Eurocup Women | Sarayın Sultanları Avantajı Sağladı...

Eurocup'ta gruplarda oynadığı 6 maçı da kazanarak grubunu namağlup lider bitiren Galatasaray kadın basketbol takımı, son 16 turu ilk maçında Macaristan'ın Peac-Pecs takımıyla deplasmanda karşılaştı. Takımımızda Yvonne Anderson maç kadrosunda olmazken, Yvonne haricinde ise başka eksik bulunmadı. 

Mücadeleye Işıl Alben - Moriah Jefferson - Pınar Demirok - Deniz Çolakoğlu - Kristine Vitola beşiyle başlayan takımımız ilk sayılarını Pınar'ın üç sayılık basketiyle bulurken Macar rakibi karşısında hücumda özellikle dış atışlarda etkili bir performans sergileyen takımımız ilk çeyreğin ilk 5 dakikasını 8-6 önde geçti. Savunmasını sıkı tutan takımımız hücumda Moriah Jefferson'un liderliğinde sayılar bulurken, rakibine 14-6'yla 8 sayılık üstünlük kurdu. Rakibinin hücum etkinliğini neredeyse sıfıra indiren Sarayın Sultanları, hücumda da potaya giderek sayılar üretmeyi başardı. Astou Traore'ye yapılan sportmenlik dışı faulle farkı 13'e kadar çıkaran takımımız ilk çeyreği 21-11 önde kapattı. İkinci çeyrek iki takımın da karşılıklı basketleriyle başlarken mücadelenin ikinci çeyreğinin ilk 2 dakikasını 27-18 önde geçen takımımız, baskılı savunmasının yanısıra hücum ribaundlarında da etkinliğini artırdı. Rakibine kolay sayı imkanı tanımayan Sarayın Sultanları ikinci çeyreğin son 6 dakikasına 29-20 önde girerken, hücumda potaya gitme ısrarını sürdüren takımımız son 04:30'a 33-22 önde girse de, bu dakikadan sonra hücumda kolay atışları değerlendiremeyip savunmada da kolay sayılar yiyince ilk yarı takımımızın 38-31 üstünlüğüyle geçildi. 

İkinci yarıya Işıl Alben - Moriah Jefferson - Astou Traore - Maryia Papova - Kristine Vitola beşiyle başlayan takımımız, çeyrekteki ilk basketini Papova ile bulurken savunmada ise henüz 2 dakika dolmadan 6 sayı yiyince fark 3'e kadar düştü. Rakibine hücumda Papova ve Jefferson ile cevap veren takımımız savunmadaki dağınık görüntüsünü ise toplamayı başardı. Farkı tekrar 9'a kadar çıkaran Sarayın Sultanları'nda Moriah Jefferson öne çıkan isim olurken üçüncü çeyreğin sonlarında Astou Traore'nin basketiyle farkı çift hanelere tekrar taşıyan Galatasaray hücumdaki basit hatalarına savunmada yediği kolay sayıları da ekleyince fark tekrar 6 sayıya indi. Üçüncü çeyreği ise takımımız, Macar rakibi karşısında 56-51 önde geçti. Son çeyreğe Senegalli oyuncusu Astou Traore'nin faul atışından bulduğu sayılarla başlayan Sarayın Sultanları istekli savunmasıyla rakibe kolay şut imkanı vermezken 6-0'lık seriyle de maçı çift hanelere tekrar taşıdı. Rakibinin hücumlarını tamamen düzen dışına çıkaran takımımız hücumda Moriah Jefferson ile sayılar bulurken mücadelenin son 5 dakikasına ise 69-60 önde girdi. Karşılaşmanın son bölümünde ev sahibi avantajını iyi kullanan Pecs 5-0'lık seriyle farkı 4'e kadar indirince Marina Maljkovic mola almak zorunda kaldı. Macar rakibi karşısında son 2 dakikaya 69-65 önde giren Sarayın Sultanları maçı da 71-67 kazanarak rövanş öncesi avantaj yakalamış oldu.

Takımımızın istatistikleri ise şu şekilde oluştu...
Deniz Çolakoğlu 2 sayı, 1 ribaund
Pınar Demirok 11 sayı, 6 ribaund
Astou Traore 18 sayı, 4 ribaund, 2 asist
Işıl Alben 2 sayı, 3 ribaund, 9 asist
Maryia Papova 8 sayı, 5 ribaund
Seda Deniz 2 sayı, 1 asist
Kristine Vitola 12 sayı, 4 ribaund, 4 asist
Moriah Jefferson 16 sayı, 4 ribaund, 2 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0