ZTK | Kupada ilk galibiyet!

Ziraat Türkiye Kupası'nın son şampiyonu Galatasaray, yer aldığı E Grubu'nun 3.maç haftasında Tuzlaspor ile karşılaştı. Gruptaki ilk 2 karşılaşmasından beraberlikle ayrılan Jan Olde Riekerink'in öğrencileri, grupta ilk 2 maçından galibiyetle ayrılan lider Tuzlaspor karşısında sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmayı başardı. Bu sonuçla birlikte grup aşamasında ilk galibiyetini alan Galatasaray'a galibiyeti getiren goller Sabri Sarıoğlu ve Josue'den gelirken, ortaya konulan futbol tüm keyifleri kaçırmaya fazlasıyla yetti.

Erzincan ve Elazığspor karşılaşmasında yedek oyuncuların ağırlıklı oluşturduğu onbiri sahaya süren Jan Olde Riekerink, grupta ilk 2 maçtan beraberlikle ayrılan takımımızda Tuzlaspor karşısında ligde daha az forma bulan veya oynama ihtiyacı bulunan isimleri sahaya sürdü. Mevcut kadrodaki sakatlıklar ve grupta henüz galibiyetle tanışamamış olmamız gerçeği üstüste eklenince Hollandalı teknik adam sahaya Cenk Gönen - Luis Cavanda, Aurelien Chedjou, Semih Kaya, Martin Linnes - Hamit Altıntop, Nigel de Jong, Josue Pesqueira - Sabri Sarıoğlu, Bruma ve Eren Derdiyok onbirini sürdü. Oyunun devam eden sekansında Hamit Altıntop'u kenara alıp galibiyet için Wesley Sneijder'i oyuna sokan Hollandalı teknik adamın takımdan ne derece memnun olduğu bu değişiklikle birlikte net bir şekilde ortada olsa gerek. 

İlk 45 dakikada rakip kalede bir çok tehlike bulmasına rağmen bunların hiç birisini gole çeviremeyen takımımız, ikinci yarıda 68. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun ceza sahasına girdiği pozisyonda rakip kalede aradığı golü buldu. Bruma'nın başlattığı atakta Eren'in pasıyla ceza sahasına giren ve rakibinden kurtulan tecrübeli oyuncu Galatasaray formasıyla uzun süre sonra gol sevinci yaşarken, u bu golden 7 dakika sonra konuk ekip çıktığı hızlı hücumda beraberlik sayısını buldu. Maç bu sonuçla mı bitecek derken, geçtiğimiz hafta Osmanlıspor karşısında beraberlik golünü getiren Semih Kaya maçın son dakikasında tekrar sahneye çıktı ve Bruma'nın kaleciden dönen topunu takip ederek ceza sahasına girdi. Rakibinin müdahalesiyle yerde kalan Semih penaltı kazandırırken; penaltının başına geçen Portekizli hücum oyuncusu Josue topu filelerle buluşturdu ve 90+1. dakikada maçın skorunu belirledi.

Galatasaray bu sonuçla grupta puanını 5'e yükselterek 2.sıraya yükselirken, Türkiye Kupası organizasyonunda da ilk galibiyetini elde etmiş oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0