THY Euroleague | İstikrarın adı: Sinan Güler!

Bir sezonluk aradan sonra Turkish Airlines Euroleague arenasına son Eurocup şampiyonu apoletiyle dönen Galatasaray Odeabank'ta koç Ergin Ataman, Top-8 hedefiyle başladığı sezon öncesinde kadrosunu güçlendirmek için bir çok transfer yapıp 15 kişilik geniş bir kadro kurmuştu. Oldukça kötü başladığı sezonda adeta kervanı yolda düzen başarılı koçumuz, rotasyonda da birçok oynama yaparken tek bir isimden asla vazgeçemedi: Sinan Güler!

Geride kalan süreçte Ergin Ataman gerek sakatlıklar gerekse doğruyu bulmak adına rotasyonda bir çok oynama yaparken ilk beş seçimleri de farklılık göstermişti. 15 kişilik geniş kadrosunda Deon Thompson, Orhan Hacıyeva -Euroleague'de hiç süre bulmadı- ve Can Korkmaz dışındaki tam 12 oyuncusuna ilk beşte yer veren Ergin Ataman, bu isimler arasından Sinan Güler'den hiç vazgeçemedi.

Galatasaray formasıyla 4. sezonunu geçiren ve Euroleague'de en çok formamızı giyen 2. isim olan kaptan Sinan Güler, şu ana kadar takımımızın oynadığı 12 karşılaşmaya da ilk beşte başlayan tek isim konumunda. Kaptan ayrıca takımımızın Euroleague'de en çok süre alan oyuncusu olurken; Justin Dentmon'ın ayrılmasının ardından 10.8 sayı ortalamasıyla en skorer oyuncusu ve 5.3 asist ortalamasıyla bu alanda da takımımızın lideri durumunda. 

Sezon içinde takımımız adına dönüm noktalarından biri olan Olympiacos galibiyetinde 7 sayı, 4 ribaund, 12 asist, 4 top çalma ve Spanoulis'e yaptığı savunma ile galibiyetin mimarlarından biri olurken; yaptığı 12 asistle de Euroleague kariyer rekorunu kırmıştı. Sinan Güler ayrıca Abdi İpekçi Arena'daki Barcelona galibiyetinde ise 18 sayı, 3 ribaund, 7 asist ile galibiyetin en önemli isimlerinden biri olurken attığı 18 sayı ile de bu alanda Euroleague kariyer rekorunu kırmıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0