STSL | Sneijder böyle istedi..

Spor Toto Süper Lig'de son 4 maçta topladığı 10 puanla zirveye yaklaşan Galatasaray, ligin ilk yarısının son karşılaşmasında Ali Sami Yen TT Arena'da Alanyaspor ile karşılaştı. Wesley Sneijder'in 1 gol, 3 asistle yıldızlaştığı karşılaşmada takımımız rakibini de Jong,  Sneijder, Eren, Josue ve Gassama'nın kendi kalesine attığı gollerle 5-1 mağlup etmeyi başardı.

Takımımız karşılaşmaya Muslera, Sabri, Semih, Hakan, Carole, de Jong, Selçuk, Yasin, Bruma, Sneijder, Eren Derdiyok onbiriyle çıktı. Taraftarı önünde 2016'nın son karşılaşmasına çıkan takımımız 30.dakika kazanılan serbest vuruşta Hollanda yapımı bir golle 1-0 öne geçti. Bu karşılaşmaya kadar ligde yediği 15 golün, 8'ini kafa vuruşlarından yiyen takımımız bu kötü istatistiğe bu karşılaşmada da dur diyemedi ve 38. dakikada Sajjad'ın kafa vuruşuyla skor 1-1'e geldi. Yediği golün ardından rakip kalede baskı kuran takımımız ilk yarının sonunda Selçuk'un içeriye çevirdiği topta Gassama'nın kendi kalesine attığı golle ilk yarıyı 2-1 önde kapatmayı başardı.

İkinci yarıya Selçuk-Hamit değişikliğiyle başlayan takımımız, Sneijder'in önderliğinde bu sezon belki de en zevk veren futbolunu oynadı. 50.dakikada Sneijder'in enfes golüyle skoru 3-1'e getiren takımımız, bu golden 5 dakika sonra 55.dakikada Sneijder'in asistinde Eren'le skoru 4-1'e getirerek iyice rahatladı. Etkili ve iştahlı oyununa devam eden takımımız, izleyen herkese büyük zevk verdi. 80.dakikada izleyenlere ''Allahım Barcelona mı?'' dedirten bir golle skoru 5-1'e getiren takımımız, 2016'yı galibiyetle kapattı ve ligin ilk yarısını liderin 3 puan gerisinde 3.sırada bitirdi.

ORKESTRA ŞEFİ: SNEIJDER
Bu sezon ligdeki en iyi oyununu oynayan Galatasaray'da şüphesiz ki bunun en büyük sebebi Wesley Sneijder'di. Sahada takımı bir orkestra şefi gibi yöneten Hollandalı yıldız, attığı enfes golün yanında 3 asist de yaparak ligin en çok asist yapan oyuncusu oldu.(8) İlk yarısı biten ligde şuana kadar iyi oynadığımız maç sayısının 3 olduğunu düşünüyorum ve bu karşılaşmaların tamamında Sneijder farkı ortaya çıkıyor. Bu karşılaşmalara bakacak olursak Beşiktaş, Bursaspor ve Alanyaspor. Beşiktaş maçında yanındakileri oynatan Hollandalı yıldız, 90.dakikada Josue'ye al da diyerek hazırladığı pozisyonla zekasını ortaya koyarken, Fenerbahçe karşılaşması sonrası eleştirilerin haklı olarak zirveye çıktığı dönemde Bursaspor karşılaşmasında oynadığı oyun ve attığı enfes frikik golüyle buradayım mesajı vermişti. Son olarak Alanyaspor karşılaşmasında ikinci yarıda bir orkestra şefi edasıyla oynayan Sneijder, istediğinde neler yapabileceğini bir kez daha göz önüne serdi.  Sneijder iştahlı oynadığında takımın oyun kalitesi 3-4 seviye yukarı çıkıyor ve çok büyük bir zevk veriyor. Hep böyle devam et be Wesley.

YÜKSELİŞTEKİ İSİM YASİN ÖZTEKİN
Geçen sezon gösterdiği performansın ardından birçok eleştiri alan ve bunun yanında Adanaspor karşılaşmasından oyundan çıkarken gösterdiği gereksiz tepkiyle kadro dışı kalan Yasin Öztekin, son haftalarda gösterdiği performansla dikkat çekiyor. Takımımızın son 5 karşılaşmada 13 puanla ayrılmasında en büyük pay sahiplerinden biri olduğunu söylersek yanlış olmaz. Son karşılaşmada 5 takımımızın attığı 15 golün 6'sına direkt etki etmeyi başardı. (5 gol, 1 asist) Alanyaspor karşılaşmasında da sahanın en çok çalım atan ismi olan Yasin, 6 çalım denemesinin 5'in de başarılı oldu. Son olarak açıkcası Yasin'i överken biraz da korkuyorum çünkü çok çabuk havaya giren isimlerden biri ve çalışmayı bıraktığı anda yeniden saç baş yolduran bir hale bürünüyor. Umarım bu sefer geçmişteki hatayı yapmaz ve hep böyle devam eder.

KAFA TOPLARI S.O.S VERİYOR
İlk yarısı biten Spor Toto Süper Lig'de 16 gol yiyen takımımız bu gollerin 9'unu kafa vuruşlarından yedi. Bu berbat bir şey. Bunun sebeplerinden biri beklerimizin çok kolay orta yaptırmasıyken, diğer sebebi ise savunmada oynayan Semih'in de, Chedjou'nun da kafa vuruşuna çıkmayı resmen bilmiyor. Savunmamız bu konuda S.O.S veriyor kampta özellikle bu konu üzerinde çalışmak gerekiyor. Bunun yanında Serdar Aziz-Hakan Balta tandemi ile geride kalan haftalarda savunmada agresifliği artıran ve daha derli-toplu bir görüntü sağlayan takımımız, Serdar'ın sakatlanmasının ardından savunmadaki agresifliği yeniden kaybetti.

HER ŞEYE RAĞMEN 3 PUAN GERİDEYİZ
İyisiyle, kötüsüyle ligin ilk yarısı bitti. Takımımız çok da iyi geçirmediği ilk yarıyı zirveden sadece 3 puan geride 3.sırada bitirdi. Ligin ilk yarısında oynadığımız neredeyse her karşılaşmada ön plana çıkan 2-3 isimden birinin Muslera olması da bu tabloyu en iyi gösteren detay.  Özellikle Sneijder'in iyi olmadığı maçlarda tek hücum planımızın Bruma olması, Riekerink'in maç içinde değişikliklerde yaşadığı sıkıntılar, savunmamızın neredeyse her kafa topuna vurdurması ve hakemlerin birçok maçta verdiği rezalet kararlarına rağmen zirvenin sadece 3 puan gerisinde olmak çok önemli. Tabloya baktığımızda fena değil ancak oyun bazında ciddi sıkıntılarımız var. Eğer sadece tabloya bakmak gibi bir hata yaparsak ligin 2.yarısı bizim için büyük bir hüsrana dönebilir. O yüzden devre arasında takımın özellikle hücum planı ve kafa topları konusunda çalışması gerekiyor. Bunun yanında takımın birbirinden kopuk oynadığını da belirtmek lazım. Sezon başından beri çok kopuk oynuyoruz bunu da devre arasını fırsat bilip çözmek lazım. 2016'yı 2 kupayla bitirdik, umarım 2017'de de kupalar kazanmayı başarırız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0