Micov önemli bir eşiği atlamak üzere..

Galatasaray Odeabank ile üst üste 3. yılını geçiren ve bu konuda kulüp tarihine geçen isimlerden biri olan tecrübeli Sırp forvet Vladimir Micov, bu akşam oynanacak Zalgiris Kaunas karşılaşmasında kariyeri için önemli bir eşiği atlamak üzere.. Daha önce Caja Laboral, Bennet Cantu ve Cska Moskova ile Euroleague'de 4 sezon mücadele etmiş olan Micov, formamız altında da 2014-15 sezonunda Euroleague'de oynadıktan sonra geçen sezon Eurocup şampiyonluğunun en önemli parçalarından birisi olmuştu.

2011-12 sezonunda Euroleague'de İtalyan koç Andrea Trinchieri önderliğindeki Cantu'da yıldızı parlayan ve takımın tabir-i caizse esas oğlanı olan Micov, İtalya'da gösterdiği performansla Avrupa'nın dev kulüplerinden olan Cska Moskova'nın yolunu tutmuştu. Yıldızlarla dolu kadro içerisinde iki sezon geçiren ve burada kendisine önemli bir rol edinerek istikrarlı katkı veren Sırp yıldız, iki sezonda da takımı ile Final-Four'a kalma başarısı göstermiş ancak finali görememişti. 

2014-15 sezonunda Euroleague'de başarı hedefiyle geniş bir kadro kuran Galatasaray'a Real Madrid'i reddederek gelen Micov, unutmak istediğimiz o sezonda bireysel olarak istikrarlı bir çizgi yakalasa bile takım içindeki kötü gidişata dur diyememişti. Geçen sezon ise daralan bütçe dolayısıyla fedakarlık yapıp sözleşmesinde indirime giderek takımda kalan Micov, Eurocup şampiyonluğuna uzanan yolda takımın temel direklerinden biri olmuş, gösterdiği performans ile de tüm taraftarın sevgisini kazanmıştı. Bu sezon ise tıpkı takım gibi dalgalı bir performans gösteren Micov, zaman zaman taraftarların protestosuna maruz kalırken yine de Ergin Ataman'ın takımda vazgeçemediği oyuncuların başında geliyor. Geride kalan 2.5 senede Galatasaray forması ile Euroleague'de 35; toplamda ise 59 Avrupa maçına çıkan Vladimir Micov, bunların 58'inde skor atma başarısı gösterirken sadece bu sezon oynanan Unics Kazan deplasmanında sayı atamamıştı. 

Başarılarla dolu ve istikrarlı geçen Euroleague kariyerinde şu ana kadar rakip potalara 996 sayı atmış olan Micov, bu akşam Zalgiris Kaunas karşısında 4 sayı daha bulması halinde 1.000 sayı barajını geçerek kariyerinde önemli bir basamağı daha geride bırakacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0