Verimli topraklar: Anadolu Efes

2010-2011 sezonuyla birlikte Basketbol Şubesinde yatırımını arttırmaya başlayan ve daha büyük bütçelerle daha iddialı kadrolar kuran Galatasaray, seneler içerisinde bu yatırımının geri dönüşünü almış; 23 yıl sonra yaşadığı lig şampiyonluğunun yanı sıra Euroleague Top-8 ve Eurocup şampiyonluğu yaşamıştı. 

Bu süre içerisinde koçluk koltuğuna Oktay Mahmuti ve Ergin Ataman'ı oturtan Galatasaray, koçlarının istekleri doğrultusunda transfer çalışmalarını yönlendirirken Türkiye Basketbol Ligi'ni de etkin bir biçimde kullanmıştı. Özellikle bu süreçte Anadolu Efes'ten oldukça fazla sayıda transfer yapan Sarı-Kırmızılılar, İstanbul ekibinden aldığı oyunculardan da genelde fayda almayı başardı. 

Bizde FCN Blog ekibi olarak 2010-11 sezonunda itibaren takımımızın Anadolu Efes'ten transfer ettiği oyuncular derledik..

ERMAL KURTOĞLU  
Bu serüvenin ilk isimlerinden biri olan ve kaldığı tek sezonda takımımızda oldukça güzel anılar bırakan Ermal Kuqo, 2010-11 sezonunda takımımıza katılmış ve Play-Off finali yapan kadronun çok önemli isimlerinden biri olmuştu. Sezonu ligde 11.4 sayı ortalamasıyla tamamlayan Ermal, sezon sonunda yeniden geldiği takım olan Anadolu Efes'e geri döndü.



PRESTON SHUMPERT
Ermal ile birlikte 2010-11 sezonunda takımımıza katılan Shumpert'ın Galatasaray kariyeri Ermal'den 1 sezon daha uzun olurken bıraktığı izlerde en az onun kadar güzel olmuştu. 4 numaradan istikrarlı dış şut katkısıyla oyunumuzu açan Shumpert, sakat sakat çıkıp oynadığı final serisi ve kaybedilen şampiyonluk sonrasında gözyaşlarına hakim olamayarak taraftarımızın en sevdiği isimlerden biri olmayı başarmıştı. Shumpert 2011-12 sezonu öncesinde 



ENDER ARSLAN
Anadolu Efes'ten takımımıza gelip en uzun süre formamızı terleten isim olan Ender Arslan, aynı zamanda Euroleague'de formamızı en çok giyen isimlerden biri olmayı da başarmıştı. 23 yıl aradan sonra gelen lig şampiyonluğunda final serisinin 3. maçında attığı son saniye basketiyle yer edinen Ender, çoğu zaman taraftarın saçını başını yoldursa da Galatasaray basketbol tarihinin yakın döneminde önemli bir figür. Tam 4 sezon formamızı giyen ve kaptanlık görevini üstlenen Ender Arslan 2015-16 sezonun başında takımımızdan ayrılarak Darüşşafaka Doğuş'a transfer oldu.



CENK AKYOL 
Türk basketbolunun en önemli jenerasyonlarından biri olan 88 jenerasyonun bayrak isimlerinden biri olacağı düşünülen ancak hiç bir zaman vaad ettiği noktaya ulaşamayan Cenk Akyol da Anadolu Efes'ten Galatasaray'a transfer edilen isimlerden birisi. 2012-13 sezonunda takımımıza katılan ve Göksenin'in sakatlığı sonrasında takımdaki rolü artan Cenk Akyol, final serisindeki önemli performansı ve şampiyonluk sonrası NTV'ye gösterdiği epik protesto ile taraftarların sevgisini kazanmıştı. Bir sonraki sezon istikrarlı oynamakta zorlanan Cenk yine de dış şut katkısıyla kendine önemli bir rol edinmişti. 2014-15 sezonunda daha fazla para teklif eden Anadolu Efes'e geri dönen Cenk'in kariyeri de baş aşağı doğru ilerledi.



SİNAN GÜLER
Ender Arslan'la birlikte Anadolu Efes'ten Galatasaray'a transfer olan isimler arasında en uzun kariyere sahip olan Sinan Güler, oynadığı oyun ve gösterdiği karakterli duruş ile takımımızın bayrak ismi olma yolunda ilerliyor. Son 2 sezondur takımımızın kaptanlığını da yapan Sinan Güler, Eurocup şampiyonluğuyla da adını Galatasaray tarihine yazdırmayı başardı. Onu anlatacak çok söz var ama biz uzatmayalım; iyi ki varsın kaptan, böyle devam et!



KEREM GÖNLÜM 
Yıllarca her transfer döneminde adı bizimle anılan ancak hepsinde daha büyük kontratlarla takımında kalmaya devam eden Kerem Gönlüm sonunda 2014-15 sezonunda takımımıza transfer oldu. Unutulması gereken ve maddi zorluklarla çok kötü geçen sezonda kulübe gönderdiği icra takibi ile "Galatasaray'ın çocuğu" imajına büyük zede veren Kerem, sahada ne kadar mücadele etse de taraftarların kalbini kırmıştı. Sezonun bitimiyle takımımızdan ayrılan ve Pınar Karşıyaka'ya transfer olan Kerem, şu anda Sakarya Basketbol'da forma giyiyor.



STEPHANE LASME
Yarım kalan bir aşk hikayesiydi bizimkisi.. 2015-16 sezonun başında uzun ve çetrefilli bir transfer sürecinin sonunda takımımıza katılan Lasme, saha içinde her boşluğu kapatmasıyla, özverisi ve emeğiyle aldığı paranın hakkını sonuna kadar vermişti. Eurocup şampiyonluğunun mimarlarından olan Gabon'lu pivotun hikayesi ne yazık ki hüzünlü bitti. Sezonun son döneminde kanında zevk verici maddeye rastlanan Lasme, TBF'den aldığı ceza yüzünden basketbola ara vermiş durumda..



ALEX TYUS
Bir önceki sezon Stephane Lasme yerine Anadolu Efes'e transfer edilen Alex Tyus; bize de yine Lasme'nin yerine transfer oldu. Atletik yapısı ve bloklarıyla savunmamız açısında önemli olan Tyus, son dönemde ise kenardan gelerek takımımızı savunmada ateşleyerek önemli katkılar veriyor. Bu katkısının devam etmesini umduğum Tyus'un hikayesi umarım Lasme gibi sonlanmaz..



JON DIEBLER
Uzun yıllardır Türkiye'de oynayan Jon Diebler sezon başında takımımıza transfer olurken rotasyonda yerini böyle kazanacağını kendi de düşünmemişti herhalde. Hep şutör özelliği ile tanıdığımız Diebler, sezon başındaki rotasyon karmaşasında yerini yaptığı savunma ve verdiği emek ile tırnaklarıyla kazanmayı başarırken; daha sonra da attığı üçlüklerle yerini sağlamlaştırmıştı. Ne diyelim bu takım için önemli bir yerde olan Diebler'ın performansı azalmadan devam eder umarım.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0