Euroleague | Deplasman kabusu sürüyor!


Euroleague'de 4, ligde ise 3 maç kaybederek üst üste 7 maçtan boynu bükük ayrıldıktan sonra geçen hafta Zalgiris Kaunas karşısında aldığı galibiyetle yara saran Galatasaray Odeabank mücadele ettiği Euroleague'in 18.haftasında Olimpia Milano karşısında deplasmandaki ilk galibiyetini almak için çıkarken, rakibin en önemli oyuncusu Rakim Sanders'ın olmayışı, maç önü aktarılacak en önemli notlardandı. 

Mücadeleye Bruno Fitipaldo - Sinan Güler - Vladimir Micov - Austin Daye - Tibor Pleiss beşiyle başlayan Galatasaray Odeabank hücumda ilk sayılarını Alman pivotu Pleiss ile bulurken iyi savunmasının ödülünü ise 2-0'dan sonra 7-0'lık seri ile durumu 7-2'ye getirerek aldı. İtalyan ekibine verdiği hücum ribaundlarını hücumda doğru tercihler yaparak telafi eden takımımız mücadelenin ilk 5 dakikasını 13-5 önde geçti ve televizyon molasına da 8 sayı farkla önde girdi. İlk çeyreğin ikinci bölümünde Raduljica'nın oyuna girmesiyle 9-2'lik seri yapan İtalyan rakibine karşı savunmakta zorlanan takımımız, çeyreğin bitimine 1:20 kala Kalnietis'in basketiyle geriye düştü. Raduljica oyunda olduğu bölümde pota altını domine ederken, Pleiss'in son saniye basketiyle Galatasaray Odeabank ilk çeyreği 23-21 geride geçti. İkinci çeyreğin başında konsantrasyon sorunu yaşayan ve hücumda basit top kayıpları yapan takımımız ilk basketini kaptan Sinan Güler'in üçlüğüyle bulurken Raduljica'nın etkili oyunu sürünce Ergin Ataman 2 dakika dolmadan molasına başvurmak zorunda kaldı. Hücumdaki ritmini tamamen yitiren takımımız farkın çift hanelere çıkmasına engel olamazken savunmada da gardını iyice düşürdü. İkinci çeyrekteki ilk 5 dakikayı 39-29 geride geçen Ergin Ataman'ın öğrencileri savunmada Fontecchio'nun üst üste 5 sayısına engel olamazken dış atışlarda da isabet bulamayınca fark 16 sayıya kadar çıktı. Hücumda Daye ve Sinan'ın sayıları, savunmada Tyus'ın bloğu ile farkı 11 sayıya indiren ve Repesa'ya molayı aldıran takımımız ilk yarıyı ise 49-39 geride kapattı. 

İkinci yarıya, ilk yarıya başladığı 5'ten farklı olarak Pleiss yerine Tyus ile başlayan takımımız ilk sayılarını Tyus'ın orta mesafe şutuyla bulurken Bruno Fitipaldo çeyreğin başında 4 faulle kenara geldi. Alex Tyus'ın hücum ribaundu ve sayısıyla farkı 8'e indiren takımımız, Sinan'ın tek başına yaptığı hücumdan sonuç alamayınca bir anda fark tekrar 13'e çıktı. Savunmada kolay sayılar yiyen Galatasaray Odeabank hücumda ise Austin Daye ile sayılar üretmeye devam etti. Molaya 67-56 geride giren sarı kırmızılılar Blake Schilb'in basketiyle farkı tekrar tek haneye indirirken üçüncü çeyreği ise İtalyan rakibi karşısında 71-60 geride kapattı. Son çeyreğe Jon Diebler'ın üç sayılık basketiyle başlayan takımımız Fitipaldo'nun da sayısıyla 5-0'lık seri yaptı ve henüz çeyreğin başında farkı 6'ya kadar indirdi. Savunmada daha istekli ve kararlı olan takımımız, farkı 4 sayıya kadar düşürürken savunmada rakibine kolay sayı şansı vermedi ve Fitipaldo'nun sayılarıyla skoru eşitledi. Son 5 dakikaya Vladimir Micov'un 3 sayılık basketiyle giren ve 76-73 öne geçen Galatasaray Odeabank, son çeyreğin ikinci bölümüne iyi başlayamadı ve 5-0'lık seriyle geriye düştü. Sinan'ın turnikesiyle tekrar eşitliği yakalayan takımımız 5-0'lık seriyle tekrar geriye düşerken savunmada Simon'u durduramayınca mücadeleden 92-87 mağlup ayrılarak 18. maçında 13. mağlubiyetini aldı. 

Takımımızın istatistikleri ise şu şekilde oluştu;
Vladimir Micov 7 sayı, 3 ribaund, 2 asist
Bruno Fitipaldo 17 sayı, 2 ribaund, 4 asist
Alex Tyus 8 sayı, 5 ribaund
Blake Schilb 7 sayı, 4 ribaund, 8 asist
Tibor Pleiss 10 sayı, 5 ribaund
Austin Daye 14 sayı, 2 ribaund
Sinan Güler 17 sayı, 4 ribaund, 6 asist
Jon Diebler 5 sayı, 3 ribaund, 1 asist
Göksenin Köksal 2 sayı

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0