STSL | Rakamların dilinden Konyaspor karşılaşması..

Jan Olde Riekerink yönetiminde ligin ilk yarısını liderin 3 puan gerisinde kapatan Galatasaray, ligin ikinci yarısına ligde 19 maçtır yenilmediği Konyaspor ile başladı. Rakibini 50.dakikada Sabri’nin attığı golle 1-0 mağlup etmeyi başaran takımımız rakibi karşısındaki serisini 20’ye çıkartmış oldu. Konyaspor karşısındaki aldığı galibiyetle puanını 36’ya yükselten takımımız, ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapmış oldu. Bu yazımızda istatistiklerin dilinden Atiker Konyaspor maçını yorumladık.

1) İkinci yarının ilk hafta maçında Galatasaray rakibini 1-0 mağlup etti. Golü kaydeden Sabri Sarıoğlu bu sezonki ilk golünü atmış oldu.
2) Takımımız maç genelinde ceza sahası dışından sadece 2 şut denedi.
4) Maçın en çok isabetli şut çeken ismi galibiyetin mimarı Sabri Sarıoğlu oldu. Tecrübeli oyuncu denediği 5 şutun 4'ünde kaleyi tutturdu.
5) Maçın en çok adam geçen oyuncusu sağ bekimiz Martin Linnes'ti. 5 adam geçme denemesinden 5'inden de başarıyla ayrılan Linnes, maçın başarılı isimlerinden biriydi.
21) Takımımız maç genelinde rakip ceza sahasına 21 kez orta açtı. Orta isabetimiz %28'de kaldı. Ev sahibi ekibin ise bu alandaki istatistiği 22 orta denemesinde %22 isabet oldu.
53) Atiker Konyaspor'un önde olduğu istatistiklerden biri ikili mücadele kazanma oldu. Takımımıza karşı %53-47'lik üstünlük kuran ev sahibi takıma bu istatistik maçı kazandırmaya yetmedi.
60) Maç genelinde hava topu kazanma istatistiğinde ev sahibi takımın takımımıza karşı %60-40'lık bir üstünlüğü vardı.
66) Takımımız bu maçta %66.7 oranında top kapma başarısıyla maçı tamamladı.
61) Takımımız topla oynama oranında rakibine büyük üstünlük sağladı. Maç %61-39 topla oynama oranında tamamlandı.
73) Maçın pas isabeti / pas denemesi istatistiğinde en başarılı oyuncusu stoperimiz Hakan Balta oldu. Tecrübeli defans oyuncusu attığı 75 pasın 73'ünde isabet buldu.
77) Galatasaray rakip yarı sahada topla oynama konusunda %77'lik bir oran yakaladı.
87) Galatasaray pas isabeti oranında da iyi bir maç çıkardı. Takımımız %87 pas isabetiyle ligdeki en başarılı deplasmanlarından birini oynadı.
115) Maçın en fazla topla buluşan oyuncusu 115 kez ile sol bekimiz Lionel Carole oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0