THY Euroleague | Umut kıran mağlubiyet..

Geçtiğimiz hafta evinde Armani Milano'yu yenerek bir kez daha bu yarışın içinde bende varım diyen Galatasaray Odeabank, Turkish Airlines Euroleague 13. hafta karşılaşmasında Tataristan'ın Unics Kazan takımına konuk oldu. Karşılaşma kadrosunda sakatlığı devam eden Austin Daye yer almazken, gönderilmesi gündemde olan Deon Thompson kadroda kendine yer buldu.

Karşılaşmaya Sinan Güler, Jon Diebler, Blake Schilb, Vladimir Micov, Tibor Pleiß beşiyle başlayan takımımız ilk sayılarını Sinan Güler ile buldu. İlk dakikalarda iki takımda pota altını kullanmaya çalışırken, Unics Kazan buradaki fizik üstünlüğünü daha iyi kullanan taraf oldu. Düşük tempoyla geçen ilk 5 dakikayı takımımız 6-8 önde geçerken iki takımında yaptığı top kayıpları skorun ve temponun artmasını engelledi. Periyotun ikinci bölümünde tempoyu arttırmaya çalışan taraf Unics Kazan olurken, yarı sahadaki fizik üstünlüğünü kullanmaya çalışan takımımız yaptığı basit top kayıplarıyla bir türlü oyunun içine giremedi. İlk çeyreğin son dakikaların daha iyi oynayan taraf Kazan olurken, Rus ekibi ilk çeyreği 15-11 önde geçti. İlk çeyrekte Latavious Williams üzerinden oynanan ikili oyunları oldukça iyi savunan takımımız, hücumda yaptığı basit hatalarla bu durumu avantaja geçiremedi. İkinci çeyreğe de düşük enerji ile başlayan takımımız Sinan Güler'in üçlüğü ile bu periyottaki ilk sayılarını bulurken skor farkının da açılmasını engelledi(18-14). Sinan Güler ve Göksenin Köksal ile savunmada enerjisini arttırmaya çalışan takımımız, Sinan'ın çaldığı toptan sonra Emir'e hızlı hücumda attırdığı boş turnike ile Pashutin'e molayı aldırdı(20-18). Mola dönüşü karşılıklı basketlerle geçilirken ana rotasyonundaki Pleiß, Micov ve Schilb'ten istediği katkıyı alamayan Galatasaray Odeabank, savunmada da çeyrek başındaki enerjisini kaybedince ilk defa çift haneli farkla geriye düştü ve Ergin Ataman molasına başvurdu(35-25). Mola dönüşünde rakibinin yakaladığı 10-0'lık seriye Emir'in 3+1'iyle son veren Ergin Ataman'ın öğrencileri, sonunda biraz toparlandığı ilk yarıyı 37-31 geride geçti.

İkinci yarıya Jon Diebler'ın üçlüğü ile başlayan takımımız, savunmada da etkili olunca ikinci çeyreğin sonundan başlayan 0-11'lik bir seri yakaladı(37-36). Bu rüzgarı kenardan giren Voronov'un enerjisi ile çabuk atlatan Unics Kazan, Kaimakoglou'nun da etkili oyunu ile 0-8'lik bir seri yakaladı ve Ergin Ataman'a mola aldırdı(45-38). Bu kısımda Blake Schilb'in hem hücumda hem de savunmada yaptığı hatalar canımızı yakarken, oyun konsantrasyonunu iyice kaybeden Galatasaray Odeabank hücumda basit atışları değerlendiremedi. Bu sekansta Art Parakhouski'nin blokları da pota altını kullanmamızı engellerken takımımız tabir-i caizse kroke duruma düştü. Periyotun sonunda Sinan Güler'in yanında Emir Preldzic'in devreye girmesiyle biraz kıpırdanan Galatasaray Odeabank, son çeyreğe 55-43 geride girdi. Galatasaray Odeabank ilk çeyrekte iyi savunduğu Quino Colom'un ikili oyunlarını maçın kalan kısmında ne yazık ki doğru savunamadı ve Rus ekibi orayı maden bulmuş gibi işledi. Karşılaşmanın son çeyreğine üst üste top çalmalarla başlayan ve Sinan Güler'in enerjisiyle farkı tek hanelere indiren Galatasaray Odeabank bu sekansta belki de ilk kez maçta mücadele belirtileri gösterdi(57-49). Unics Kazan bu rüzgarı yine maçın kritik ismi olan Voronov'la aşarken belki de kariyer akşamını oynayan Rus oyuncunun üst üste sayıları ile fark yeniden çift hanelere çıktı(63-49). Karşılaşmanın kalan kısmında maçın kayıp isimlerinden Blake Schilb ve Vladimir Micov'a bir kez daha dönen Ergin Ataman, bu hamlesinden cevap alamadı ve Galatasaray Odeabank zorlu Rusya deplasmanından 73-60 mağlup döndü.

1 yorum:

  1. Ergin Ataman istifa etti başlıklı haberiniz ne zaman yayınlanır, şiddetle bekliyoruz.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0