Kupa Volley'e veda ettik.

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, bu sene adı değişerek Kupa Volley adını alan organizasyonda ligin ilk yarısını ilk dörrte bitirdiği için çeyrek final etabında mücadele etme hakkını kazanmıştı. Çeyrek final etabında Bursa Büyükşehir Belediyesi ile eşleşen takımımız bugün oynanan mücadelede sahadan 3-2 mağlup ayrılarak kupaya veda etmiş oldu.

Maça iyi başlayan takımımız ilk teknik molada 4 sayılık fark yakalamayı başardı. Teknik moladan iyi dönen takımımız 3 sayılık bir seri daha yakaladı ve farkı 7'ye çıkarttı. Bu noktada 5 sayılık kontra seri ile farkı eriten Bursa ekibi bu sefer takımımızdan gelen 3 sayılık seriye engel olamadı. Adeta takımların ardı ardına sayı almadan oynayamadıkları bir set haline gelen ilk sette Bursa BŞB bize 4 sayılık bir seri ile karşılık vererek farkı 1'e indirdi. Centoni ve Güldeniz'in sayıları ile ikinci teknik molaya 16-13 giren takımımız setin souna da önde girdi. 24-20'den seti bitiremeyen takımımız 25-27'lik skor ile Fenerbahçe maçında başına gelen durumu tekrar ettirdi ve geriye düştü.

İkinci set ilk sete nazaran daha çok karşılıklı sayılar ile ilerledi. Teknik molaya da önde giren takım 7-8'lik skor ile rakip takım oldu. Teknik moladan sonra 2 sayı daha kazanan rakip takım farkı koruyamadı ve takımımız skoru 11-11'de eşitledi. Skor 14-15 iken gelen 6 sayılık Bursa BŞB serisi setin seyrini değiştirdi. Bursa ekibi ikinci seti de 17-25'lik skor ile kazandı.

Üçüncü sete önde başlayan takımımız hücum etkinliği ile setteki hakimiyetini kısa sürede netleştirdi. İlk ve ikinci teknik molaları önde geçen takımımız farkı iyice açtı ve seti 11 sayı fark ile 25-14 önde bitirdi. Geri dönüş sinyalleri veren takımımız dördüncü sette de mücadeleye devam etti. İlk teknik molasını 8-5 önde geçtiğimiz sette farkı yine açtık ve ikinci teknik molayı da 6 sayı önde geçtik. Farkı koruyan takımımız seti 25-20 önde bitirdi ve durumu 2-2'ye getirdi.

15 sayılık tie-break setinde dengeli bir oyun oldu. 7-8'de saha değişimine gidilirken fark bir ara 3'e çıktı. O noktadan sonra rakibini bir daha yakalayamayan takımımız seti 12-15, maçı da 2-3 kaybederek Kupavoley'e veda etmiş oldu.

Takımımız geçtiğimiz hafta içi Cev Cup'ta ilk galibiyetini alırken bundan sonra yoluna bu turnuvada ve ligde devam edecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0