KBL | Moriah Jefferson geri döndü!

Kadınlar Basketbol Ligi'nde son haftalarda aldığı mağlubiyetlerle zirveden uzaklaşan Galatasaray kadın basketbol takımı ligin 12. haftasında evinde Hatay BŞB'i ağırladı. Baştan sona çekişmeli geçen karşılaşmada Marina Maljkovic'in öğrencileri sahadan 73-67 galip ayrılmayı başardı. Moriah Jefferson ürettiği 18 sayı ile galibiyette başrol oynarken, Astou Traore hücumda kaydettiği 13 sayıyla galibiyette pay sahibi oldu.

Takımımız karşılaşmaya Moriah Jefferson – Pınar Demirok – Astou Traore – Maryia Papova – Kristine Vitola beşiyle başlarken, karşılaşmanın ilk sayıları takımımız adına Astou Traore’nin üç sayılık basketiyle geldi. İlk üç dakikalık bölümde etkili olan Sarı-Kırmızılılar Traore’nin üst üste basketleriyle skoru 7-2’ye getirdi. Hızlı hücum sayılarıyla beşinci dakikada skoru 9-7’ye getiren Hatay BB., savunmada kolay geçilince bu bölümde molaya gitti (13-7). Moladan iyi dönen rakibimiz önce skorda eşitliği yakaladı, ardından öne geçerek ilk çeyreği 17-18 önde geçti. İkinci çeyrekte açılışı üçlükle yapan İrem Naz Topuz, bir sonraki hücumda da skor bularak takımımızı 24-20 öne geçirdi. Bu bölümün ardından iki ekipten de karşılıklı sayılar gelirken çeyreğin bitimine beş buçuk dakika kala skor 27-27’ye geldi. Bu bölümde Başantrenörümüz Marina Maljkovic molasına başvurdu. Moladan Pınar Demirok’un basket faulüyle dönen Sarı-Kırmızılılar, Pınar’ın çizgideki isabetiyle de 30-27 öne geçti. Savunma sertliğini bu bölümden itibaren arttıran Galatasaray ikinci çeyreğin son bir dakikasına 35-31 önde girdi. Kalan sürede gelen karşılıklı basketlerle soyunma odasına 39-38 önde giren taraf Galatasaray oldu.

Üçüncü çeyreğe iki takım da kolay sayılar bularak başladı. Vitola – Papova ikilisinin sayılarıyla üç dakikada takımımız 46-41 öne geçti. Savunma sertliğini bu bölümde arttıran ve hücumda etkili olan Galatasaray üçüncü çeyreğin bitimine dört dakika kala 54-43 üstün durumdaydı. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Galatasaray final periyoduna 58-51 üstün girdi. Dördüncü çeyrek gergin atmosferde başladı. Mücadele dozajı üst seviyeye çıkarken iki buçuk dakikada Hatay BB. skoru 58-56’ya getirdi. Skor bulmakta zorlanan takımımızda kriz anından Papova’nın sayılarıyla çıkan takımımız bitime 06:40 kala durumu 60-56’ya getirdi. Pınar Demirok’un orta mesafeden bulduğu iki sayılık basket ve aldığı faulle fark 5 sayıya çıktı (63-58). Bu bölümde konuk ekip geri dönüş yaparken bitime üç buçuk dakika kala durum 65-62’ydi. Son iki buçuk dakikaya girilirken sahneye Moriah Jefferson çıktı. Önce üç sayılık basket, ardından hızlı hücumda turnike basketi bularak farkı 7’ye çıkardı ve Hatay BB.’ye molayı aldırdı (69-62). Kalan sürede üstünlüğünü koruyan takımımız mücadeleden 73-67 galip ayrıldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0