Sultanlar Ligi'nde devreyi dördüncü sırada bitirdik!

11 maçlık ilk devrenin tamamlandığı Vestel Venüs Sultanlar Ligi'nde devre istatistiklerini inceleyeceğimiz bu yazıda, ayrıca oyuncularımızın performanslarını da yorumlayacağız. 11 maç toplamında sıralama puanı olarak 23,2 puan toplayan Galatasaray devreyi Vakıfbank, Eczacıbaşı ve Fenerbahçe'nin ardından 4. sırada tamamladı.

Sezona ertelenen Vakıfbank maçı yerine Bursa BŞB ile evinde yaptığı maç ile başlayan takımımız müthiş bir taraftar desteğine rağmen maçı 2-3 kaybetmişti. İlk hafta maçını, ikinci haftada Vakıfbank ile oynayan takımımız hali hazırda namağlup lig liderine 3-0 ile boyun eğerek sezona iki mağlubiyet ile başlamış oldu. Ardından 4 haftalık bir galibiyet serisi ile toparlayan takımımız sırası ile Seramiksan, ve Nilüfer Belediyesi'ni 3-0, Sarıyer Belediyesi ve Beşiktaş'ı da 3-1 ile geçti.

7. hafta mücadelesinde Eczacıbaşı'nı ağırlayan takımımız sahadan 1-3'lük mağlubiyetle ayrılıp sezonun 3. mağlubiyetini aldı. Takip eden hafta İdmanocağı'nı 1-3 ile geçen takımımız 9. haftada ise yine sahasında ezeli rakibi Fenerbahçe'ye çok savaşmasına karşın 1-3 ile boyun eğdi. Ardından 10 ve 11. hafta mücadelelerinde önce Çanakkale Belediyesi'ni 3-0 ile geçen takımımız sonra Halkbank'ı 3-1 ile devirerek 11 haftalık ilk maratonu 7 galibiyet 4 mağlubiyet ile tamamladı.

GEÇEN SENEYE GÖRE NET GALİBİYETLER!
İlk devreyi yorumlayacak olursam geçtiğimiz senelere göre oluşan bir fark var. O da kazandığımız maçları artık 3 puan ile net bir şekilde kazanıyor oluşumuz. Geçtiğimiz sene yaptığımız maçlarda kazansak da 2 set verdiğimiz için kaybettiğimiz 1 puanlar birikip sezon sonunda baş ağrısına dönüşebiliyordu. Bu açıdan sevindirici bir gelişme yaşayan takımımız maçlar boyunca mücadelesini hiçbir zaman bırakmayarak yine takdir topladı. İlk hafta yaşadığımız kaza olarak nitelendirebileceğim Bursa mağlubiyeti haricinde ligin kalbur üstü takımlarına diş geçiremeyen kızlardan belki bir Fenerbahçe galibiyeti de bekleyebilirdik; ki o da vahim şekilde sonuçlanan bir maç olmuştu.

7 GALİBİYET - 4 MAĞLUBİYET
Sonuçta puan durumuna baktığımızda Vakıfbank oynadığı maçların tamamını kazanarak 34,08 puan ile lider konumda. İkinci Eczacıbaşı 8 galibiyet 3 mağlubiyet ile 27,87 sıralama puanı topladı. Üçüncü Fenerbahçe yine 8 galibiyet 3 mağlubiyet ile 26,36 sıralama puanına sahip. Takımımız ise 7 galibiyet 4 mağlubiyet ile 23,2 sıralama puanına sahip. Toplam 25 set kazanırken 16 set de kaybetmişiz. Ayrıca bu setlerde toplam 974 sayı kazanmış, 850 sayı da kaybetmişiz. Maçların 3'ü 3-0 lehimize sonuçlanırken 4 maçı 3-1 kazanmışız. Kaybettiğimiz maçların bir tanesi 2-3, 2 tanesi 1-3, 1 tanesi de 0-3 sonuçlanmış.

SERVİS KARŞILAMADA LİGİN EN İYİSİ
İlk devrede toplam 41 set oynamışız. Bu setlerde toplam 966 servis kullanan takımımız 125 hata ile en fazla hata yapan ikinci takım olmuş. Zaten bu konunun ağrısını kaybettiğimiz Bursa BŞB ve Fenerbahçe maçlarında çektik. Bursa maçında 22 (neredeyse bir set!), Fener maçında ise 18 hata ile oynadık. Ayrıca 81 ace ile de bu konuda en iyi üçüncü takım olmuşuz. Set başına 2 ace ile bu konumda da üçüncü en iyi takımız. Servis karşılamada %35'lik mükemmeliyet oranı yakalayan takımımız bu konuda ligin en iyisi pozisyonunda. Yapılan 64 hata ise yine bizi ligin en az hata yapan takımı konumuna sokuyor. Buradan şu yorum çıkıyor ki, ligin en iyi servis karşılayan takımı olarak hücumda daha efektif olmamız maçlarda bizi çok daha rahat galip getirecektir. Ligin servis karşılamada verimlilik oranı %19'larda dolanırken bizim %27'lik karşılama oranımızın olması özellikle libero Nihan Güneyligil'e özel bir tebrik gerektiriyor.

HÜCUMDA ORTALAMA
Hücumda ise bulunan %44'lük mükemmeliyet oranı bizi ligin ortalama hücumcuları arasına sokuyo. Fena bir rakam olmasa da bizden daha iyi hücum eden takımların olması bizim de o seviyelere çıkmamamız için çok büyük bir nedenimizin olmadığının göstergesi. Bloklarda ise set başına 2,4 ortalama ile yine ortalama bir takım görünümündeyiz. Senelerdir şikayetçi olduğumuz şeydir takımlarımızın bloktaki verimsizliği. Elde bulunan oyuncularla çok daha iyi blok yapabilecek potansiyelimiz olmasına rağmen bu istatistiği elde edemiyoruz. Bu konu maalesef devam ediyor.

EN SKORER: NADIA!
Oyuncularımızın istatistiklerine bakalım. Ligin en başarılı oyuncular sıralamasında liberomuz Nihan Güneyligil 0.5 sıralama indexi ile 5. sırada. Smaçörlerde ise Seda Aslanyürek 0.232 index puanı ile 8. sırada yer alıyor. Aynı listede Güldeniz ise 12. sırada. Pasör çaprazlarında ise Nadia Centoni'yi 0.431 index puanı ile 8. sırada görüyoruz. Orta oyuncularda Sinead Jack 0.59 index puanı ile 3. sırada yer alırken Aslı ise 9. sıradan listeye girmiş. Pasörlerde ise Gamze en iyi ikinci sırada yer almış.

Takım içerisinde ise Nadia 192 sayı ile lider olurken Gamze 21 ace sayısı ile bu alanda açık ara birinci sırada yer almış. Serviste 19 hata yapan Sinead Jack arkadaşlarına bu konuda izin vermezken yaptığı 31 blok ile de bu konuda liderliğini ilan etmiş.

İlk devre geride kalırken istatistiklerimiz de böyle oluştu. Başarılı sayabileceğimiz bir ilk devre geçiren takımımız ikinci yarıya daha iyi hazırlanarak hem Avrupa'da hem de ligde iyi bir pozisyon kovalayacak. İkinci devre öncesi takımımıza gönülden başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0