Ahmet Yılmaz Çalık resmen Galatasaray'da!

Süper Lig'de ilk yarıyı liderin 3 puan gerisinde 3.sırada tamamlayan Galatasaray, ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Transfer döneminde daha önce Garry Mendes Rodrigues'i renklerine katan takımımız Gençlerbirliği forması giyen 22 yaşındaki savunma oyuncusu Ahmet Yılmaz Çalık ile 4.5 yıllık sözleşme imzaladı. Bu transfer için Ankara temsilcisine 2.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek olan Galatasaray, genç savunmacıya da yıllık 900bin euro ücret ödeyecek.

ANKARA'NIN ÇOCUĞU..
Kireç imalatı yapan Gümüşhaneli bir baba ve ev hanımlığı yapan Ispartalı bir annenin ortanca oğlu olarak 26 Şubat 1994 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Ahmet Yılmaz Çalık'ın futbolla tanışması ülkemizde hemen hemen tüm erkek çocukların olduğu gibi sokakta oldu. 8 yaşındayken Gençlerbirliği altyapısında top koşturmaya başlayan Ahmet Yılmaz, altyapıda çeşitli kademelerde forma giydikten sonra 2011-12 sezonu öncesinde profesyonel kontrat imzalayarak A takıma yükseldi. Dönemin teknik direktörü Fuat Çapa tarafından her ne kadar sezon başında ve sezonun devam eden bölümlerinde A takım antrenmanlarında yer alsa da genç oyuncu A2 takımda forma giydi.

2012-13 sezonunun ilk yarısını A2 takımda geçirmeye devam eden Ahmet Yılmaz Çalık, sezonun ikinci yarısında A takımın maç kadrosunda yer almaya başladı. Dönemin teknik direktörü Fuat Çapa'nın özel olarak ilgilendiği ve gelişimini takip ettiği genç oyuncu Süper Lig'de 30.hafta karşılaşmasında Fenerbahçe karşısında ilk kez kırmızı-siyahlı formayla sahaya çıktı. Fuat Çapa'nın ilk onbirde savunma tandemine yazdığı Ahmet Yılmaz Çalık gösterdiği müthiş performansla Türk futbolseverlere "Merhaba" derken, sahadan 2-0 galibiyetle ayrılan Gençlerbirliği adına günün en büyük kazanımlarından birisi oldu. Genç oyuncu devam eden haftalarda ilk onbirde sahaya çıkıp 90 dakika sahada kalmaya devam etti ve A takım forması altında kariyerinin ilk sezonunda 5 maçta 90 dakika forma giymiş oldu.

2013-14 sezonunda teknik direktörlük görevine Metin Diyadin'i getiren Ankara temsilcisinde genç oyuncu süre bulmaya devam etti. Sezonun ilk karşılaşmasında maç kadrosunda kendisine yer bulamayan Ahmet Yılmaz Çalık, ligin ikinci haftasında oynanılan Akhisar Belediyespor karşılaşmasıyla birlikte savunmanın vazgeçilmezi oldu. 19 yaşında olmasına rağmen son derece iyi bir performans sergileyen genç oyuncu, tamamı ilk onbirde ve 2 tanesi haricinde 90 dakika olmak üzere ligde 29 maçta forma giydi. Süper Lig'de ilk golünü 8.hafta karşılaşmasında Kasımpaşa karşısında kaydeden Ahmet, takımının 11.haftada Trabzonspor karşısında 0-2 geriye düştüğü karşılaşmada 67. dakikada beraberliği getiren golü kaydederken Gençlerbirliği mücadelede müthiş bir geri dönüşe imza atarak 3-2'lik galibiyetle ayrılacaktı.

18 yaşında Gençlerbirliği'nin savunma tandeminde görev almaya başlayan ve formayı giydiği günden itibaren kimseye kaptırmayan Ahmet Yılmaz Çalık, profesyonel kariyerinin 3. sezonu olan 2014-15 sezonunda da istikrarını sürdürmeye devam etti. Gençlerbirliği forması altında tamamı ilk onbirde ve sezonun son haftasında oynanılan Beşiktaş karşılaşması haricinde tamamı 90 dakika olmak üzere 29 lig maçında görev yapan Ahmet, kupada çeyrek final oynayan kırmızı-siyahlı takım adına 6 karşılaşmada da forma giydi. Genç yaşına rağmen takımdaki kaptanlardan birisi olan genç oyuncu gösterdiği istikrarlı performansı sonrasında A milli takımın oyuncu havuzuna girmeyi başardı. Altyapıda daha önce 7 farklı yaş kategorisinde (U16, U17, U18, U19, U20 ve U21) milli formayı giyen Ahmet Yılmaz bir sonraki sezon uzun bir süre gündemden düşmeyecekti.

2015-16 sezonunda Gençlerbirliği'nde takım kaptanlığına getirilen genç savunma oyuncusu, Ankara ekibinin tam 6 teknik direktörle tamamladığı sezonda manşetlerden inmedi. Saha içerisindeki başarılı performansı sonrasında 17 Kasım 2015 tarihinde oynanılan Türkiye - Yunanistan dostluk maçında ilk kez A milli formayı giyen Ahmet Yılmaz Çalık, sezon ortasında teknik direktör Yılmaz Vural ile yaşadığı spekülasyonla uzun süre gündemde kalmıştı. Süper Lig'de tamamı ilkonbirde ve sakatlanarak 35. dakikada kenara geldiği Mersin İdmanyurdu karşılaşması dışında tamamında 90 dakika olmak üzere 30 maçta forma giyen Ahmet, bu karşılaşmalarda 2 kez rakip fileleri havalandırdı. Genç oyuncu sezon sonunda Fransa'da düzenlenen Euro 2016'da da A milli takımın 23 kişilik kadrosunda yer almasına rağmen turnuvada herhangi bir maçta forma giymedi. 

2016-17 sezonu öncesinde Gençlerbirliği'ndeki sözleşmesini 2018 yılına kadar uzatan Ahmet Yılmaz Çalık, takım kaptanı olarak savunmadaki istikrarını sürdürdü. Ligin ilk yarısında 16 maçın tamamında 90 dakika süre alarak Süper Lig'de en çok süre bulan oyunculardan birisi olan Ahmet Çalık, kupada grup aşamasında 4'te 4 yaparak bir üst tura yükselmeyi garantileyen Gençlerbirliği adına 2 maçta forma giydi. Süper Lig'in ilk yarısında bu sezon 8 maçta kalesini gole kapatan Gençlerbirliği adına savunmanın en önemli isimlerinden birisi olan Ahmet Yılmaz Çalık ligde geride kalan 16 maç sonunda 86 kez top uzaklaştırarak bu alanda ligin en iyi 4. oyuncusu konumunda yer alırken; 58 kez hava topu kazanan Ümit Kurt'tan sonra ligin en çok hava topu kazanan (55 kez) savunma oyuncusu olarak dikkat çekti.

FCN Blog ailesi olarak Ahmet Yılmaz Çalık'a hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0