BSL All-Star: Smaç Yarışmasında şampiyon Tyler Honeycutt!

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde bu hafta sonu gerçekleştirilen All-Star organizasyonunda merakla beklenen yarışma hiç kuşkusuz Smaç Yarışması oldu. Elde edilecek tüm gelirin şehit ailelerine bağışlandığı organizasyonda Anadolu Efes forması giyen Tyler Honeycutt, Pınar Karşıyaka forması giyen Josh Owens, Trabzonspor Medical Park forması giyen Stefan Moody, Demir İnşaat Büyükçekmece forması giyen Osiris Eldridge ve Fenerbahçe forması giyen Jan Vesely mücadele ederken; Banvit forması giyen Furkan Korkmaz sakatlığı sebebiyle yarışmadan çekildi.

All-Star karşılaşması öncesinde günün son yetenek yarışması olarak gerçekleştirilen yarışmada jüri koltuğunda Kerem Tunçeri, Ermal Kuqo, Cüneyt Erden'in yanı sıra Galatasaray kadın basketbol takımının yardımcı antrenörü Nevriye Yılmaz ve oyuncu Barış Falay yer aldı.

Yarışmanın geçmiş yıllara oranla daha basit, durağan geçtiğini belirtmekte fayda var. İlk turda parkeye sırasıyla çıkan oyuncular basit smaçlar denerken, Vesely 43 - Owens 40 - Eldridge 44 - Moody ve Honeytcutt 49 puanla kenara geldi. İkinci denemelerde ise Vesely 46 - Owens 49 - Eldridge 42 - Moody 44 ve Honeytcutt 50 tam puan almayı başardı. İkinci smaçlar sonrasında Vesely ve Owens arasında eşitlik nedeniyle iki oyuncu birer smaç daha denerken, Tyler Honeycutt ve Stefan Moody iki tur sonunda finale yükselen isimler oldu. Finalde yarışacak üçüncü isim ise Pınar Karşıyaka forması giyen Josh Owens oldu.

Yarışmanın final etabında Stefan Moody ve Josh Owens basit smaçlar vururken, Anadolu Efes forması giyen Tyler Honeycutt ilk smacında ilk olarak spekteküler bir hareket denedi. Topu yerden sektirip bacak arasından geçirerek sol eliyle smaçlamak isteyen Amerikalı oyuncu üç denemesinde başarılı olamayınca, ilk turdaki smacına yakın bir panyalı smaçla final etabındaki ilk denemesini gerçekleştirdi. İkinci smaçlarda ise Tyler Honeycutt kenarda duran 5 arkadaşını (Bryant Dunston, Cedi Osman, Thomas Huertel, Stefan Moody, Osiris Eldridge) faul çizgisinden itibaren sıraladı. Amerikalı oyuncu üç sayı çizgisinin dışından başladığı koşusunda faul çizgisi yakınlarından zıplayarak 5 kişinin üzerinden smaçlayarak tribünleri ayağa kaldırdı. Yarışmanın tek spektaküler hareketine imza atan Honeycutt böylelikle smaç yarışmasının şampiyonu oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0