Garry Mendes Rodrigues ilk maçında ne yaptı?

Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı ilk isim olan Garry Mendes Rodrigues, sarı-kırmızılı forma altında ilk lig maçına 17.hafta karşılaşmasında Atiker Konyaspor deplasmanında sahaya çıktı. Karşılaşmaya yedek soyunarak başlayan ve 12.dakikadan itibaren ısınmaya gönderilen 26 yaşındaki hücum oyuncusu 45. dakikada Josue'nin yerine oyuna dahil olurken, gösterdiği performansla parmak ısırttı. Zorlu deplasmanda galibiyeti getiren aktörlerden olan Rodrigues'in ilk maçındaki performansını mercek altına aldık..

Transferinin resmiyete kavuşmasının ardından "Garry Rodrigues neleri değiştirecek?" yazısında da kaleme aldığımız üzere 26 yaşındaki hücum oyuncusu her ne kadar uzun süredir antrenman yapmamış olsa da, yüksek fizik gücünün yanı sıra topla birlikte patlayıcı süratiyle dikkat çekti. Rodrigues oyuna girdikten sonra Galatasaray'ın hücumda daha fazla kaldığını, rakip kaleye daha çabuk gittiğini ve hepsinden önemlisi oyun içerisinde Wesley Sneijder'in ara paslarıyla Yeşil Burun Adaları asıllı Hollandalı oyuncunun çizgiye inerek içeriye yaptığı servislerle takım arkadaşlarına pozisyon hazırladığını gördük.
Rodrigues oyuna dahil olduktan ve takımımızı öne geçiren golü kaydettikten sonra bir süre sağ tarafa geçti. Sabri'nin sol kanada geçerek zaman zaman takım savunmasına desteğe geldiği dakikalarda Rodrigues oynamaya alışık olduğu sağ kanatta Linnes'e zaman zaman savunma tandemine geldi. 26 yaşındaki yaklaşık 15 dakikalık sağ taraftaki tecrübesinin ardından yeniden sol tarafa geçti ve Konyaspor kalesine dikine giderek takım arkadaşlarına pozisyon yarattı. Sol tarafta topu kazandıktan sonra takım arkadaşlarıyla ver-kaç yaparak kaleye dikine giden Rodrigues, yaptığı asistin yanı sıra 2 kez ceza sahası içerisinde altı pasta takım arkadaşına pozisyon hazırlamasına rağmen bu pozisyonlarda skor üretemedik. Rodrigues savunmanın arkasına atılan topa hareketlenerek rakibinden spekteküler bir çalımla kurtularak ceza sahasına girer girmez, kaleye vurmuş ancak kalecinin son andaki müdahalesiyle top kornere gitmişti.

Rodrigues'in dün akşam oynadığımız Konyaspor karşılaşmasındaki istatistikleri şu şekilde;
Şut: 1
İsabetli şut: 1
Topla Buluşma: 26
Pas Girişimi: 13
İsabetli Pas: 12
Kilit Pas: 1
İsabetli Orta: 1
Başarılı Dribling: 2
Top Kapma: 1
Girdiği İkili Mücadele: 11
Kazandığı İkili Mücadele: 5
Yaptığı Faul: 1
Yaptırdığı Faul: 5

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0