampiyonluk yarışında ben de varım dedi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0